fbpx
FLIC ICONS
FLIC ICONS
FLIC ICONS
FLIC ICONS
/
/
Το Κτήμα Βίβλια Χώρα μπαίνει στον αμπελώνα της Νάουσας

Το Κτήμα Βίβλια Χώρα μπαίνει στον αμπελώνα της Νάουσας

Έναν αμπελώνα στη Νάουσα απέκτησε το ‘Κτήμα Βιβλία Χώρα’ των Βαγγέλη Γεροβασιλείου και Βασίλη Τσακτσαρλή, με σκοπό να επενδύσει στο Ξινόμαυρο.

Όπως μάθαμε πρώτα από τα social media του Γιάννη Καρακάση αλλά και το blog του, το δίδυμο Γεροβασιλείου-Τσακτσαρλή επιχειρεί είσοδο στη ζώνη ΠΟΠ της Νάουσας, εξαγοράζοντας τον περιποιημένο βιολογικό αμπελώνα 75 στρεμμάτων του Κτήματος Ταραλά, στα Πολλά Νερά. Είναι μια ακόμα επένδυση της του κτήματος Βίβλια Χώρα αφού είτε με εξαγορές είτε με την κατασκευή νέου οινοποιείου, έχει επεκταθεί στην Καβάλα, στη Γουμένισσα, τη Σαντορίνη και την Πελοπόννησο.

Υπενθυμίζεται ότι μόλις πέρυσι κυκλοφόρησε στην αγορά η Γουμένισσα από το Μικρό Κτήμα Τίτος, το τελευταίο μέχρι πρότινος απόκτημα του κτήματος Βιβλία Χώρα, που ιδρύθηκε 1974 από τον αείµνηστο Τίτο Ευτυχίδη και εξαγοράστηκε το 2018 από το οινικό ντουέτο. Πρόκειται για ένα οινοποιείο που βρίσκεται στους πρόποδες του όρους Πάικου, περιτριγυρισμένο από αιωνόβιες βελανιδιές, ενώ οι 45 στρεμμάτων αμπελώνες του βρίσκονται πλάι στον ποταμό Σείριο. Γύρω στο 2016, οι δύο οινολόγοι απέκτησαν το «Κτήµα Κόκκαλη» στη Σκαφιδιά της Ηλείας και το 2017 ίδρυσαν το «Κτήµα Μικρά Θήρα», με το οινοποιείο να υποδέχεται φέτος για πρώτη φορά τον τρύγο της Θηρασιάς.

Δείτε τον Βαγγέλη Γεροβασιλείου να μιλάει στον Γιάννη Καρακάση.

Το κτήμα Κυρ Γιάννη αγκάλιασε αυτή την πρωτοβουλία αναφέροντας στα social media του “Όλοι μας στο κτήμα Κυρ-Γιάννη καλωσορίζουμε με μεγάλη χαρά, το Κτήμα Βιβλία Χώρα στην Νάουσα!Η σπουδαία αμπελοοινική περιοχή μας εμπλουτίζεται περεταίρω από την παρουσία των κορυφαίων Ελλήνων οινοπαραγωγών!Καλή επιτυχία σε αυτό το νέο ξεκίνημα!”

Ακολουθήστε μας

Περισσότερα