Ο chef Γιάννης Λιόκας αναλαμβάνει εκ νέου τα καθήκοντα του Executive Chef στο εστιατόριο
Salvia του Aristi Mountain Resort.
Με καταγωγή από την Ήπειρο, ο Γιάννης Λιόκας έχει επιμεληθεί το σχεδιασμό του νέου μενού του βραβευμένου εστιατορίου, επαναπροσδιορίζοντας τις τοπικές γεύσεις και συνταγές με αγάπη και σεβασμό στην παράδοση και τα τοπικά προϊόντα. Υπό την καθοδήγηση του εξαιρετικά δημιουργικού Chef Γιάννη Λιόκα, το Salvia υπόσχεται μια εμπειρία γευστικών ανακαλύψεων.
Με θέα τους εμβληματικούς πύργους της Αστράκας, το βραβευμένο εστιατόριο Salvia του Aristi Mountain Resort + Villas εμπνέεται από την πλούσια παράδοση και φύση της Ηπείρου, χρησιμοποιώντας τοπικές πρώτες ύλες, αρωματικά βότανα και φρέσκα λαχανικά από τη βιολογική φάρμα του ξενοδοχείου, την Aristi Farm, καθώς και παραδοσιακά προϊόντα, δημιουργώντας έναν συνδυασμό γεύσεων που αντικατοπτρίζει τη γαστρονομική κληρονομιά της περιοχής του Ζαγορίου.
Ο Chef Γιάννης Λιόκας, με σπουδαία εμπειρία και διακρίσεις, δίνει έμφαση στην ποιότητα των πρώτων υλών και αναδεικνύει τα τοπικά υλικά. Με παρουσία σε καταξιωμένους χώρους εστίασης και ξενοδοχειακές μονάδες, επιστρέφει στο Salvia, αποκαλύπτοντας τις αυθεντικές γεύσεις της περιοχής και δημιουργώντας ένα ‘ταξίδι’ γευστικών εμπειριών. Το μενού ισορροπεί υπέροχα ανάμεσα στο παραδοσιακό και σύγχρονο στοιχείο, ενώ πρώτες ύλες όπως τυροκομικά, κρέας και ψάρι από τα χωριά της Ηπείρου, σπιτικά ζυμαρικά, ελαιόλαδο και ακόμη περισσότερα αυθεντικά προϊόντα συνδυάζονται αρμονικά για να δημιουργήσουν πιάτα με γαστρονομική σοφία.
Στο Salvia Restaurant, η ‘φιλοσοφία του να μοιράζεσαι’ αντλεί έμπνευση από την παράδοση των Ηπειρωτών, ενώ στο ζεστό του περιβάλλον κάθε πιάτο αντικατοπτρίζει την αγάπη για το καλό φαγητό. Από τα πιάτα ξεχωρίζουν το ζυμωτό προζυμένιο ψωμί με κατσικίσιο τυρί και πέστο από βότανα, ο Τραχανάς με χόρτα εποχής, μανιτάρια και φέτα Πωγωνίου, αλλά και το πιάτο tartare ‘’Λαχανοντολμάς’’ με μαγειρεμένο λάχανο και μοσχαρίσιο φιλέτο, συνοδευόμενο από ψωμί στη θράκα. Στη λογική του ‘να μοιράζεσαι’, το μενού συνεχίζει να εντυπωσιάζει με πιάτα, όπως το ‘’Γιουβέτσι’’ με μοσχάρι γάλακτος στιφάδο, το πιάτο πέστροφας και το αργοψημένο αρνί στον ταβά, με κάθε γεύση να αναδεικνύει την πλούσια κουλτούρα της περιοχής, σε μία μοντέρνα εκδοχή.
Σε συνέχεια της επιστροφής του στο τιμόνι του εστιατορίου Salvia – Aristi Mountain Resort, o Γιάννης Λιόκας, Executive Chef, σημείωσε: “Με χαρά αναλαμβάνω εκ νέου το ρόλο του Executive Chef στο εστιατόριο Salvia του Aristi Mountain Resort +Villas. Πάντα με αγάπη και σεβασμό στην τοπική κοινωνία, η ομάδα μου και εγώ, θα συνεχίσουμε να εμπνεόμαστε πιάτα και γευστικούς συνδυασμούς που ενσωματώνουν την παράδοση, φέρνοντας στο τραπέζι τη μαγεία της ελληνικής κουζίνας σε μία σύγχρονη προσέγγιση.”
Aristi Mountain Resort & Villas
Στο γραφικό χωριό της Αρίστης, το Aristi Mountain Resort & Villas συνδυάζει αρμονικά την τοπική παράδοση με τη φυσική ομορφιά του περιβάλλοντος, προσφέροντας στους επισκέπτες μια μοναδική εμπειρία όλες τις εποχές του χρόνου. Στην περιοχή του Ζαγορίου, περιοχή που ανήκει στα παγκόσμια μνημεία πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO, το Aristi Mountain Resort & Villas είναι μέλος του δικτύου Beyond Green, έχοντας αναδειχθεί πέντε φορές για τις βιώσιμες πρακτικές του ως ‘World’s Leading Eco-Lodge’, στο πλαίσιο των World Travel Awards.
Το Aristi Mοuntain Resort & Villas υιοθετεί έναν πράσινο τρόπο ζωής, προσφέροντας μια αυθεντική εμπειρία όπου η άνεση συναντά τη διαχρονική ομορφιά της ελληνικής φύσης. Με 26 δωμάτια σε 9 πέτρινα κτίρια, συνδεδεμένα από έναν όμορφο υπαίθριο κήπο, το Aristi Mountain Resort & Villas είναι φτιαγμένο με γνώμονα τις αξίες της βιωσιμότητας, της παράδοσης και της φυσικής και πνευματικής ευεξίας του ανθρώπου.
Aristi Mοuntain Resort & Villas
+30 26530 41330
[email protected]
FB: Aristi Mountain Resort
IG: @aristimountainresort @salvia_aristimountainresort