fbpx
FLIC ICONS
FLIC ICONS
FLIC ICONS
FLIC ICONS
/
/
Αναζητώντας το καλύτερο μπουρίτο της Αθήνας

Αναζητώντας το καλύτερο μπουρίτο της Αθήνας

Μεξικάνικο
Αθήνα

Τα burrito είναι πενανόστιμο, αλλά όχι και το πιο οικονομικό street φαγητό. Για να κάνετε την καλύτερη δυνατή επιλογή, ψάξαμε, επισκεφθήκαμε και δοκιμάσαμε πολλά burrito, για να καταλήξουμε στα καλύτερα της Αθήνας

 

Ως λάτρης της μεξικάνικης κουζίνας και των νέων περιπετειών, αναρωτήθηκα: Μα ποιο είναι το μέρος με το καλύτερο μπουρίτο; Τόσα και τόσα μεξικάνικα έχουμε, αλλά ούτε εγώ προσωπικά δεν ήξερα, ποιο είναι το καταλληλότερο μέρος για μπουρίτο. Έτσι, ξεκίνησα ένα ταξίδι στην Αθήνα, δοκιμάζοντας σε διάφορα μαγαζιά, τις διαφορετικές εκδοχές τους, πάνω στο αγαπημένο μεξικάνικο street food.

AnchoΑναζητώντας το καλύτερο μπουρίτο της Αθήνας - FlagInLife

To Ancho είναι μια αλυσίδα καταστημάτων, η οποία έχει καταφέρει εδώ και πάρα πολλά χρόνια, να κάνει την μεξικάνικη κουζίνα πιο mainstream και πιο οικονομικά προσιτή. Επιπλέον, είναι από τα λίγα μαγαζιά/μέρη, που σου επιτρέπουν να «κτίσεις» το δικό σου μπουρίτο με τα υλικά της επιλογής σου. Για τη βάση του μπουρίτο, υπάρχουν πολλές επιλογές, όπως chili con carne ή chicken asada. Ο πελάτης επιλέγει το είδος του ρυζιού, της πίτας (κλασική ή ολικής) και των toppings, δημιουργώντας έτσι το μπουρίτο των ονείρων του, σε μια οικονομική σχετικά τιμή. Ωστόσο, το μπουρίτο του Ancho, αν και πλούσιο σε γεύσεις, δεν έχει και τα πιο υψηλής ποιότητας υλικά. Παραμένει όμως μια πιστή επιλογή, για ένα χορταστικό και νόστιμο μπουρίτο.

DiferenteΑναζητώντας το καλύτερο μπουρίτο της Αθήνας - FlagInLife

Βρίσκεται δίπλα ακριβώς από το Χίλτον και είναι από τα καλύτερα εστιατόρια για να φάει κανείς καλό μεξικάνικο στην Αθήνα. Το μενού του διαθέτει πάρα πολλά μεξικάνικα πιάτα, τρομερής ποιότητας και απίστευτα γευστικά. Το Diferente όμως, φημίζεται και για το burrito του και δεν γινόταν να μην το δοκιμάσουμε. Αν και έχω μια ιδιαίτερη αγάπη για το chili con carne, στο Diferente επέλεξα το burrito birria, και δεν μπορούσα να είχα κάνει καλύτερη επιλογή. Το σιγομαγειρεμένο κρεάς έλιωνε κυριολεκτικά στο στόμα, ενώ το έξτρα γουακαμόλε και η sour cream έκαναν κάθε μπουκιά ακόμα καλύτερη. Μπορεί να είναι πιο ακριβό, αλλά το μέγεθος και τα υλικά του burrito με έκαναν να νομίζω πως είναι σχεδόν ασυναγώνιστο.

Διεύθυνση: Κων/νου Βεντήρη 7, Αθήνα 115 28

Τηλέφωνο: 21 0721 2080

Ώρες λειτ: Πεμ. εως Σαββ: 18:00 – 1:30, Κυρ: 13:00 – 1:00, Δεύτερα – Τρίτη κλειστά, Τετάρτη: 12:00 – 13:00, 18:00 – 1:00

Etnico Αναζητώντας το καλύτερο μπουρίτο της Αθήνας - FlagInLifeΤο Etnico στην Κολοκοτρώνη είναι από τα καλύτερα στέκια για να δοκιμάσει κανείς νέες γεύσεις, και ιδίως τις μεξικάνικες συνταγές, στις οποίες ειδικεύονται μεταξύ άλλων. Τα μπουρίτο του Etnico δε, είναι από τις πιο πιστές επιλογές στο κέντρο της Αθήνας. Το burrito με κιμά είναι ζουμερό, δροσερό και γευστικό. Και ενώ τα burrito στα περισσότερα μέρη είναι κάπως βαριά, στο Etnico παραμένουν τρομερά στην γεύση, αλλά και πιο ελαφρά, ιδανικά για να πάρετε ένα στο χέρι, πριν συνεχίσετε την βόλτα σας στην Αθήνα.

Διεύθυνση: Κολοκοτρώνη 22, Αθήνα 105 62

Τηλέφωνο: 21 1411 3880

Ώρες λειτ: 13:00 – 4:00

Taco LocoΑναζητώντας το καλύτερο μπουρίτο της Αθήνας - FlagInLife

Σε απόσταση αναπνοής βρίσκεται η καντίνα του Taco Loco, μέσα από το παράθυρο της οποίας, σερβίρονται μεξικάνικα street food στο χέρι, ακόμα και μετά τα μεσάνυχτα. Αυτό που για μένα έχει κάνει το Taco Loco ένα από τα καλύτερα μεξικάνικα στέκια στην Αθήνα, είναι το ακραίο chili con carne, που τόσο νόστιμο και ζουμερό δεν έχω βρει πουθενά αλλού. Το burrito είναι γεμάτο από εκλεκτά υλικά και υπέροχο chili, ενώ υπάρχει και η πανάξια επιλογή του vegan burrito με κιμά σόγιας.

Διεύθυνση: Κολοκοτρώνη 39, Αθήνα 105 62

Τηλέφωνο: 21 0321 4027

Ώρες λειτ: 13:00 – 3:00

MamacitaΑναζητώντας το καλύτερο μπουρίτο της Αθήνας - FlagInLife

Tο Mamacita στην Απόλλωνος έχει εδραιωθεί ως ένα από τα καλύτερα στέκια για αυθεντικό μεξικάνικο φαγητό. Το ίδιο ισχύει και για τα burrito. Εδώ θα τα βρείτε σε μια από τις καλύτερες του εκδοχές, αλλά και σε πάρα πολλούς συνδυασμούς. Το burrito με κοτόπουλο είναι γευστικότατο και ζουμερό, σε αντίθεση με άλλα chicken burrito, ενώ θα ερωτευτείτε το burrito με σιγομαγειρεμένο barbacoa, το οποίο μπορείτε να πάρετε με έξτρα σάλτσα και λιωμένο τυρί από πάνω.

Διεύθυνση: Απόλλωνος 9Β, Αθήνα 105 57

Τηλέφωνο: 21 0321 0240

Ώρες λειτ: 11:30 – 00:30

Ακολουθήστε μας

Περισσότερα