fbpx
FLIC ICONS
FLIC ICONS
FLIC ICONS
FLIC ICONS
/
/
Ανακαλύπτοντας το καλοκαιρινό Λαύριο

Ανακαλύπτοντας το καλοκαιρινό Λαύριο

Ο καιρός φτιάχνει και η επιθυμία για καλοκαιρινές εξορμήσεις που συνδυάζουν βουτιά στη θάλασσα και φαγητό σε ταβερνάκι, όλο και μεγαλώνει.

Όχι πολύ μακριά από την Αθήνα, το Λαύριο είναι μια πόλη με μοναδικό ιστορικό χαρακτήρα. Δίπλα σε ωραίες παραλίες και αξιοθέατα, αποτελεί ιδανικό προορισμό για μια οικονομική και απολαυστική μονοήμερη εκδρομή.

Μετά από μια διαδρομή περίπου 2 ωρών, η πιο γλυκιά επιβράβευση είναι ένα δροσερό μπάνιο στη θάλασσα. Από τις ωραιότερες παραλίες τις περιοχής, η Πούντα Ζέζα, προσφέρεται για όλους τους τύπους εκδρομέων. Ένα σημείο της είναι οργανωμένο με ξαπλώστρες, ομπρέλες και καφέ-μπαρ, αλλά εύκολα θα βρουν να απλώσουν τη πετσέτα τους και όσοι προτιμούν πιο ήρεμες καταστάσεις. Θα απολαύσετε το μπάνιο σας σε καθαρά νερά και μπορείτε ακόμα να εξερευνήσετε τις σπηλιές με μάσκα θαλάσσης. Στα συν της παραλίας: ο αέρας εδώ κόβει, οπότε σπάνια θα δείτε κύμα. Θα συναντήσετε κυρίως οικογένειες από τις γύρω περιοχές και καμιά φορά τουρίστες.

Ανακαλύπτοντας το καλοκαιρινό Λαύριο - FlagInLife
Πηγή: lavrioguide.gr

Μετά από αρκετές βουτιές, ηλιοθεραπεία και χαλάρωση, η όρεξη έχει σίγουρα ανοίξει και το κατάλληλο μέρος βρίσκεται μέσα στην πόλη του Λαυρίου, στην ταβέρνα Το Αθερινάκι. Στον πολύ ήσυχο και όμορφο πεζόδρομο που στήνει τα τραπεζάκια της, θα φάτε εκπληκτικά πιάτα με φρέσκα θαλασσινά και τα καλύτερα τηγανητά κολοκυθάκια της Ελλάδας! Ξεχώρισα επίσης τα τηγανητά καλαμαράκια και τις γαρίδες σχάρας. Οι μερίδες είναι αρκετά γενναιόδωρες, το προσωπικό πολύ εξυπηρετικό και για όσους ενδιαφέρονται.. βρίσκεται δίπλα σε παιδική χαρά.

Το Λαύριο είναι μια πόλη μουσείο, με πλούσια ιστορία από την αρχαιότητα. Στη βόλτα σας θα συναντήσετε μουσεία, αλλά και κτίρια και αξιοθέατα με μεγάλο ενδιαφέρον και παρελθόν. Σημαντικό για την ιστορίας της πόλης είναι το πρώην εργοστάσιο της Γαλλικής Εταιρείας, στο οποίο σήμερα στεγάζεται το Τεχνολογικό Πολιτιστικό Πάρκο Λαυρίου, ένα μοναδικό μνημείο βιομηχανικής αρχιτεκτονικής, με εγκαταστάσεις επεξεργασίας μεταλλευμάτων για πάνω από έναν αιώνα.

Ανακαλύπτοντας το καλοκαιρινό Λαύριο - FlagInLife
Πηγή: wikipedia

Τα νεοκλασικά κτίρια και οι παλιές επαύλεις, μαρτυρούν το πλούσιο παρελθόν της περιοχής. Εξερευνήστε τη πόλη με τους πολλούς φοίνικες απολαμβάνοντας παγωτό από τον Ιταλό στην πλατεία και συνεχίστε προς τις εργατικές κατοικίες της συνοικίας Κυπριανού. Εκεί θα δείτε τα πρώτα σπίτια των εργατικών οικογενειών του 19ου αιώνα, με την χαρακτηριστική τους αρχιτεκτονική. Μπορείτε να επισκεφθείτε το Αρχαιολογικό Μουσείο του Λαυρίου με μοναδικά εκθέματα από τα αρχαία ορυχεία και την πόλη του Θορικού ή το Ορυκτολογικό Μουσείο που στεγάζεται σε ένα μικρό πανέμορφο κτίριο, με αρκετά μεγάλη συλλογή πετρωμάτων.

Ανακαλύπτοντας το καλοκαιρινό Λαύριο - FlagInLife
Πηγή: athensphotonews.gr

Το τέλειο μέρος για την τελευταία στάση σας πριν την επιστροφή, δε θα μπορούσε να είναι άλλο από τον Ναό του Ποσειδώνα στο Σούνιο. Βρίσκεται στο νοτιότερο άκρο της Αττικής, εκεί όπου ο πατέρας του Θησέα, Αιγέας, χαιρέτισε τον άδικο τούτο κόσμο νομίζοντας πως ο γιος του είναι νεκρός, δίνοντας έτσι το όνομά του στο Αιγαίο Πέλαγος. Δίπλα στους ψηλούς μαρμάρινους κίονές του, θα απολαύσετε ένα από τα καλύτερη ηλιοβασιλέματα.

Ανακαλύπτοντας το καλοκαιρινό Λαύριο - FlagInLife
Πηγή: unsplash.com

Μέσα σε μια μέρα λοιπόν, στο Λαύριο μπορεί κανείς να απολαύσει καθαρή θάλασσα, να γευτεί φρέσκα και καλομαγειρεμένα θαλασσινά, αλλά και να ταξιδέψει στην αρχαιότητα και τον 19ο αιώνα μέσα από τα μουσεία και τα αξιοθέατα της πόλης.

Περισσότερα