fbpx
FLIC ICONS
FLIC ICONS
FLIC ICONS
FLIC ICONS
/
/
Παπαϊωάννου Καβούρι: Στη μαγική χώρα της ψαροφαγίας

Παπαϊωάννου Καβούρι: Στη μαγική χώρα της ψαροφαγίας

Μια εξαιρετική πρόταση ψαροφαγίας σε χώρο με μοναδικό περιβάλλον και αστική σφραγίδα

 

Μιλώντας για το εστιατόριο Παπαϊωάννου στο Καβούρι, θεωρώ ότι, χωρίς να απαξιώνουμε την ψαροφαγική πρόταση (κάθε άλλο), το πρώτο πράγμα, για το οποίο πρέπει να μιλήσουμε, είναι ο χώρος και η γοητεία του. Αυτή η πολυτελής αστική λιτότητα, η οποία περιβάλλεται από θάλασσα και φτάνει στο απόγειο της μοναδικότητάς της τη στιγμή που δύει ο ήλιος, ακόμα και κουλούρι Θεσσαλονίκης με Κεφαλογραβιέρα αν πούλαγε, το περιβάλλον και η ατμόσφαιρα θα άξιζαν με το παραπάνω το αντίτιμο, ακόμα κι αν αυτό δεν είχε σχέση με το γευστικό αντίδωρο. Ακόμα και μισοάδειο (την πρώτη μισή ώρα μετά την άφιξή μας), το μαγαζί ασκεί μια γοητεία, την οποία αξίζει πραγματικά τον κόπο να βιώσει ο πελάτης. Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι η σινεμασκοπική Αθήνα από την κορυφή του Athens Capital ή “carte postale” από το roof garden του Ziller’s είναι θεάματα, τα οποία πρέπει να έχεις καταγράψει στην agenda των αναμνήσεών σου. Παπαϊωάννου Καβούρι: Στη μαγική χώρα της ψαροφαγίας - FlagInLife

Αυτός όμως ο συνδυασμός αστικού περιβάλλοντος αριστοκρατικής κοπής με τη γαλήνη και απεραντοσύνη της θάλασσας είναι κάτι το μοναδικό. Αν όμως  «εν αρχή ην ο χώρος», εξίσου σημαντική είναι και η πρόταση που κάνει. Εδώ λοιπόν η πρόταση έχει μία υπογραφή: Παπαϊωάννου.

Τον Γιώργο Παπαϊωάννου τον ξέρω από τα γεννοφάσκια του. Εκεί κάπου στις αρχές του ΄90 σε ένα σοκάκι στο πάλαι ποτέ Τουρκολίμανο. Έκτοτε έχω δοκιμάσει και αξιολογήσει τη δεξιότητά του πολλές φορές. Έχω δοκιμάσει ένα μεσημέρι μπαρμπούνι, άξιο του ονόματός του, μαγειρεμένο με 6-7 διαφορετικούς τρόπους. Επομένως θα έλεγα ότι ο Γιώργος, και για την ακρίβεια, η μαγειρική του αξία, για μένα δεν έχει μυστικά. Από αυτά που δοκίμασα την ημέρα της επίσκεψής μου θα σταθώ σε δύο πιάτα. Το πρώτο (θα σας εκπλήξει) ήταν μία απλή σαλάτα. Ντομάτα, πρασινάδα και άλλα διακοσμητικά στοιχεία. Θα μπορούσα να περάσω το βράδυ μου επαναλαμβάνοντας μέχρι να χορτάσω το ίδιο πιάτο. Δοκίμασα όμως και ένα άλλο μεγαλειώδες πιάτο με μια μικρή συλλογή από ωμά ψάρια με πολύ καλή κοπή. Δε χρειάζεται να τα περιγράψω όλα. Απλά θα σας πω ότι ακόμα και σήμερα αρκετές μέρες μετά, η γλυκύτητα της γαρίδας και η ευγενική και χορταστική λιπαρότητα του τόνου παραμένουν ολοζώντανες στη μνήμη μου. Μου άρεσε επίσης και ο βουτυράτος αχνιστός ροφός, ειδικά με την προσθήκη του απαραίτητου λεμονιού. Δε θα ισχυριστώ ότι όλα όσα δοκίμασα ήταν σε αυτό το επίπεδο, θα πω όμως αβίαστα ότι η συνολική εικόνα αξίζει τη μετακίνηση. Εάν σε αυτή προσθέσουμε και το περιβάλλον, όπως το περιέγραψα, τότε ο Παπαϊωάννου στο Καβούρι είναι place to be. Παπαϊωάννου Καβούρι: Στη μαγική χώρα της ψαροφαγίας - FlagInLife

Αν και δεν ασχολήθηκα ιδιαίτερα με την wine list, η παρουσία του sommelier σε συνδυασμό με την πρότασή του για ένα ποτηράκι Ratafia (είμαι βέβαιος ότι δεν υπάρχουν πολλοί Αθηναίοι που ξέρουν τι σημαίνει αυτό) με έπεισαν ότι και σε αυτόν τον τομέα το επίπεδο πρέπει να είναι ανάλογο. Αν ήθελα να μουτρώσω για κάτι, θα αναφερόμουν στα ωμά και θα έλεγα ότι ορθώς μεν προτάθηκε για συνοδευτικό ένα αφρώδες, αλλά σε αυτό το επίπεδο πρώτης ύλης το διασκεδαστικό μοσχοφίλερο δε στέκεται στο ύψος της περίστασης. Ένα πολύ καλό prosecco ή φυσικά ένα ποτήρι σαμπάνια θα ήταν η ιδανική παρέα. Αν και η δουλειά μου δε μου αφήνει περιθώριο να επιλέγω το εστιατόριο στου οποίου το τραπέζι θα καθίσω, δε σας κρύβω ότι ο Παπαϊωάννου στο Καβούρι θα ήταν μία από τις πρώτες μου επιλογές. Ελπίζω και η δική σας.

 

Παπαϊωάννου Καβούρι

Ψάρι-Θαλασσινά

Διευθ: Ηλιού 2, Βουλιαγμένη

Τηλ: 21 1100 1117

Ώρες λειτουργίας : 13.00 – 00.00

Τιμές : 50-80 ευρώ (χωρίς ποτό)

Ακολουθήστε μας

Περισσότερα