fbpx
FLIC ICONS
FLIC ICONS
FLIC ICONS
FLIC ICONS
/
/
World Class Greece Competition 2023 

World Class Greece Competition 2023 

Οι εγγραφές για τη συμμετοχή στον κορυφαίο διαγωνιστικό θεσμό της bartending σκηνής έχουν ξεκινήσει! 

Τα World Class Studios 2023 πραγματοποιήθηκαν με μεγάλη επιτυχία, ανοίγοντας το δρόμο για το διαγωνιστικό κομμάτι του θεσμού, τους ημιτελικούς του World Class Greece 2023. Οι φιλόδοξοι bartenders που επιθυμούν να συμμετάσχουν σε αυτήν τη συναρπαστική εμπειρία και να διεκδικήσουν το τίτλο του Έλληνα World Class Bartender of the Year 2023, δεν έχουν παρά να δηλώσουν συμμετοχή στο https://bit.ly/3KaAZiNκαταγράφοντας τη συνταγή τους.

Οι εγγραφές έχουν ξεκινήσει και θα παραμείνουν ανοιχτές μέχρι και την Κυριακή 23/04 στις 23:45.

Στα World Class Studios 2023 που έλαβαν χώρα την Τρίτη 21/03, στο Μουσείο Ιδρύματος Βασίλη & Ελίζας Γουλανδρή, περισσότεροι από 130 επαγγελματίες bartenders είχαν την ευκαιρία να μάθουν για τις νέες τάσεις στο χώρο του ποτού και να ενημερωθούν για τις διαγωνιστικές ενότητες του φετινού διαγωνισμού που παρουσιάστηκαν από κορυφαία bar teams του εγχώριου bartending:

  1. Underground Agriculture με Don Julio Blanco Tequila από το The Bar Ιn Front of The Bar
  2. From Cask to Cocktail με Zacapa 23 Solera Rum από το The Clumsies
  3. Cocktail Cartography με Talisker 10 YO Single Malt Scotch Whisky από το CV Distiller
  4. 4. Highballin’ με Johnnie Walker Black Label Scotch Whisky από το Hive₂Ο

Η Diageo δείχνει έμπρακτα την αφοσίωσή της στη βιωσιμότητα τοποθετώντας την στο επίκεντρο του WORLD CLASS GREECE COMPETITION 2023, ως μια από τις βασικές παραμέτρους βαθμολόγησης για το διαγωνιστικό μέρος του θεσμού. Στη διάρκεια  των World Class Studios 2023, τα bar teams έδωσαν έμφαση και ανέδειξαν την κυκλική οικονομία και τη σημαντικότητά της γεγονός που αποτυπώθηκε και μέσα από τις συνταγές που παρουσίασαν για κάθε μια από τις διαγωνιστικές ενότητες. Με τη σειρά του ο Έλληνας World Class Bartender of the Year 2023 Ιωσήφ Ζααλούκ τοποθέτησε το περιβάλλον, τον άνθρωπο και την κοινωνία στο επίκεντρο της ομιλίας του εστιάζοντας στην κουλτούρα της αειφόρου ανάπτυξης στο χώρο των bars. Μέσα από αυτή την ενότητά ο Ιωσήφ κάλεσε τους παρευρισκόμενους bartenders αλλά και όσους παρακολούθησαν το session μέσω του livestream, να υιοθετήσουν μια πιο βιώσιμη προσέγγιση στον τρόπο λειτουργείας τους, υιοθετώντας έμπρακτα τις σύγχρονες παγκόσμιες τάσεις.

Οι διαγωνιζόμενοι θα χρειαστεί να επιλέξουν μία από τις παραπάνω ενότητες και να παρουσιάσουν τη συνταγή τους στους ημιτελικούς του World Class Greece 2023, οι οποίοι θα πραγματοποιηθούν τη Δευτέρα 8 Μαΐου στην Αθήνα και την Τρίτη 9 Μαΐου στη Θεσσαλονίκη. Οι κριτές της φετινής διαδικασίας αξιολογήσεων θα είναι δύο σπουδαίοι και καταξιωμένοι επαγγελματίες του κλάδου: η Jenna Ba, Global Reserve Ambassador στη Diageo και ο Χρήστος Χουσέας, Bar Consultant and Manager.

