fbpx
FLIC ICONS
FLIC ICONS
FLIC ICONS
FLIC ICONS
/
/
Τέσσερα σημεία στη Θεσσαλονίκη για καλό φαγητό
ex

Τέσσερα σημεία στη Θεσσαλονίκη για καλό φαγητό

Ελληνική κουζίνα
Θεσσαλονίκη

Η έξοδος από το σπίτι τα καλοκαιρινά βράδια είναι σχεδόν απαραίτητη. Εμείς σας κάνουμε απλά κάποιες προτάσεις με διαφορετικό περιεχόμενο, που θα βοηθήσουν η έξοδός σας να είναι τόσο ευχάριστη, όσο και διαφορετική από τα συνηθισμένα.

 

Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι, είτε είστε κάτοικος της Θεσσαλονίκης, είτε είστε επισκέπτης, περίπτωση να μείνετε παραπονεμένος γευστικά δεν υπάρχει. Η Θεσσαλονίκη, όπως είναι γνωστό, δε φημίζεται για τις ιδιαίτερες σούπερ μοντέρνες και νεοτεριστικές προτάσεις της στο χώρο της εστίασης, παρά το γεγονός ότι τα τελευταία χρόνια και αυτές έχουν αρχίσει να βλέπουν το φως της ημέρας σε μερικά σημεία της πόλης. Αυτό, όμως, που κάνει την πόλη ξεχωριστή γευστικά είναι το γεγονός ότι μπορείτε να βρείτε εύκολα παραδοσιακές γεύσεις, είτε στην κλασσική τους μορφή, είτε με νεοαστικά χαρακτηριστικά. Επίσης, μπορείτε να βρείτε αρκετές καλές προτάσεις για κρέας, ψάρι ή απλά για μεζέδες. Εμείς διαλέξαμε 4 σημεία, ένα για κάθε κατηγορία, για τα οποία είμαστε βέβαιοι ότι θα φανούν εξαιρετικά χρήσιμα για τον επισκέπτη της πόλης αλλά θα αποτελέσουν και πηγή έμπνευσης για τους κατοίκους της, που όπως είναι φυσικό, δεν μπορούν να γνωρίζουν τα πάντα. Ας ξεκινήσουμε λοιπόν.

 

Salonica

Τέσσερα σημεία στη Θεσσαλονίκη για καλό φαγητό - FlagInLife

Το εμβληματικό εστιατόριο στο ισόγειο του Μακεδονία Palace, προφανώς, δε χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις. Και μόνο το όνομα του μεγάλου σεφ Σωτήρη Ευαγγέλου, ο οποίος διευθύνει την κουζίνα του, είναι αρκετό για να οδηγήσει τα βήματα όλων (κατοίκων και επισκεπτών) στον χώρο του. Το Salonica είναι ένα από τα ελάχιστα ξενοδοχειακά εστιατόρια, αν όχι το μοναδικό, το οποίο προτείνει μία τόσο ξεκάθαρη ελληνική κουζίνα με έντονη την παρουσία της παράδοσης, αλλά και με νεοαστικά χαρακτηριστικά. Αυτό φυσικά δεν εμποδίζει τον Ευαγγέλου να παρεκκλίνει και να προτείνει, κυρίως τις Κυριακές, σούβλες και κοκορέτσια αλλά και ωμά (σεβίτσε, ταρτάρ κλπ) στο καθημερινό μενού. Μετά από όλα αυτά, προφανώς, δε χρειάζεται να σας πούμε ότι το Salonica είναι ένα απόλυτο must.

 

Salonica

Διεύθυνση: Λεωφ. Μεγάλου Αλεξάνδρου 2

Τηλέφωνο:231 089 7176

 

