fbpx
FLIC ICONS
FLIC ICONS
FLIC ICONS
FLIC ICONS
/
/
Φάκελος Πίτσα: Το Flag «όργωσε» την Αθήνα για να βρει τα στέκια με τις καλύτερες!
pizza

Φάκελος Πίτσα: Το Flag «όργωσε» την Αθήνα για να βρει τα στέκια με τις καλύτερες!

Ανακαλύψαμε τα πιο ελαστικά ζυμάρια, τα πιο ευφάνταστα toppings και τις πιο αρωματικές σάλτσες και σου τις παρουσιάζουμε όλες, κλασικές και πιο μοντέρνες, για να μην τις χάσεις. 

Napul’è Italian Comfort Food & Wine

Η πάντα χαμογελαστή Μάγκυ Ταμπακάκη και ο σύζυγός της Francesco Ciccio έχουν στήσει το γευστικό βασίλειό τους στα νότια προάστια και συγκεκριμένα στη Βάρη. Μπορεί να σου φαίνεται ότι είναι μακριά, αλλά αυτή την εκδρομή πρέπει να την κάνεις οπωσδήποτε: εδώ θα απολαύσεις αυθεντική ναπολιτάνικη πίτσα και θα δεις τον Francesco να στρυφογυρίζει το ζυμάρι στον αέρα. Best seller είναι η Buffalina, με βουβαλίσια μοτσαρέλα, σάλτσα ντομάτας San Marzano, βασιλικό και ελαιόλαδο, ενώ φανατικούς οπαδούς  έχει και η Pistacchio με πέστο από φιστίκι και μορταδέλα από την Μπολόνια.

Βασιλέως Κωνσταντίνου 43, Βάρη, τηλ. 210-96.55.815

Monzù

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Monzu (@monzu_kifisia)

Ο σεφ Γιάννης Λιόκας εδώ κάνει μια εντελώς προσωπική κουζίνα, ερμηνεύοντας την ιταλική παράδοση με ελληνικό τρόπο. Δεν θα έρθεις εδώ μόνο για την πίτσα, αλλά αξίζει να ξεκινήσεις με αυτή το δείπνο σου. «Κυκλοφορούν» τέσσερις εκδοχές με πιο ενδιαφέρουσα την Kermes με βιολογικό σαλάμι ωρίμανσης από μαύρο χοίρο, guanciale, ελληνικό τυρί κυανό, κολοκύθα και φασκόμηλο. Οι περισσότεροι προτιμούν τη Μανιτάρι με άγρια μανιτάρια εποχής, βουβαλίσια μπουράτα, σπανάκι και παλαιωμένη γραβιέρα σπηλιάς, αλλά εσύ δοκίμασε, επίσης την ‘Nduja στην οποία τον τόνο δίνουν η bresaola, τα καραμελωμένα κρεμμύδια  και το τυρί Σαν Μιχάλη. Δεν θα το μετανιώσεις.

Λεωφόρος Κηφισίας 317Β, Κηφισιά, τηλ. 210-62.00.495

The Eatalians Mario & Luigi

Ξαφνικά, η Ηλιούπολη έγινε πόλος έλξης για όποιον εκτιμά την ιταλική κουζίνα και πιο συγκεκριμένα τις ναπολιτάνικες πίτσες, ψημένες σε ξυλόφουρνο. To εστιατόριο χρωστά το όνομά του στα διάσημα αδέρφια του Super Mario και από μόνο του είναι μια ωδή στα χρόνια που οι μεγαλύτεροι από εμάς παίζαμε αδιάκοπα Nintendo. Εδώ θα βρείτε ναπολιτάνικη πίτσα με ζυμάρι 48ωρη ωρίμασης ελαφρύ, εύπεπτο και χαρακτηριστικά φουσκωτό στο στεφάνι του, το οποίο λέγεται canotto στα ιταλικά. Διαλέξτε την Isabella με κλειστά μάτια αν αγαπάτε τη μελιτζάνα και την καπνιστή provola, αλλά πείτε επίσης ναι στη Lucciana με λουκάνικο salcicia Toscana και πατάτα ή στην πιο «σκληροπυρηνική» Rosina Marinara με αντζούγιες και σκόρδο.

Λεωφόρος Ελευθερίου Βενιζέλου 190, Ηλιούπολη,τηλ. 210-99.57.953

Granello

Εντάξει, θα στριμωχτείς λίγο γιατί στον πεζόδρομο έχει μόλις τρία τραπεζάκια, αλλά αξίζει τον κόπο να το επισκεφτείς με το παραπάνω. Σήμα κατατεθέν ο μεγάλος ξυλόφουρνος στον οποίο ο Κυριάκος Λιοδάκης ψήνει τις ναπολιτάνικου στυλ πίτσες του, με αφράτο, μαλακό ζυμάρι, πιο λεπτό στο κέντρο και πιο τσουπωτό στο στεφάνι. Ξεχωρίζουν η κλασική Μαργαρίτα με μοτσαρέλα fiordilatte, σάλτσα ντομάτας San Marzano και φρέσκο βασιλικό, η Piccante με καυτερό σαλάμι και μέλι με τσίλι, καθώς και η Imola με ροδέλες πατάτας, παρμεζάνα, μοτσαρέλα, γκοργκοντζόλα και καπνιστή πανσέτα.

