fbpx
FLIC ICONS
FLIC ICONS
FLIC ICONS
FLIC ICONS
/
/
3 bar σε Καβάλα και Δράμα που ξεχωρίσαμε
bar σε Καβάλα και Δράμα

3 bar σε Καβάλα και Δράμα που ξεχωρίσαμε

Δυο πόλεις της Μακεδονίας, κάθε μια με τη δική της ιστορία και ομορφιά, που χωρίζονται με τριάντα χιλιόμετρα. Τις επισκεφτήκαμε και σας παρουσιάζουμε τα 3 σημαντικότερα bar σε Καβάλα και Δράμα.

 

Σε μια διαρκή αναζήτηση μικρών και μεγαλύτερων bar σε ολόκληρη την επικράτεια, μεταξύ βραβευμένων σε διεθνές επίπεδο δημιουργιών, καταξιωμένων επαγγελματιών του χώρου και νέων παιδιών που κάνουν τη δική τους προσπάθεια σε κάποια άκρη της Ελλάδας χωρίς την παραμικρή ευκαιρία ανάδειξης και προβολής, βρέθηκα στην Ανατολική Μακεδονία. Σε αυτό μου το ταξίδι, ξεχώρισα 3 bar σε Καβάλα και Δράμα, που συνθέτουν την bar σκηνή των δυο αυτών πόλεων στον βόρειο άξονα την Ελληνικής υπαίθρου. 2 πόλεις 3 bar λοιπόν, που αξίζει να επισκεφτείτε. Ας δούμε τι τα κάνει να ξεχωρίζουν.

 

Κάψουλα bar – Καβάλα

 

Σ’ έναν μικρό πεζόδρομο στο κέντρο της Καβάλας, συνάντησα τον Θάνο Καραμάνη και τον Ηλία Γεωργακόπουλο, τα δύο πρόσωπα πίσω από το μικρό, ολίγον σκοτεινό και πολύ ατμοσφαιρικό bar Κάψουλα. Σε μια πόλη που η μπαρ σκηνή της είναι αντιστρόφως ανάλογη με το μέγεθος και τη ζωντανή της εικόνα, ήρθα αντιμέτωπος με μια εκτενή λίστα αποσταγμάτων μικρών και λιγότερο γνωστών παραγωγών, αλλά και μια cocktail list που αγκαλιάζει κάθε τεχνική πτυχή ενός σύγχρονου μπαρ.

Κάψουλα bar Καβάλα

Χρησιμοποιώντας πρώτες ύλες από τις γύρω περιοχές, όπως εξαιρετικό μέλι καστανιάς από έναν τοπικό παραγωγό που είχα την χαρά να γνωρίσω, αναδεικνύουν κλασικές συνθέσεις με δημιουργικό και ευφάνταστο τρόπο. Χαρακτηριστικό παράδειγμα, η δική τους version σε μια Μαργαρίτα όπου τεκίλα μεσκάλ, λαιμ και ένα triple sec εσπεριδοειδών με το τοπικό μέλι και rim από πικάντικο μαύρο αλάτι, χάρισαν μια πολυεπίπεδου χαρακτήρα προσέγγιση σε μια τόσο κλασική συνταγή.
Διευθ: Δοϊράνης 5, Καβάλα / Τηλ: 697 1901157 / Ωράριο: καθημ. 19:00-03:00, Κυρ. κλειστά

 

180 Degrees Sun and Lounge – Καβάλα

 

Ένας κλασικός all day προορισμός στο παραλιακό μέτωπο της Καβάλας, εκεί ακριβώς που κάποτε άρχιζε η παλιά ψαραγορά της πόλης. Premium ποικιλίες καφέ, απολαυστικά brunch, και πιάτα με μεσογειακό χαρακτήρα τονίζουν, τον all day χαρακτήρα του 180 Degrees Sun and Lounge. Στο κέντρο όλων, βρίσκεται το μπαρ και οι δημιουργίες του πολύ γνωστού και βραβευμένου επικεφαλής bartender Τάσου Γιέχου.

180 Degrees Sun and Lounge Καβάλα

Σε μια ελληνικού χαρακτήρα κάρτα, με το βάρος να δίνεται στην εντοπιότητα των υλικών, και τις κορυφαίες signature δημιουργίες του στο επίκεντρο, ο Τάσος Γιέχος εστιάζει στα βότανα, τα αφεψήματα και τους καρπούς της ελληνικής γης, παρουσιάζοντας συνθέσεις με έντονο χαρακτήρα και ισχυρή ταυτότητα. Το δικό του ελληνικό Negroni συνδυάζοντας τσίπουρο λικέρ περγαμόντο, ελληνικό βερμούτ και τα δικά του βοτανικά bitters, είναι ίσως το χαρακτηριστικότερο παράδειγμα αυτής της ελληνοπρεπούς προσέγγισης.
Διευθ: Ελ. Βενιζέλου 11, Καβάλα / Τηλ: 2510 222623 / Ωράριο: καθημ. 08:00-02:00

 

FabriCa Prod. – Δράμα

 

Ο Αντώνης Τσακίρης, φιναλίστ του Bacardi Legacy για το 2016 και Δραμινός στην καταγωγή, είναι ο άνθρωπος πίσω από το πιο αξιόλογο μπαρ της Δράμας, την Fabrica Prod. Έναν πολυμορφικού χαρακτήρα προορισμό όπου ενώθηκαν 4 διαφορετικές αποθήκες, για να δημιουργήσουν το 2015 τη Fabrica. Πλέον, λειτουργεί κυρίως ως live stage που κάθε Παρασκευή και Σάββατο υποδέχεται guest artists από ολόκληρη την Ελλάδα, εναλλακτικά μουσικά σχήματα και stand up comedians.

FabriCa Prod. Δράμα

Εντούτοις, σ’ έναν άνισο ομολογουμένως αγώνα προσπαθεί να διατηρήσει αναλλοίωτο τον αρχικό της χαρακτήρα, και μέσα από τη δημιουργική ματιά του Αντώνη, δοκίμασα μια συνοπτική κάρτα με 5 συνθέσεις, όλες με θέμα την διαχείριση της οργής και τα επιμέρους της στάδια. Κάθε μια πατά πάνω σ’ ένα κλασικό cocktail, με την προσθήκη μιας προσωπικού χαρακτήρα διακριτική παρέμβαση, όπως στο “Denial”, ένα Negroni με in house bitters από κουρκουμά και αποξηραμένες φράουλες.
Διευθ: Καραϊσκάκη, Δράμα / Τηλ: 25210 00339/ Ωράριο: καθημ. 18:00-01:00, Κυρ. κλειστά

Αν είστε κάτοικοι των 2 όμορφων πόλεων, θαρρώ οτι τα εν λόγω bars τα έχετε ήδη επισκεφτεί. Όσοι όμως βρεθείτε εδώ στο πλαίσιο μια εξόρμησης, βάλτε τα στη λίστα σας.

Ακολουθήστε μας

Περισσότερα