fbpx
FLIC ICONS
FLIC ICONS
FLIC ICONS
FLIC ICONS
/
/
Γαστρονομικές βραδιές με λάμψη αστεριών με την υπογραφή της Mar-Bella Collection
Mar-Bella Collection

Γαστρονομικές βραδιές με λάμψη αστεριών με την υπογραφή της Mar-Bella Collection

Το γαστρονομικό φεστιβάλ της Mar-Bella Collection σε Κέρκυρα και Πάργα, θα προσφέρει και αυτό το καλοκαίρι βραδιές υψηλής γαστρονομίας γεμάτες βραβευμένους Έλληνες chefs.

 

Κέρκυρα και Πάργα, μετατρέπονται και αυτό το καλοκαίρι σε γαστρονομικό επίκεντρο για τους απανταχού λάτρεις τη υψηλής γαστρονομίας. Διάσημοι Έλληνες chefs που κοσμούν με την παρουσία τους βραβευμένα με αστέρια Michelin εστιατόρια του εξωτερικού, θα προσφέρουν τη λάμψη τους στις γαστρονομικές βραδιές με τίτλο Greek Chefs Abroad” της Mar-Bella Collection. Φέτος, οι καλεσμένοι σεφ εξυμνούν την ελληνική φιλοξενία και τη γαστρονομική καινοτομία, αναδεικνύοντας με δημιουργικότητα το ελληνικό φαγητό που προσφέρεται γύρω από ένα τραπέζι.

Το ξενοδοχειο Elix στην Πάργα.
Το ξενοδοχειο Elix στην Πάργα.

Για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά, το πρόγραμμα του Greek Chefs Abroad Volume IV” της Mar-Bella Collection σε Κέρκυρα και Πάργα, με κεντρικό θέμα “The Culture of Sharing”, επιστρέφει για να γιορτάσει την ελληνική κουζίνα και να υμνήσει την έννοια του «μοιράζομαι», μέσα από την αμοιβαία απόλαυση των γεύσεων γύρω από ένα ελληνικό τραπέζι. Στο φετινό πρόγραμμα θα έχουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε 4 διάσημους Έλληνες chefs απ’ όλο τον κόσμο, καθόλη τη διάρκεια της καλοκαιρινής σεζόν, να δημιουργούν μια γαστρονομική αναζήτηση που θα αντηχεί το πνεύμα των παραδοσιακών ελληνικών συνταγών.

κοσμος τρωει στην ταρατσα του εστιατοριου Apaggio στο ξενοδοχείο Nido.
Το εστιατόριο Apaggio στο ξενοδοχείο Nido.

Οι 4 chefs θα προσφέρουν μία μοναδική γαστρονομική εμπειρία στα ξενοδοχεία της Mar-Bella Collection, Nido και Elix σε Κέρκυρα και Πάργα αντίστοιχα, ετοιμάζοντας ευφάνταστα μενού που αγκαλιάζουν την πραγματική ουσία του ελληνικού τραπεζιού, με πιάτα εμπνευσμένα από τις ελληνικές τους ρίζες και τις διεθνούς εμβέλειας εμπειρίες τους.

κοσμος τρωει στην ταρατσα του εστιατοριου Pearl στο ξενοδοχείο Elix.
Το εστιατόριο Pearl στο ξενοδοχείο Elix.

Σε ένα αξιοζήλευτο line up συμμετεχόντων, ο κάθε chef θα παρουσιάσει μια εκλεπτυσμένη εμπειρία ενός ελληνικού τραπεζιού, μέσα από την δική του μαγειρική οπτική. Αυτό το καλοκαίρι, η ομάδα της Mar-Bella Collection υποδέχεται τον Κωνσταντίνο Φιλίππου, με 2 αστέρια Michelin από την Βιέννη, τον βραβευμένο Δημήτρη Μούδιο από την Μπανγκόκ (που πρόσφατα συναντήσαμε σε ένα pop up event στην Αθήνα), τον “the best young chef in Belgium” Γιώργο Αθανασόπουλο, και τέλος τον Νικόλα Πουλμέντη, αναγνωρισμένο Έλληνα chef από τη Νέα Υόρκη που φέρει τον τίτλο του “Food Network’s Chopped Champion”.

