fbpx
FLIC ICONS
FLIC ICONS
FLIC ICONS
FLIC ICONS
/
/
/
5 βιβλία του Nick Hornby για τα μπάνια του Αυγούστου
kentriki

5 βιβλία του Nick Hornby για τα μπάνια του Αυγούστου

Το καλοκαίρι και τα βιβλία πάνε χέρι-χέρι και εμείς σας προτείνουμε 5 βιβλία του Nick Hornby για τα μπάνια του Αυγούστου.

Μα υπάρχει πιο χαλαρωτική στιγμή από αυτή που αράζεις στην ψάθα σου με ένα βιβλίο στο χέρι και χάνεσαι στις σελίδες του, ακούγοντας το κύμα και απολαμβάνοντας την παχιά σκιά που σου χαρίζει το αλμυρίκι- ή έστω η ομπρέλα; Για αυτό, λοιπόν, σας αφήνω εδώ 5 βιβλία του Nick Hornby για τα μπάνια του Αυγούστου. Ο αγαπημένος Βρετανός συγγραφέας με το χιούμορ του και τη χαρακτηριστική γραφή του, θα σας κρατήσει την καλύτερη συντροφιά, ανάμεσα στις δροσιστικές βουτιές σας. 

 

“High Fidelity”5 βιβλία του Nick Hornby για τα μπάνια του Αυγούστου - FlagInLife

 

Το “High Fidelity”, είναι από τα πιο γνωστά και δημοφιλή βιβλία του Nick Hornby. Η μεταφορά του στη μεγάλη οθόνη από τον Stephen Frears, αποτελεί αγαπημένη ταινία των απανταχού μουσικόφιλων. Ο Rob διατηρεί ένα δισκοπωλείο στο Λονδίνο και αγαπά να φτιάχνει mix-tapes και top-fives. Όταν η κοπέλα του, η Laura, τον αφήνει ξαφνικά, δημιουργεί την λίστα των “5 πιο αξιομνημόνευτων χωρισμών” και έρχεται σε επαφή με τις πρώην που έχει συμπεριλάβει στη λίστα, σε μία προσπάθεια να αποκρυπτογραφήσει τους λόγους που οι σχέσεις του αποτυγχάνουν.  Ρομαντικό, αστείο και γεμάτο μουσικές, αυτό το βιβλίο θα σας συντροφεύσει καταλλήλως και θα γίνει από τα αγαπημένα σας μυθιστορήματα. 

 

Η κάθοδος των τεσσάρων 5 βιβλία του Nick Hornby για τα μπάνια του Αυγούστου - FlagInLife

 

Η “κάθοδος των τεσσάρων” ξεκινάει όταν τέσσερις άγνωστοι μεταξύ τους άνθρωποι θα βρεθούν μαζί στην ταράτσα ενός ουρανοξύστη στο Λονδίνο, διαβόητου για τις απόπειρες αυτοκτονίας. Είναι παραμονή Πρωτοχρονιάς και όλοι τους έχουν ανέβει εκεί με τον ίδιο σκοπό: να πέσουν στο κενό. Ένας παρουσιαστής πρωινής τηλεοπτικής εκπομπής, ένας wannabe rock star, μία γυναίκα που παλεύει με ένα παιδί που αντιμετωπίζει πολλές δυσκολίες και μια έφηβη που νιώθει βαθιά δυστυχισμένη, λογω μιας ερωτικής απογοήτευσης. Η ετερόκλητη αυτή παρέα, μέσα από γενναίες δόσεις χιούμορ, θα μας κάνει να προβληματιστούμε σχετικά με τον θάνατο, τη σύνδεσή μας με τους άλλους και πώς τελικά μπορούμε να σωθούμε από τον ίδιο μας τον εαυτό. 

 

Για ένα αγόρι   5 βιβλία του Nick Hornby για τα μπάνια του Αυγούστου - FlagInLife

 

Ο Will, ένας mid- thirties Londoner, ζει μόνος του στο διαμέρισμά του, μην έχοντας βλέψεις να κάνει ποτέ του οικογένεια. Ζει από τα δικαιώματα που εισπράττει από ένα χριστουγεννιάτικο κομμάτι που είχε γράψει ο πατέρας του. Εντάσσεται σε μία ομάδα με single parents, επινοώντας ένα φανταστικό παιδί με σκοπό να γνωρίσει γυναίκες. Και κάπως έτσι, μπαίνει στη ζωή του ένα μικρό αγόρι, ο Marcus, και τον βάζει σιγά σιγά στον κόσμο της ενήλικης ζωής. Το “Για ένα αγόρι” είναι μια τρυφερή ιστορία, χωρίς να λείπει και το χαρακτηριστικό χιούμορ του Nick Hornby. Το 2002 μεταφέρθηκε στη μεγάλη οθόνη με πρωταγωνιστή τον Hugh Grant. 

 

Η Τζούλιετ γυμνή5 βιβλία του Nick Hornby για τα μπάνια του Αυγούστου - FlagInLife

 

Το “Η Τζούλιετ γυμνή” είναι ακόμη ένα βιβλίο του Nick Hornby που έγινε ταινία με τον Ethan Hawke. Η Annie και ο Duncan ζουν μαζί, φαινομενικά ευτυχισμένοι. Ο Duncan έχει μια εμμονή με τον Tucker Crowe, έναν μουσικό ο οποίος εξαφανίστηκε μυστηριωδώς. Φτάνει στα χέρια του ένας δίσκος με ακουστικά κομμάτια από τον δίσκο Juliet. Το ζευγάρι διαφωνεί για τον δίσκο και η Annie δημοσιεύει στη σελίδα των φανς του μια αρνητική κριτική. Ο ίδιος ο Crowe επικοινωνεί μαζί της και τότε αρχίζουν όλα. Μια ιστορία μελαγχολική και συνάμα αστεία, που σίγουρα αξίζει να τη μάθετε. 

 

Αστείο κορίτσι5 βιβλία του Nick Hornby για τα μπάνια του Αυγούστου - FlagInLife

 

Στο “Αστείο κορίτσι” η  Barbara Parker, που στέφθηκε Miss Blackpool 1964 θέλει να αφήσει πίσω της τον κόσμο της ομορφιάς και να κυνηγήσει τον κόσμο της κωμωδίας, ακολουθώντας τα βήματα της Lucille Ball που θαυμάζει απεριόριστα. Η προσπάθειά της αυτή, τη φέρνει στο Λονδίνο, όπου γνωρίζοντας έναν ατζέντη, γίνεται πια η Sophie Straw και πρωταγωνίστρια μιας κωµικής σειράς. Η Sophie χαίρει αποδοχής και αγάπης από το κοινό, μα φυσικά κάπου εδώ θα αρχίσουν και τα προβλήματα. Ένα καλογραμμένο μυθιστόρημα που μας μεταφέρει στην εποχή της τηλεόρασης που περιγράφει, συνδυάζοντας πάντα το αστείο και το πικρό, όπως άλλωστε και η ίδια η ζωή.

 

Καλή ανάγνωση!

 

Ακολουθήστε μας

Περισσότερα