Το Restia Suites, το ανανεωμένο πολυτελές ξενοδοχείο στον Αλμυρό της Κέρκυρας, διοργανώνει με τον Executive Chef Μίλτο Αρμένη τα Restias Culinary Soirees, με καλεσμένους τους Μανώλη Παπουτσάκη, Γιάννη Λουκάκο, Μιχάλη Χάσικο, Jerome Serres και Γιάννη Μπαξεβάνη.
Το ανανεωμένο Restia Suites άνοιξε τις πόρτες του στο νησί της Κέρκυρας, καλωσορίζοντας τους πρώτους επισκέπτες του. Η σεζόν αναμένεται να είναι γεμάτη από γαστρονομικές εκπλήξεις με την υπογραφή του Executive Chef του ξενοδοχείου, Μίλτου Αρμένη, με τα Restias Culinary Soirees, να φιλοξενούν μερικά από τα κορυφαία ονόματα της ελληνικής γαστρονομικής σκηνής. Σε μία προνομιακή τοποθεσία δίπλα στη θάλασσα, το Restia Suites, μας επανασυστήνεται, έπειτα από πλήρη ανακαίνιση των εγκαταστάσεων και υπηρεσιών του, προσφέροντας όλα όσα διακρίνουν ένα σύγχρονο, 5 αστέρων boutique ξενοδοχείο, με έμφαση στην ολοκληρωμένη εμπειρία διαμονής.
Restias Culinary Soirees
Με τον chef Μίλτο Αρμένη γνωριζόμαστε αρκετά χρόνια. Το μαγειρικό του ταλέντο ήταν έκδηλο από τις πρώτες στιγμές που δοκίμασα τα πιάτα του. Με κερκυραϊκές και ισπανικές καταβολές στο dna του, πέρασε χρόνια έντονων περιπλανήσεων μέσα σε σημαντικές κουζίνες και πλάι σε πολύ σπουδαίους chefs που αφήσαν ανεξίτηλο το στίγμα τους στην ελληνική εστιατορική σκηνή. Αφήνοντας πίσω του το προσωπικό του δημιούργημα στην Αθήνα, εκεί που η τέχνη και η κουλτούρα του μεζέ ένωσε με πολύ γευστικό τρόπο πολιτισμούς, σ’ ένα απολαυστικό πάντρεμα, μαγειρικής κουλτούρας, τεχνικών και μνήμης, αυτό το καλοκαίρι τον συναντάμε ως επικεφαλής πλέον chef του Restia Suites.
Εδώ ο chef αναβιώνει παραδοσιακές κερκυραϊκές συνταγές, μέσα από ένα σύγχρονο πρίσμα με ευφάνταστους νεωτερισμούς και σεβασμό στην παράδοση. Πιάτα όπως το ριζότο αλά γεμιστά με μους φέτας, η κερκυραϊκή συνταγή τσιγαρέλι με καλαμάρι και εποχικά χόρτα, καθώς και το μοσχαρίσιο ταρτάρ εμπνευσμένο από την παστιτσάδα (ένα τοπικό αγαπημένο πιάτο), δείχνουν περίτρανα τη μαγειρική κατεύθυνση που ακολουθεί ο chef Μίλτος Αρμένης.
Δίπλα στην πισίνα του ξενοδοχείου με θέα το Ιόνιο πέλαγος, βρίσκεται το εστιατόριο του ξενοδοχείου, Pietra. Εδώ, με επίκεντρο πάντα τη γαστρονομία, ο chef θα υποδεχθεί κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, διεθνώς αναγνωρισμένους chefs και φίλους, με μενού ειδικά διαμορφωμένα για κάθε ξεχωριστή βραδιά στο φεστιβάλ με τίτλο “Restias Culinary Soirees”. Οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν τους διακεκριμένους chef να συνυπογράφουν ένα ξεχωριστό κάθε φορά μενού, με παραδοσιακές και σύγχρονες πινελιές, ενώ η εμπειρία θα αναβαθμιστεί με μια εκλεκτή επιλογή κρασιών ανά περίσταση.
Η παρέλαση των guest σεφ για το φετινό καλοκαίρι, ξεκινά με τον Μανώλη Παπουτσάκη στις 13 Ιουνίου και ακολουθούν οι Γιάννης Λουκάκος και Μιχάλης Χάσικος στις 6 Ιουλίου. Τη σκυτάλη παίρνουν στις 28 Αυγούστου οι Γιάννης Μπαξεβάνης και Jerome Serres, ρίχνοντας αυλαία στο φεστιβάλ. Το Restia Suites, μέσω των γαστρονομικών συναντήσεων του Restias Culinary Soirees, προσβλέπει σε μια αξέχαστη εμπειρία διαμονής, σε συνδυασμό με ένα ξεχωριστό ταξίδι γεύσεων. Η συγκεκριμένη πρωτοβουλία του ξενοδοχείου δεν απευθύνεται μόνο στους επισκέπτες του ξενοδοχείου, αλλά και στους κατοίκους της Κέρκυρας που επιθυμούν να ανακαλύψουν νέες γαστρονομικές εμπειρίες.
Restias Culinary Soirees
Τόπος Διεξαγωγής: Restia Suites, Αλμυρός, Αχαράβη, Κέρκυρα, 49081
Ημερομηνίες: 13 Ιουνίου, 6 Ιουλίου, 28 Αυγούστου