fbpx
FLIC ICONS
FLIC ICONS
FLIC ICONS
FLIC ICONS
/
/
Nights of Gastronomy στο Nana Princess Hotel στην Κρήτη
Nights of Gastronomy

Nights of Gastronomy στο Nana Princess Hotel στην Κρήτη

Το Nights of Gastronomy στο Nana Princess Hotel, είναι το γαστρονομικό event του καλοκαιριού με σπουδαίους Έλληνες και ξένους σεφ.

 

Το πολυτελές resort Nana Princess Hotel, βρίσκεται σε μια εξαιρετική παραλία 2χλμ από τη Χερσόνησο της Κρήτης και σίγουρα είναι ένας ιδανικός προορισμός για καλοκαιρινές διακοπές. Εκτός όμως από το προφανές, κάνει και μία εξαιρετική πρόταση σε επίπεδο γεύσης. Ο Κωσταντίνος Καραπαναγιώτης, έμπειρος σεφ και με λαμπρή πορεία στον χώρο, διευθύνει μία ομάδα η οποία προσφέρει στους επισκέπτες του ξενοδοχείου πιάτα υψηλής ποιότητας. Φέτος το καλοκαίρι όμως, το Nana Princess κάνει ένα βήμα παραπέρα, οργανώνοντας το event Nights of Gastronomy, με καλεσμένους διάσημους σεφ που θα παρουσιάσουν γαστρονομικά δείπνα υψηλών προδιαγραφών.

εξωτερικος χωρος του ξενοδοχειου

Το μόνο σίγουρο είναι πως οι Nights of Gastronomy στο Nana Princess, θα είναι το must της περιόδου για τους απανταχού φίλους της γαστρονομίας. Το πρόγραμμα και οι προσκεκλημένοι σεφ έχουν τη σφραγίδα της γνώσης και του κύρους του σεφ-οικοδεσπότη. Αναμένουμε να γευτούμε πιάτα υψηλών προδιαγραφών, εξαιρετικές τεχνικές, αλλά και προτάσεις βασισμένες στη βιωσιμότητα και τα τοπικά προϊόντα της πλούσιας κρητικής γης. Αναλυτικά το πρόγραμμα των εκδηλώσεων έχει ως εξής:

 

Πρώτη Γαστρονομική περιπέτεια: 2 Ιουλίου – Γρηγόρης Κικής

 

Ο Γρηγόρης δε χρειάζεται συστάσεις. Στο τιμόνι της κουζίνας του πολυβραβευμένου εστιατορίου Hervé στην Αθήνα, έχει δώσει με επιτυχία τις εξετάσεις του. Για την πρώτη γαστρονομική περιπέτεια, ο Γρηγόρης Κικής θα δημιουργήσει ένα μοναδικό μενού, το οποίο θα εγκαινιάσει τις εκδηλώσεις των Nights of Gastronomy.

Ο σεφ Γρηγόρης Κικής.
Ο σεφ Γρηγόρης Κικής.

Με βάση την εμπειρία που έχουμε για τη δουλειά του σεφ, είμαστε βέβαιοι ότι όλα τα πιάτα που θα παρουσιάσει, θα προσφέρουν μεγάλη απόλαυση στ αισθήσεων, για όσους θα έχουν την τύχη να καθίσουν στα τραπέζια του εστιατορίου.

 

Δεύτερη Γαστρονομική περιπέτεια: 15 Ιουλίου – Thomas Buhner, Παύλος Κυριάκης

 

Ο διάσημος Γερμανός σεφ Thomas Buhner από το εστιατόριο La Vie, με τρία αστέρια στο ενεργητικό του, σήμερα είναι ένας ταξιδευτής της γεύσης, ο όποιος παραδίδει εκπαιδευτικά σεμινάρια και κάνει διαλέξεις. Όσοι δοκιμάσουν την κουζίνα του στο Nights of Gastronomy νομίζω ότι θα τη θυμούνται για χρόνια.

Ο σεφ Thomas Buhner
Ο σεφ Thomas Buhner.

Δίπλα του, ο Παύλος Κυριάκης. Ένας εξαιρετικός σεφ, βραβευμένος από το FLAGInLife ως ελπιδοφόρος ανερχόμενος νέος σεφ και με αστέρι Michelin. Έχει δώσει τις εξετάσεις του για πολλά χρόνια στη Σαντορίνη, αλλά και τα τελευταία χρόνια στην Αθήνα, στο The Zillers. Για όσους έχουν δοκιμάσει την κουζίνα και των δύο ή έστω του ενός, μπορούν να βεβαιώσουν ότι γεύσεις θα είναι ανεπανάληπτες.

Ο σεφ Παύλος Κυριάκης
Ο σεφ Παύλος Κυριάκης.

Τρίτη γαστρονομική περιπέτεια: 18 Αυγούστου – Francesco Vincenzi


Ο Francesco Vincenzi, είναι παιδί του σεφ Massimo Bottura. Μαθήτευσε δίπλα του στην Osteria Francescana ξεκινώντας την καριέρα του από σερβιτόρος. Ο Bottura αντιλήφθηκε γρήγορα το ταλέντο του και έτσι τον πέρασε στην κουζίνα.

Ο σεφ Francesco Vincenzi.
Ο σεφ Francesco Vincenzi.

Το 2017 ανέλαβε την διεύθυνση του Francescana bistro και δύο χρόνια αργότερα, το 2019 τιμήθηκε με το βραβείου San Pellegrino. Η κουζίνα του είναι μια σύνθεση ιταλικών επιρροών και γευστικών αναμνήσεων από τις ταξιδιωτικές του περιπλανήσεις. Όσοι βρεθούν στις Nights of Gastronomy την 18η του Αυγούστου, θα απολαύσουν κάτι μοναδικό.


Τέταρτη γαστρονομική περιπέτεια: 07 Σεπτεμβρίου –
William Mahi, Κώστας Καραπαναγιώτης

 

Για τον Κώστα Καραπαναγιώτη έχω πολλά να πω. Εχω δοκιμάσει πολλές φορές τα πιάτα του, τον έχω συναντήσει σε μεγάλα ξενοδοχεία, και κάθε φορά βάζω μπροστά μου κάτι καλύτερο. Τα πιάτα που δοκίμασα στο Nana Princess το 2023, τα  θυμάμαι ακόμα.

ο executive chef Κωσταντίνος Καραπαναγιώτης
Ο executive chef Κωσταντίνος Καραπαναγιώτης.

Ο William Mahi από την άλλη, έχει την τύχη να είναι ο μοναδικός σεφ γαλλικού εστιατορίου στην Κίνα με ένα αστέρι Michelin. Με γαλλικές αλλά και βασκικές ρίζες, έχει κάνει μία λαμπρή καριέρα. Οι γεύσεις του βασίζονται σε μία εξαιρετική γαλλική κουζίνα με ορισμένες επιρροές από την Κίνα, οι οποίες δεν ξεθωριάζουν την προέλευσή της,  αλλά την κάνουν πιο ενδιαφέρουσα. Θα τους απολαύσετε και τους δυο.

Ο σεφ William Mahi.
Ο σεφ William Mahi.

Nights of Gastronomy
Διευθ: Nana Princess Hotel, Παλιά Εθνική Οδός, Δράπανος, Χερσόνησος, Κρήτη, 700 14
Τηλ: 28970 26900
Πληροφορίες: εδώ

Ακολουθήστε μας

Περισσότερα