fbpx
FLIC ICONS
FLIC ICONS
FLIC ICONS
FLIC ICONS
/
/
Προσήλιο: Ένα διαμάντι στον γαστρονομικό χάρτη της Ζακύνθου.
εξωτερικός χώρος εστιατορίου

Προσήλιο: Ένα διαμάντι στον γαστρονομικό χάρτη της Ζακύνθου.

Το γαστρονομικό καταφύγιο της Chef Κρίστυς Καρεαγεώργου αποτελεί ένα πραγματικό κόσμημα στο γευστικό στέμμα της Ζακύνθου. Προσήλιο: Ένα διαμάντι στον γαστρονομικό χάρτη της Ζακύνθου. - FlagInLife

Κάνοντας αυτή τη δουλειά, έχω κατανοήσει ότι το να διατηρεί κανείς ένα γαστρονομικό εστιατόριο εκτός ξενοδοχειακού περιβάλλοντος σε τουριστικούς προορισμούς με περιορισμένη σεζόν, θέλει γερά κότσια. Πρώτα απ’ όλα, δεν υπάρχει η δεδομένη πελατεία που προέρχεται από τους επισκέπτες του ξενοδοχείου που φιλοξενεί το εστιατόριο, και οι οποίοι συνήθως διαθέτουν το αντίστοιχο πορτοφόλι για να το επισκεφτούν. Δέυτερον, δεν υπάρχει το προστατευτικό δίχτυ της ξενοδοχειακής επιχείρησης που θα μπορούσε να επωμιστεί μια τυχόν οικονομική αποτυχία του εστιατορίου της, χωρίς αυτή να αποβεί μοιραία για την ίδια του την ύπαρξη. Με αυτές τις παραδοχές, αντιμετωπίζω με συμπάθεια κάθε περίπτωση που εμπίπτει σε αυτή την κατηγορία. Η συμπάθεια αυτή όμως ενισχύεται ακόμα περισσότερο, αν η πρόταση του εστιατορίου διαθέτει και τις αρετές που θα την καταστήσουν ιδιαίτερη και γευστικά αξιομνημόνευτη. γαρίδες

Αυτή είναι η περίπτωση στην οποία εμπίπτει το Προσήλιο, το εστιατόριο που έστησαν στην πόλη της Ζακύνθου η Chef Κρίστυ Καραγεώργου και ο maitre Γιώργος Καμπίτσης. Το Προσήλιο βρίσκεται στο κέντρο της πόλης και διαθέτει μια πανέμορφη αυλή, γεμάτη πράσινο και elegant διακοσμητικά στοιχεια.  Το κοινό είναι mixed, με ξένους επισκέπτες που διαθέτουν γαστρονομικό κριτήριο, αλλά και Έλληνες, οι οποίοι ανήκουν σε αυτή την μειοψηφία που αναζητά ποιοτικές γευστικές εμπειρίες.  Σε αυτό το ιδανικό περιβάλλον, η Chef Κρίστυ Καραγεώργου δημιουργεί ένα μενού – φόρο τιμής στη μαγειρική παράδοση των Επτανήσων, γεμάτο ευαισθησία και αγάπη, τόσο για την τέχνη της, όσο και για τον τόπο της. Μια αγάπη που αποτυπώνεται στην χρήση τοπικών πρώτων υλών, μια επιλογή που τιμά όχι μόνο τους παραγωγούς της Ζακύνθου, αλλά και το ίδιο το επτανησιακό terroir. Προσήλιο: Ένα διαμάντι στον γαστρονομικό χάρτη της Ζακύνθου. - FlagInLife

Τα πιάτα που δοκιμάσαμε είχαν μια διακριτή θηλυκότητα, τόσο στη σύλληψή τους, όσο και στην παρουσίασή τους που ήταν γεμάτη λεπτότητα και αισθητικό πλούτο. Ιδιαίτερα νόστιμο, με έντονα θαλασσινό χαρακτήρα, ήταν το Λαυράκι σε ημιπάστωση με κρέμα τζατζίκι, γρανίτα γιούζου, σαλικόρνια και αγγουράκι σε ζύμωση. Ευφάνταστη και παιχνιδιάρικη ήταν η Σαρδέλα σε 3 υφές που διέθετε πολυεπίπεδη γευστικότητα με τη σαρδέλα πρωταγωνίστρια σε τρεις ρόλους. Ο Surf and Turf χαρακτήρας στα Θαλασσινά Τσιλίχουρδα με Λαυράκι σε μπόλια, αυγολέμονο αγκινάρας και μύδια, ήταν μια αναφορά στη μαγειρίτσα με στοιχεία που έμπλεκαν όμορφα τη θάλασσα με το γήινο στοιχείο.Η κουζίνα της Καραγεωργίου διαθέτει ιδιαίτερη γευστικότητα με ευρύ ρεπερτόριο σε τεχνικές και συνδυασμούς υλικών και αρωμάτων. Η λεπτότητα και η ευαισθησία με τις οποίες προσεγγίζει τις δημιουργίες της, συνοδεύονται από το δυναμικό γαστρονομικό χαρακτήρα της, ο οποίος ενώ εκφράζεται στην τέχνη της, κρύβεται καλά πίσω από τα  γλυκά χαρακτηριστικά της.Προσήλιο: Ένα διαμάντι στον γαστρονομικό χάρτη της Ζακύνθου. - FlagInLife

Πέρα από το γαστρονομικό μέρος της εμπειρίας, αξίζει να αναφερθεί η αξιόλογη οινοθήκη του εστιατορίου, που στεγάζεται στο δικό της χώρο και την οποία επιμελείται ο πολύ καλός σομελιέ Σταύρος Ζούγρας. Δε χρειάζεται να πούμε ότι το Προσήλιο είναι ένας άξιος πρεσβευτής της Επτανησιακής γαστρονομικής παράδοσης, απόλυτα ενταγμένος στο σύγχρονο μαγειρικό σύμπαν της υψηλής μαγειρικής τέχνης. Ως τέτοιος, αξίζει την επίσκεψή σας, όταν βρεθείτε στο όμορφο νησί της Ζακύνθου. 

 

Προσήλιο

Α. Πάντων & Α. Λάττα 15, Ζάκυνθος, Τ.Κ: 29100
Τηλ. 26950 22040

Τιμή: 50€ – 75€ το άτομο χωρίς κρασί

 

Ακολουθήστε μας

Περισσότερα