Έχει κερδίσει το ενδιαφέρον του κοινού, μιας και οι ιδιοκτήτες του (Γιάννης Μωράκης, Πέτρος Απαλάκης, Δημήτρης Μπαλλιάν, Ηλίας Μπόγδανος, Δημήτρης Παππάς, Βασίλης Ζώης και Νίκος Κοσκινάς), έχουν χρόνια εμπειρίας στην εστίαση στην Αθήνα. Ένας χώρος με εντυπωσιακές τοιχογραφίες, έντονα χρώματα στον εσωτερικό κι εξωτερικό χώρο και ζωντανούς κάκτους! Το menu του Dirty Sanchez επιμεληθήκαν από κοινού ο έμπειρος chef Σπύρος Μαυροειδής με τον καλό φίλο και συνεργάτη του, Χρήστο Μανουσόπουλo. Σύμφωνα με τα λεγόμενά του «έχει διαμορφωθεί με φροντίδα και σεβασμό απέναντι στα υλικά και τη μεξικανική φιλοσοφία». Εμπνευσμένοι από τη μεγάλη ποικιλία υλικών και καρυκευμάτων αλλά και την οικειότητα που προσφέρει η μεξικανική κουζίνα και κουλτούρα δημιούργησαν παρέα ένα comfort menu από το οποίο ωστόσο δεν λείπουν οι εντάσεις. Πρόκειται για παραδοσιακά μεξικανικά πιάτα μέσα από την οπτική των δημιουργών που σέβεται και τα στοιχεία της ελληνικής κουλτούρας προσφέροντας στον επισκέπτη μία ολοκληρωμένη γευστική εμπειρία.
ΥΛΙΚΑ:
80gr ντοματίνια
30gr γλιστρίδα
20gr κρεμμύδι ξερό
100gr καρπούζι
3gr κόκκινη jalapeno
40gr καλαμπόκι
80gr avocado
40gr ανθότυρο
28gr ελαιόλαδο
18gr lime
2gr κόλιανδρος
2gr βασιλικός
4gr αλάτι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Πλένουμε και κόβουμε τα ντοματίνια στην μέση, όπως και την γλυστρίδα. Κόβουμε το κρεμμύδι σε μεγάλους κύβους και το ξεπλένουμε σε κρύο νερό. Κόβουμε το καρπούζι σε μεγάλους κύβους βγάζοντας τα κουκούτσια. Καθαρίζουμε το αβοκάντο και το καίμε με φλογιστρο, ύστερα το κόβουμε σε μεγάλους κύβους . Πλένουμε τον βασιλικό και τα φύλλα κολίανδρου ,κόβοντας με το χέρι μας τα φύλλα βασιλικού στην μέση. Σε μια μπασίνα βάζουμε τα υλικά μέσα με τον χυμό lime, το ελαιόλαδο και το αλάτι. Ανακατεύουμε και στήνουμε την σαλάτα στο πιάτο! Από πάνω προσθέτουμε την jalapeno κομμένη σε λεπτές ροδέλες, το ανθότυρο, το καλαμπόκι, αφού το έχουμε κάψει και αυτό με το φλόγιστρο.