fbpx
FLIC ICONS
FLIC ICONS
FLIC ICONS
FLIC ICONS
/
/
Για brunch στο Eat at Miltons στην Πλάκα
Eat at Miltons

Για brunch στο Eat at Miltons στην Πλάκα

Μια Κυριακάτικη βόλτα στην Πλάκα με τελευταία στάση της, brunch στο Eat at Miltons.

 

Οι βόλτες στα στενά της Πλάκας, σε κάνουν αυτόματα να νιώθεις πως κάνεις διακοπές μέσα στο κέντρο της Αθήνας. Ειδικά αν θέλεις να εκμεταλλευτείς ένα ηλιόλουστο Κυριακάτικο πρωινό, μια τα γραφικά σοκάκια, μια η Ακρόπολη, μια οι ομολογουμένως πάρα πολλοί τουρίστες που φωτογραφίζουν το σκηνικό, ενισχύουν την όλη αίσθηση. Έτσι κι εμείς μπαίνοντας στα παπούτσια τους, κάναμε όλα τα παραπάνω και λίγη ώρα αργότερα, η ανάγκη για brunch συνοδεία ποιοτικού δροσερού καφέ ήταν παραπάνω από επιτακτική. Και ο δρόμος μας, μας έβγαλε έξω από το Eat at Miltons.

ο εξωτερικός χωρος του μαγαζιου

Γιατί να κάτσει όμως κάποιος σ’ ένα μαγαζί που εμφανώς προσελκύει κυρίαρχα τουρίστες; Αφενός γιατί είχαμε την περιέργεια να δούμε αν το Eat at Miltons συνεχίζει να προτείνει αξιόλογα πιάτα. Αφετέρου, η βασική παράμετρος για την απόφαση μας ήταν το σημείο που βρίσκεται και η εκπληκτική σκιά που του χαρίζει ο πλάτανος -κάτι που εκείνη την ώρα φάνταζε λυτρωτικό. Στη γωνία της Αδριανού με τη Ναυάρχου Νικοδήμου, απλώνει τα τραπεζάκια του με τις μεγάλες ομπρέλες και στο παρακείμενο πλακόστρωτο σοκάκι ανάμεσα σε φροντισμένα φυτά. Βέβαια, μπορούσαμε να κάτσουμε και στον προσεγμένο εσωτερικό του χώρο, αλλά μας κέρδισε η Άνοιξη.

τα τραπεζάκια στο σοκάκι

Η ώρα που βρεθήκαμε στο Eat at Miltons ήταν ο ορισμός του πρωινομεσημεριανού, με άλλα λόγια η ιδανική στιγμή της ημέρας για brunch. Λόγω του χαρακτήρα του μαγαζιού, μην περιμένετε βέβαια φοκάτσιες με παστράμι και βιολογικά άλευρα. Οι 10 προτάσεις του μενού σε αυτό το section, αν και κάπως περιορισμένες, καλύπτουν ένα μεγάλο φάσμα προτιμήσεων. Προφανως εμείς δε δυσκολευτήκαμε να καταλήξουμε στην επιλογή μας.

Για brunch στο Eat at Miltons στην Πλάκα - FlagInLife
Tηγανητά αυγά με σουτζούκι και chorizo.

Διαλέξαμε ένα πιάτο με τηγανητά αυγά, σουτζούκι και chorizo για την αναπλήρωση ενέργειας και pancakes με σιρόπι σφενδάμου και πραλίνα φουντουκιού για το sugar rush. Αναμενόμενα νόστιμα, τα πιάτα που δοκιμάσαμε στο Eat at Miltons ήταν ικανοποιητικά.

Για brunch στο Eat at Miltons στην Πλάκα - FlagInLife
Pancakes με σιρόπι σφενδάμου και πραλίνα φουντουκιού.

Και μπορεί ανά τον πλανήτη το brunch να συνοδεύεται από smoothies ακόμα και cocktails, ο κανόνας όμως στην Ελλάδα θέλει καφέ. Και πιστεύουμε ότι αν ο τελευταίος δεν πληροί μερικές βασικές προϋποθέσεις, όπως η ποιότητα του χαρμανιού και η σωστή διαδικασία παρασκευής του (έχετε πιεί «καμένο» καφέ υποθέτουμε), μπορεί να καταστρέψει ακόμα και την πιο ωραία γευστική εμπειρία. Όσο και να ακούγεται υπερβολικό, ο καφές που ήπιαμε στο Eat at Miltons ήταν εξαιρετικός.

ποτηρι με greddo espresso σε εξωτερικο τραπεζακι του μαγαζιου

Με τέτοια ζέστη, ο freddo espresso ήταν μονόδρομος. Έχοντας έμφυτο το στοιχείο της περιέργειας φυσικά και μεγάλη αδυναμία στον καλό καφέ, ρωτήσαμε το service στο Eat at Miltons τι καφέ χρησιμοποιούν. Το γεγονός ότι η απάντηση περιλάμβανε τη λέξηη Nespresso Professional, μας διαβεβαίωσε εκ προοιμίου ότι θα απολαμβάναμε έναν καφέ με αρμονικά γευστικά χαρακτηριστικά και πλούσια αρώματα. Όπως μας είπαν τα παιδιά του μαγαζιού, τα ίδια σχόλια κάνουν και αρκετοί από τους πελάτες (Έλληνες και ξένοι) και αυτό δείχνει ότι η επιλογή τους είναι σωστή.

2 ποτήρια με freddo espresso

Σε τελική ανάλυση, οι ώρες που περάσαμε στο Eat at Miltons χαζεύοντας ανέμελα την περατζάδα, ήταν παραπάνω από ευχάριστες και αν βρεθείτε στην Πλάκα και πέριξ, πιστεύουμε ότι αποτελεί έναν ενδιαφέρον προορισμό, που θα σας κάνει να ξεχάσετε για λίγο ότι βρίσκεστε στο κέντρο της Αθήνας.

Eat at Miltons
All day
Διευθ: Αδριανού 91, Αθήνα (Πλάκα), 105 56
Τηλ: 210 3249129
Ώρες λειτ: καθημ. 10:00-01:00, Δευτ. κλειστά

Ακολουθήστε μας

Περισσότερα