fbpx
FLIC ICONS
FLIC ICONS
FLIC ICONS
FLIC ICONS
/
/
Τριήμερο Φεστιβάλ παιδικού βιβλίου στην Κυψέλη
kipseli

Τριήμερο Φεστιβάλ παιδικού βιβλίου στην Κυψέλη

To Impact Hub Athens αγαπά και στηρίζει το βιβλίο και φροντίζει να το δείχνει έμπρακτα με κάθε ευκαιρία. Αυτήν τη φορά, διοργανώνοντας ένα τριήμερο φεστιβάλ αφιερωμένο στους μικρούς βιβλιόφιλους!

Στις 9,10 και 11 Δεκεμβρίου η Δημοτική Αγορά της Κυψέλης ανοίγει τις πόρτες της και υποδέχεται μικρούς, αλλά και μεγάλους, φίλους σε μια συναρπαστική γιορτή με επίκεντρο το παιδικό και εφηβικό βιβλίο. Για τρεις ημέρες, εκδοτικοί οίκοι ανά την Ελλάδα συναντιούνται όλοι μαζί στο αίθριο της κυψελιώτικης στοάς, εκθέτοντας εκατοντάδες διαφορετικούς τίτλους – αγαπημένα βιβλία της κλασικής λογοτεχνίας αλλά και νέες πειραματικές εκδόσεις, νέους συγγραφείς, ιδιαίτερες εικονογραφήσεις και πολλά παραμύθια.

Θα έχετε την ευκαιρία να εξερευνήσετε τις πλούσιες συλλογές των εκδόσεων Καλειδοσκόπιο, Brainfood (Φουρφούρη), Άπαρσις, Επόμενος Σταθμός, Πουά, Κόκκινη Κλωστή Δεμένη, Πάπυρος, Μάρτης, Ποταμός, Ηλίβατον, Υδροπλάνο, Παπαδόπουλος, Βιβλιοσκόπιο, Key Books, Τζιαμπίρης Πυραμίδα, Μέλισσα, και Αδελφοί Βλάσση.

Το σωματείο «Φίλοι της Μέριμνας» στηρίζοντας την «Μέριμνα», τόσο μέσω του δικτύου εθελοντών του όσο και οικονομικά, θα συμμετάσχει στο τρίημερο διαθέτοντας συλλεκτικά second hand βιβλία, τα έσοδα από την πώληση των οποίων θα διατεθούν στα παιδιά της «Μέριμνας».

festival

Καθ’ όλη τη διάρκεια του τριημέρου θα τρέχουν πολλά διαφορετικά, ανοιχτά εργαστήρια για παιδιά και εφήβους. Το πρόγραμμα των εργαστηρίων:

Παρασκευή 9|12
17.00-18.00 Αφήγηση παραμυθιού «Χρατς» της Εύης Γεροκώστα, από τις εκδόσεις Καλειδοσκόπιο

Σάββατο 10|12
18.00-19.00 “Μάγια η μικρή νεράιδα της νύχτας” από την εμψυχώτρια/παιδαγωγό Μυρτώ Πανάγου, των εκδόσεων Βιβλιοσκόπιο

19.00-20.00 Εργαστήριο των εκδόσεων Επόμενος Σταθμός

Κυριακή 11|12
12.00-13.00 ομιλία της Βασιλικής Ρουμελιώτου με αφορμή το νέο της βιβλίο με τίτλο «ΜΙΛΑ!», του εκδοτικού οίκου Πάπυρου
12.00-13.00 Εργαστήριο των Key Books
13.00-14.00 «Ζήκος ο λύκος» από το Μιχάλη Καζάζη, των εκδόσεων Καλειδοσκόπιο
14.00-15.00 «Το πουλόβερ» από το Δημήτρη Μπασλάμ, των εκδόσεων Καλειδοσκόπιο
17.00-18.00 «Ψαλίδι, κόλλα και χαρτί» με τους μοντερνιστές απο το MoMA (Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης της Νέας Υόρκης), από τον εκδοτικό οίκο Μέλισσα

Όλες οι δράσεις θα είναι δωρεάν και ανοιχτές για το κοινό και θα τρέχουν καθ’ όλη την διάρκεια του τριημέρου.

 Φωκίωνος Νέγρη 42, Κυψέλη

Ακολουθήστε μας

Περισσότερα