fbpx
FLIC ICONS
FLIC ICONS
FLIC ICONS
FLIC ICONS
/
/
Ensalada mexicana από τον Σπύρο Μαυροειδή για το Dirty Sanchez
dirty sanchez

Ensalada mexicana από τον Σπύρο Μαυροειδή για το Dirty Sanchez

Έχει κερδίσει το ενδιαφέρον του κοινού, μιας και οι ιδιοκτήτες του (Γιάννης Μωράκης, Πέτρος Απαλάκης, Δημήτρης Μπαλλιάν, Ηλίας Μπόγδανος, Δημήτρης Παππάς, Βασίλης Ζώης και Νίκος Κοσκινάς), έχουν χρόνια εμπειρίας στην εστίαση στην Αθήνα. Ένας χώρος με εντυπωσιακές τοιχογραφίες, έντονα χρώματα στον εσωτερικό κι εξωτερικό χώρο και ζωντανούς κάκτους! Το menu του Dirty Sanchez επιμεληθήκαν από κοινού ο έμπειρος chef Σπύρος Μαυροειδής με τον καλό φίλο και συνεργάτη του, Χρήστο Μανουσόπουλo. Σύμφωνα με τα λεγόμενά του «έχει διαμορφωθεί με φροντίδα και σεβασμό απέναντι στα υλικά και τη μεξικανική φιλοσοφία». Εμπνευσμένοι από τη μεγάλη ποικιλία υλικών και καρυκευμάτων αλλά και την οικειότητα που προσφέρει η μεξικανική κουζίνα και κουλτούρα δημιούργησαν παρέα ένα comfort menu από το οποίο ωστόσο δεν λείπουν οι εντάσεις. Πρόκειται για παραδοσιακά μεξικανικά πιάτα μέσα από την οπτική των δημιουργών που σέβεται και τα στοιχεία της ελληνικής κουλτούρας προσφέροντας στον επισκέπτη μία ολοκληρωμένη γευστική εμπειρία.

ΥΛΙΚΑ:
 80gr ντοματίνια
 30gr γλιστρίδα
 20gr κρεμμύδι ξερό
 100gr καρπούζι
 3gr κόκκινη jalapeno
 40gr καλαμπόκι
 80gr avocado
 40gr ανθότυρο
 28gr ελαιόλαδο
 18gr lime
 2gr κόλιανδρος
 2gr βασιλικός
 4gr αλάτι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Πλένουμε και κόβουμε τα ντοματίνια στην μέση, όπως και την γλυστρίδα. Κόβουμε το κρεμμύδι σε μεγάλους κύβους και το ξεπλένουμε σε κρύο νερό. Κόβουμε το καρπούζι σε μεγάλους κύβους βγάζοντας τα κουκούτσια. Καθαρίζουμε το αβοκάντο και το καίμε με φλογιστρο, ύστερα το κόβουμε σε μεγάλους κύβους . Πλένουμε τον βασιλικό και τα φύλλα κολίανδρου ,κόβοντας με το χέρι μας τα φύλλα βασιλικού στην μέση. Σε μια μπασίνα βάζουμε τα υλικά μέσα με τον χυμό lime, το ελαιόλαδο και το αλάτι. Ανακατεύουμε και στήνουμε την σαλάτα στο πιάτο! Από πάνω προσθέτουμε την jalapeno κομμένη σε λεπτές ροδέλες, το ανθότυρο, το καλαμπόκι, αφού το έχουμε κάψει και αυτό με το φλόγιστρο.

Ακολουθήστε μας

Περισσότερα