fbpx
FLIC ICONS
FLIC ICONS
FLIC ICONS
FLIC ICONS
/
/
Barolo Athens, Ιταλική κουζίνα από τον Μιχάλη Νουρλόγλου

Barolo Athens, Ιταλική κουζίνα από τον Μιχάλη Νουρλόγλου

Με εξωτική colonial ambiance και αδυναμία στο καλό φαγητό το all day deli του Ψυχικού σε βάζει σε mode καλοπέρασης από νωρίς το πρωί

Το Barolo wine bistrot η Deli Mercato, όπως είναι ο τίτλος του, είναι ένα πολύ ζωηρό all day στέκι, μια μοδάτη τρατορία, με φρέσκο στιλ και πολυσυλλεκτικό clientele, σε μια γλυκιά γωνιά του Παλαιού Ψυχικού.

Πρόκειται για το αδελφάκι του κολωνακιώτικου Brunello, με έμφαση στην ιταλική κουζίνα και αδυναμία στο κρασί.

Barolo Athens, Ιταλική κουζίνα από τον Μιχάλη Νουρλόγλου - FlagInLife

Είναι ένας πολύ ευχάριστος χώρος, κομψός και οικείος  που αγαπιέται από το πρωί μέχρι το βράδυ καθώς μεταμορφώνεται ανάλογα με την ώρα. Το mix and match κοινό του είναι  ευχάριστα ανακατεμένο με νεαρές παρουσίες, οικογένειες, ενδιαφέροντα ζευγάρια, διάφορους επώνυμους και αναγνωρίσιμους κατοίκους της περιοχής και όχι μόνο.

Στο πρώην, εξοχικό «περίπτερο» του Παλαιού Ψυχικού, σερβίρουν στον εσωτερικό χώρο που τον έχουν επεκτείνει με γαλλικού αποικιακού στυλ έπιπλα όπου μπορούν να καθίσουν και καπνίζοντες. Έτσι κι αλλιώς όλο το κατάστημα έχει μια εξωτική colonial ambiance.

Δίπλα στο χώρο του εστιατορίου λειτουργεί ένα πλήρες delicatessen με εκλεκτά προϊόντα και δική του είσοδο.

Βρήκαμε εξαιρετικά  ζυμαρικά από επιλεγμένους ιταλικούς οίκους, τρούφα, μέλια, ενδιαφέροντα αλλαντικά και τυριά, σάλτσες, ξίδια για να αγοράσει κανείς για δώρο ή για το σπίτι.

Barolo Athens, Ιταλική κουζίνα από τον Μιχάλη Νουρλόγλου - FlagInLife

Τον κατάλογο στο Barolo, επιμελείται ο σεφ Μιχάλης Νουρλόγλου και είναι  πράγματι κατάλληλος και πληθωρικός όπως ταιριάζει σε ένα τέτοιο all day wine bistro.

Ωραίες επιλογές για να συνοδέψει κανείς ένα ποτήρι κρασί ή ένα κοκτέιλ, να φάει ένα περιποιημένο πρωινό ή brunch, να διαλέξει κάτι ελαφρύ σαν σνακ για μεσημέρι, ακόμα και ένα φουλ γεύμα ή δείπνο με πρώτα, σαλάτες και κυρίως πιάτα.

Αφράτη η χειροποίητη φοκάτσια, ανάλαφρα και με λεπτή βάση τα pizzeti, με ενδιαφέροντα και πρωτότυπα toppings, όπως αυτή με μασκαρπόνε, καπνιστή πανσέτα και σιγοψημένο πράσο άλλα και εκείνη με άγρια μανιτάρια και φρέσκια τρούφα.

Μας άρεσε το σεβίτσε με ψάρι ημέρας (το λαβράκι στην περίπτωσή μας) με lime και φρέσκο κόλιαντρο. Πολύ πετυχημένη η cacio e Pepe καθώς και το ριζότο με σελινόριζα, πράσινο μήλο και φιστίκι Αιγίνης ενώ η ταλιάτα από flap steak ήταν σωστά ψημένη και ζουμερή.

Barolo Athens, Ιταλική κουζίνα από τον Μιχάλη Νουρλόγλου - FlagInLife

Για πρωινό ξεχωρίσαμε από το κατάλογο το Βιολογικό Vegan ψωμί με κινόα, αμυγδαλοβούτυρο, μαρμελάδα από το deli δίπλα, φρέσκα φρούτα εποχής, γιαούρτι αμυγδάλου με φράουλα, φρέσκο αβοκάντο με ελαιόλαδο και ανθό αλατιού και το Open faced sandwich με αβοκάντο, σπιτικό καπνιστό σολομό, αυγό ποσέ και γλυκολέμονο

Εντυπωσιακή λίστα κρασιών που αγαπάει την Ιταλία, μοδάτη cocktail list, και ανάλαφρο, γρήγορο και αποτελεσματικό service.

Barolo
Δαβάκη 1, Παλαιό Ψυχικό, τηλ.: 210 6717600
Ανοικτά καθημερινά από 08.30-00.00

Ακολουθήστε μας

Περισσότερα