Δέκα Τραπέζια

Τέσσερα σημεία στη Θεσσαλονίκη για καλό φαγητό - FlagInLife

Η δεύτερη πρότασή μας, δίνει την εντύπωση ότι πάμε από τη μια άκρη στην άλλη. Αυτό μπορεί να ισχύει σε ό,τι αφορά στο είδος του χώρου και το γενικότερο στήσιμο. Στο Salonica έχουμε ένα καθαρόαιμο αστικό περιβάλλον και ένα κλασσικό τελετουργικό σέρβις, ενώ στα Δέκα Τραπέζια έχουμε μια αύρα απλότητας, τραπέζι παρεΐστικο και απλό περιβάλλον μεζεδοπωλείου. Έχουμε όμως και ένα κοινό χαρακτηριστικό. Την ποιότητα. Στην πρώτη περίπτωση αυτή υπογράφεται από το Σωτήρη Ευαγγέλου. Στα Δέκα Τραπέζια υπογράφεται από τον σπουδαίο Μανώλη Παπουτσάκη και από το δεξί του χέρι, την Πασχαλίνα Καμτσίκη. Οι προτάσεις του καταλόγου κινούνται ανάμεσα σε δύο κόσμους. Αυτόν της Κρήτης (πατρίδα του Παπουτσάκη) και αυτόν ενός νέου κόσμου που σε κάποιες περιπτώσεις ακουμπάει τη Βόρεια Ελλάδα. Δεν νομίζω να έχει αξία να σας πω αναλυτικά τι θα βρείτε για να δοκιμάσετε. Αυτό που μπορώ, όμως, να σας πω είναι ότι τα Δέκα Τραπέζια είναι ένας προορισμός που δεν πρέπει να αγνοήσετε. 

Δέκα Τραπέζια

Διεύθυνση: Στρ. Καλλάρη 4

Τηλ:231 025 1010

 

Grada Nuevo

Τέσσερα σημεία στη Θεσσαλονίκη για καλό φαγητό - FlagInLife

Εύκολα μπορεί να το χαρακτηρίσει κανείς σαν ένα από τους 2-3 κορυφαίους προορισμούς για ψάρι. Τον χώρο τον γνωρίζω εδώ και πάρα πολλά χρόνια, τον έχω τεστάρει πλείστες όσες φορές και θα έλεγα ότι η γενική εικόνα που έχω έχει σαφέστατα θετικό πρόσημο. Καταρχάς, η ψαριέρα (το πρώτο πράγμα πάνω στο οποίο πέφτει το μάτι σου μόλις περάσεις την πόρτα του μαγαζιού) είναι πάντα σωστά φορτωμένη, κάνει προτάσεις που συχνά σε βάζουν σε σκέψη για το τι να πρωτοδιαλέξεις και το αποτέλεσμα, χάρη στην πολύ καλή παρέμβαση της κουζίνας, δε σε αφήνει ποτέ παραπονεμένο. Πέραν όμως αυτού, το ψάρι και τα θαλασσινά δεν αντιμετωπίζονται μόνο σαν κάτι που περναέι από τη σχάρα ή από το τηγάνι, αλλά αποτελούν και αντικείμενο πιο σύνθετων παρασκευών, που παραπέμπουν σε κουζίνα μετασχηματισμού. Δοκιμάστε το.

 

Grada Nuevo

Διεύθυνση: Καλαποθάκη 14

Τηλ: 231 027 1074

 

Iberico

Τέσσερα σημεία στη Θεσσαλονίκη για καλό φαγητό - FlagInLife

Το Iberico έχει 2 όψεις. Μια χειμωνιάτικη στο ισόγειο και μια πιο χαλαρή καλοκαιρινή, ανοιχτή γύρω γύρω για να περνάει η βραδινή δροσιά. Στο θυρεό του μπορεί κάποιος να διακρίνει νοερά τη φράση «Ναός Κρέατος». Οι δυνατότητες επιλογής που δίνει ο κατάλογος στον πελάτη είναι πολλές. Ξεκινάνε από το ωμό, περνάνε στις ταλιάτες και τις προσεγμένες κοπές και καταλήγουν σε μαγειρευτά πιάτα που τιμούν την παράδοση. Προσωπικά έχω δοκιμάσει ένα χοιρινό πρασοσέλινο, το οποίο, αν την ημέρα που θα πάτε είναι διαθέσιμο στον κατάλογο, μην αμελήσετε να το δοκιμάσετε. 

 

Ιberico

Διεύθυνση : Nικ. Μάντζαρου 18 & Κόττα Ρούλια

Τηλεφωνο:231 053 2800

 

Ελπίζω ότι αυτές οι τέσσερις προτάσεις είναι αρκετές, για να καλύψουν τις ανάγκες ενός επισκέπτη ολίγων ημερών, αλλά και τις εξόδους ενός μόνιμου κατοίκου για 1-2 εβδομάδες. Θα επανέλθω, λοιπόν, σύντομα με προτάσεις από σημεία γεμάτα δροσιά, όπως π.χ. ο Χορτιάτης ή το Πανόραμα.

Ακολουθήστε μας

Περισσότερα