Το ταξίδι για την ανάδειξη του επόμενου Έλληνα World Class Bartender of the Year 2023 ξεκινά με τους ημιτελικούς του World Class Greece 2023. Λάβετε μέρος σε αυτή τη μοναδική εμπειρία!

#WorldClass2023 #WorldClassGreece

 #MakeItWorldClass #drinkresponsibly

ΑΠΟΛΑΥΣΤΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Σχετικά με το World Class

Από την ίδρυσή του το 2009, το WORLD CLASS των Reserve Brands της Diageo, αποτελεί την κορυφαία πλατφόρμα επικοινωνίας με στόχο την έμπνευση και μύηση του κοινού στο fine drinking. Ανεξαρτήτως αν επιλέγει κανείς να απολαύσει ένα καλό ποτό στο σπίτι ή στο αγαπημένο του μπαρ, το WORLD CLASS φέρνει στο προσκήνιο το fine drinking, τάση εξίσου σημαντική όσο και το fine dining. Το WORLD CLASS είναι επίσης ο θεσμός – αυθεντία σε ό,τι αφορά την κουλτούρα των cocktail, από όπου μπορεί κανείς να αντλήσει γνώσεις και στοιχεία για όλες τις νέες τάσεις, συνταγές και νέα για τον κόσμο των cocktails. Παράλληλα, με παρουσία σε περισσότερες από 60 χώρες, έχει αποτελέσει πόλο έμπνευσης, εκπαίδευσης και γνώσης για περισσότερους από 300.000 bartenders από όλον τον κόσμο, μέσω προγραμμάτων εκπαίδευσης και προβολής.  Το WORLD CLASS διοργανώνει κάθε χρόνο το ‘WORLD CLASS Bartender of the Year’ – το θεσμό που αναγνωρίζεται από bartenders και κοινό ως η κορυφαία διάκριση που μπορεί να λάβει ένας επαγγελματίας του χώρου. Κάτω από την ομπρέλα του WORLD CLASS ανήκουν τα brands: Johnnie Walker Black Label Scotch Whisky, Tanqueray No. TEN Gin, Ketel One Vodka, Zacapa Rum, Talisker Single Malt Scotch Whisky, Bulleit Bourbon, Cîroc Vodka και Don Julio Tequila

Επισκεφθείτε το https://www.diageobaracademy.com/en_zz/world-class/ για περισσότερες πληροφορίες.

Σχετικά με τη Diageo Hellas 

H DIAGEO είναι κορυφαία εταιρεία premium αλκοολούχων ποτών στον κόσμο και την Ελλάδα και το όνομά της [diageo = día (ημέρα)+geo (Γαία)], αντικατοπτρίζει το σκοπό της εταιρίας να «Γιορτάζουμε τη ζωή, κάθε μέρα, σ ’όλη τη γη». Στην Ελλάδα, η DIAGEO διαθέτει ένα μοναδικό portfolio προϊόντων, που κατέχουν κορυφαία θέση στην εκάστοτε κατηγορία και σε κάθε περίσταση κατανάλωσης. Σε αυτά περιλαμβάνονται κάποια από τα πιο αναγνωρίσιμα brands διεθνώς, όπως είναι το Johnnie Walker, το Haig, το Dimple, το Cardhu, το J&B, και τα Classic Malts στην κατηγορία του ουίσκι, οι μάρκες Smirnoff, Cîroc και Ketel One στην κατηγορία της vodka, τα gins Gordon’s και Tanqueray, η super premium tequila Don Julio, τα ρούμια Captain Morgan, Pampero και Zacapa, τα liqueurs Baileys και Smirnoff North και πολλές ακόμη δημοφιλείς μάρκες.

Για περισσότερες πληροφορίες για τη DIAGEO, τους ανθρώπους της, τα brands της και τις ενέργειές της επισκεφθείτε το www.diageo.com. Για τη διεθνή πρωτοβουλία της DIAGEO με στόχο τη συλλογική ενημέρωση και εκπαίδευση για την υπεύθυνη κατανάλωση αλκοόλ, αλλά και την ευαισθητοποίηση του κοινού για τις επιπτώσεις της αλόγιστης χρήσης του, επισκεφθείτε το www.DRINKiQ.com.

Ακολουθήστε μας

Περισσότερα