Περικλέους 18, Σύνταγμα, τηλ. 210-32.26.542

Odori

Αυθεντική ναπολιτάνικη πίτσα ψημένη στον ξυλόφουρνο θα βρεις και στην πρώτη vermuteria της Αθήνας. Οι πίτσες του Odori που φέρουν την υπογραφή του πολύ καλού και έμπειρου Νίκου Σωτηρόπουλου είναι εθιστικές κι έχουν ονόματα από cocktails. Προτείνουμε να επενδύσεις στην Cosmopolitan που περιέχει κρέμα βασιλικού, fior di latte mozzarella, μορταδέλα bologna, burrata και φιστίκι, αλλά και στην Old Faschioned με capricciosa κρέμα πεκορίνο, fior di latte, provola afumicata, prosciutto cotto, ελιά καλαμών, μανιτάρια portobello, θυμάρι και ρίγανη.

Σκουλενίου 2, Αθήνα, τηλ. 210-33.14.674

Ovio

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Ovio (@ovioathens)

Στο δημοφιλές ιταλικό εστιατόριο θα βρεις γενικά πιάτα με σύγχρονο ιταλικό πρόσημο, αλλά το πιο μεγάλο σουξέ έχουν ξεκάθαρα οι πίτσες της ναπολιτάνικης σχολής. Ανάμεσά τους η Funghi & Caprinoμε άγρια μανιτάρια, σύγκλινο και τυρί Caprino (παραδοσιακό τυρί της γείτονος από κατσικίσιο γάλα), η Spianata με σαλάμι Spianata Piccante, πίκλα πιπεριάς, μοτσαρέλα και γκοργκοντζόλα και η λαοφιλής Carbonara Zaferano με σαφράν, μοτσαρέλα και παρμεζάνα, η οποία έχει στο κέντρο της ένα ολόκληρο αυγό που ο σερβιτόρος σπάει με τελετουργικές κινήσεις.

Απόλλωνος 4, Σύνταγμα, τηλ. 211-41.15.755

Valteziana Pizzeria Nonna Edda Pizza

Αν μένεις στην Καισαριανή ή στον Βύρωνα τα τελευταία δώδεκα χρόνια σίγουρα έχεις δοκιμάσει αυτή την πίτσα με τη λεπτή ζύμη και το τραγανό ζυμάρι. Ο Ιταλός Αντρέα Σεράνι υπόσχεται να σε κάνει να ερωτευτείς αυτή την εκδοχή δοκιμάζοντας την Quattro Stagioni (κόκκινη) από με μοτσαρέλα, prosciutto cotto, ιταλικό λουκάνικο, μανιτάρια και αγκινάρα, την Andrea (λευκή) με μοτσαρέλα, λευκό κρεμώδες ιταλικό τυρί, σάλτσα πέστο, προσούτο, ρόκα και ντοματίνια και την Stracchino με το ομώνυμο λευκό ιταλικό τυρί, ντοματίνια και ρόκα.

Λεωφόρος Εθνικής Αντιστάσεως, Καισαριανή, 210-72.40.024

Lollo’s Atene

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Lollosatene (@lollosatene)

Σε οβάλ σχήμα και με ζύμη λεπτή και τραγανή η πίτσα του θρυλικού Lollo’s της Αντιπάρου που στην πραγματικότητα είναι pinsa πλέον σερβίρεται και στο Χαλάνδρι, σε μια μονοκατοικία του ’50. Σου προτείνουμε να επενδύσεις στη Margherita Bufala με σάλτσα τομάτας, mozzarella, mozzarella di bufala και βασιλικό, για να διαπιστώσεις πως στην απλότητα κρύβεται η ουσία, αλλά και στην πιο πλούσια Capricciosa, με φρέσκα μανιτάρια champignon, prosciutto di Parma (ωμό), ελιές, ψητές αγκινάρες σε ελαιόλαδο, σφιχτό αυγό και ρίγανη. Αν φυσικά σου αρεσουν τα καυτερά μη διστάσεις λεπτό: παρήγγειλε την Diavolina που χρωστά το πικάντικο στοιχείο της στο peperoncino και στο σαλάμι ventricina.

Εθ. Αντιστάσεως 3α, Χαλάνδρι, τηλ: 210-68.01.040

A` Δημοσίευση: 30.11.22 Updated: 08.02.23

Ακολουθήστε το flaginlife.gr στο Google News για να λάβετε τις τελευταίες ειδήσεις, κριτικές και συμβουλές για το ποτό, τη διασκέδαση, το φαγητό και τα ταξίδια.

Περισσότερα