ο σεφ Γιώργος Αθανασόπουλος
Γιώργος Αθανασόπουλος

Το πρόγραμμα ξεκινά στο ξενοδοχείο Nido το Σάββατο 22 Ιουνίου 2024, με guest chef και ιδιοκτήτη του εστιατορίου Màloma στην κοσμοπολίτικη περιοχή Schaerbeek στις Βρυξέλλες, Γιώργο Αθανασόπουλο. Ο chef εκφράζει την αγάπη του για τα εποχιακά, φρέσκα προϊόντα που καλλιεργούνται με αγνούς τρόπους βιώσιμης ανάπτυξης από τοπικούς παραγωγούς, και αυτή είναι η κυριότερη φιλοσοφία των πιάτων του. Θεωρείται ως ένας από τους πιο επιτυχημένους νέους σεφ της χρονιάς, σύμφωνα με τον οδηγό “Gault & Millau”.

ο σεφ Κωνσταντίνος Φιλίππου
Κωνσταντίνος Φιλίππου

Ακολουθεί στις 13 Ιουλίου και πάλι στο Nido, ένα μοναδικό δείπνο από τον διάσημο σεφ Κωνσταντίνο Φιλίππου, βραβευμένο με δύο αστέρια Michelin για το εστιατόριο Konstantin Filippou στη Βιέννη, το μενού του οποίου αποτελείται αποκλειστικά από ψάρια και θαλασσινά, αντανακλώντας έτσι την αγάπη του για τη θάλασσα και τον κόσμο της. Ο Κωνσταντίνος Φιλίππου είναι ένας από τους πλέον καινοτόμους και πολυβραβευμένους Έλληνες chefs του εξωτερικού, με την κουζίνα του να χαρακτηρίζεται από άρτιες τεχνικές, καθαρές γεύσεις, πολυπολιτισμικές αναφορές και έντονη εμπνευσμένη από την παράδοση.

ο σεφ Δημήτρης Μούδιος
Δημήτρης Μούδιος

Τη σκυτάλη θα πάρει ο Δημήτρης Μούδιος στις 3 Αυγούστου στο ξενοδοχείο Elix. Ο Δημήτρης Μούδιος ξεκίνησε την επαγγελματική του σταδιοδρομία στη μαγειρική από πολύ νεαρή ηλικία, στο βραβευμένο με τρία εστιατόριο αστέρια Michelin, Atelier στο Μόναχο. Ακολούθησε μια επιτυχημένη πορεία σε μισελενάτα εστιατόρια σε Δανία, Ολλανδία και Ελβετία και στη συνέχεια αποφάσισε να εντρυφήσει στην γαστρονομική έρευνα. Αυτό τον οδήγησε στη θρυλική κουζίνα του εστιατορίου Borago στη Χιλή, όπου ανέλαβε την ηγεσία και έδωσε νέα διάσταση στην κουζίνα του. Η δουλειά του είναι ένα παράδειγμα πρωτοποριακής γαστρονομίας, που συνδυάζει την παράδοση με την καινοτομία. Σήμερα είναι ιδιοκτήτης του εστιατορίου Ore στην Μπανγκόκ.

ο σεφ Νικόλας Πουλμέντης
Νικόλας Πουλμέντης

Τον γαστρονομικό κύκλο κλείνει στις 6 Σεπτεμβρίου στο Elix, ο Νικόλας Πουλμέντης. Εxecutive chef σήμερα, αλλά και συνεταίρος της ομάδας Noema, ο Νίκολας Μπουλμέντης με περισσότερα από 20 χρόνια εμπειρίας στη μεσογειακή κουζίνα, έχει μεταδώσει την εμπειρία και την τεχνογνωσία του στις κουζίνες πολλών γνωστών εστιατορίων της Νέας Υόρκης.

Όλοι οι καλεσμένοι chefs θα μεταδώσουν τη διεθνή τους εμπειρία στις κουζίνες των ξενοδοχείων της Mar-Bella Collection, για να μεταμορφώσουν παραδοσιακά ελληνικά πιάτα σε σύγχρονα, προσθέτοντας την προσωπική τους μαγειρική ταυτότητα, σε συνεργασία με τους chefs των ξενοδοχείων της Mar-Bella Collection, Μαρίνα Κατσούλα στο Nido και Δημήτρη Κακαλικίδη στο Elix.
Για περισσότερες πληροφορίες δείτε εδώ.

Ακολουθήστε μας

Περισσότερα