fbpx
FLIC ICONS
FLIC ICONS
FLIC ICONS
FLIC ICONS
/
/
Το 4ο Φεστιβάλ Μικρών Νησιών Little Islands Festival ξεκινάει στη Σίκινο
ESC DNA

Το 4ο Φεστιβάλ Μικρών Νησιών Little Islands Festival ξεκινάει στη Σίκινο

Το Little Islands Festival ξεκινάει στη Σίκινο για άλλη μια χρονιά από τις 19 έως τις 22 Αυγούστου. Αυτή η καθιερωμένη πολιτιστική πρόταση φέρνει αέρα ”δροσιάς” και ανανέωσης στο καλοκαίρι μας καθώς αυτή τη φορά έρχεται στο προσκήνιο η έννοια της κοινότητας μέσα από τη θεματική Communality. Το φεστιβάλ αποτελεί έναν ανοιχτό χώρο συνάντησης και έκφρασης για όλους τους  συμμετέχοντες – επισκέπτες και ενώνει τον σύγχρονο κόσμο με την δύναμη και τη φρέσκια πνοή των νέων.

Εδώ, προβληματίζονται και περνούν δημιουργικά τον χρόνο τους όλοι, επανευρίσκοντας καλλιτεχνικά κοινωνικές ταυτότητες και ανακαλύπτοντας τις ποιότητες των σύγχρονων κοινοτήτων. Η ουσία και ο βασικός πυλώνας του φεστιβάλ βασίζεται στην ανάδειξη της ιδιαιτερότητας των μικρών κοινοτήτων ανά τον κόσμο, μέσα από την αναζήτηση καινούριων τρόπων έκφρασης και τόπων που φέρνουν στην επιφάνεια την πολιτιστική μας κληρονομιά.

THE MECHANICAL MAN (1921

Έχοντας ως αφετηρία τον παραδοσιακό οικισμό Κάστρο της Σικίνου, οι καλλιτεχνικές δράσεις θα είναι παντού και κάθε γωνία του νησιού θα φιλοξενεί και από ένα δρώμενο, κάνοντας έτσι όλο το νησί μια μεγάλη κοινή παρέα που παίζει και δημιουργεί ταυτόχρονα.

Οι δράσεις αφορούν προβολές μικρού μήκους και ντοκιμαντέρ στο παλιό δημοτικό σχολείο, video art στο προαύλιο της Λότζια, μουσικά ταξίδια στο εκκλησάκι του Αγίου Ιωάννη, animation και οπτικοακουστικές performance στην κεντρική πλατεία, βιωματικά εργαστήρια και happenings για παιδιά καθώς και παράλληλες δράσεις όπως εναλλακτικές ψηφιακές περιηγήσεις ανοιχτές για το κοινό καθόλη τη διάρκεια του φεστιβάλ.

LIF

Η Είσοδος σε όλες τις προβολές και εκδηλώσεις είναι δωρεάν.

Περισσότερες πληροφορίες για το αναλυτικό πρόγραμμα του LIF και την φετινή του θεματική “Communality” θα ανακοινωθούν στο https://littleislandsfest.com/

Είσοδος ελεύθερη. Ακολουθήστε το Little Islands Festival στις σελίδες του Facebook και Instagram.

Διοργάνωση: Creative Islands & New Media
Με τη συνδιοργάνωση: Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, Δήμος Σικίνου
Υπό την Αιγίδα και με την Υποστήριξη: Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού
Υπό την Αιγίδα: Υπουργείο Τουρισμού, Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού    
Με την υποστήριξη: Ιταλικό Μορφωτικό Ινστιτούτο Αθηνών, Goethe-Institut Athen, Αυστριακή Πρεσβεία στην Αθήνα, Παπανδρέου Α.Ε.
Δημιουργικοί Συνεργάτες: The Animattikon Project, Τμήμα Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών,Σχολή Καλών Τεχνών –  Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, Τμήμα Γραφιστικής και Οπτικής Επικοινωνίας, Σχολή Εφαρμοσμένων Τεχνών και Πολιτισμού – Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής
Υποστήριξη Μεταφοράς: Zante Ferries, Seajets   
Χορηγοί Επικοινωνίας: ΕΡΤ 3, ΕΡΤ Νοτίου Αιγαίου

Ακολουθήστε μας

Περισσότερα