fbpx
FLIC ICONS
FLIC ICONS
FLIC ICONS
FLIC ICONS
/
/
Τι να κάνεις αν μείνεις στην Αθήνα το τριήμερο

Τι να κάνεις αν μείνεις στην Αθήνα το τριήμερο

Αν δεν έχεις μπάτζετ για εξόρμηση την Καθαρά Δευτέρα, δεν σημαίνει ότι και στην Αθήνα δεν θα περάσεις καλά.

Η Καθαρά Δευτέρα φέτος «πέφτει» στις 27 Φεβρουαρίου κι αν το μπάτζετ δεν σου βγαίνει για να φύγεις εκτός Αθηνών, τότε έχουμε μερικές επιλογές για να μπεις στο κλίμα της ημέρας, να πετάξεις χαρταετό -καιρού επιτρέποντος- και να φας Κούλουμα νιώθοντας για λίγο τουρίστας στην ίδια σου την πόλη.

Στον όρμο της Αφροδίτης για ψαγμένους

Για τους λάτρεις του Πειραιά, ο όρμος της Αφροδίτης στην Πειραϊκή είναι η καλύτερη επιλογή για να νιώσουν σαν να έχουν μπει στο πλοίο και έχουν βρεθεί σε κάποιο νησάκι (οκ αρκεί να κοιτάνε προς τη θάλασσα κι όχι προς τις πολυκατοικίες). Αυθεντικοί παραδοσιακοί μεζέδες στο αυτοσχέδιο ουζερί μπροστά στη βάρκες ή στου «Κωστή το ουζερί», περατζάδα με θέα τα πολυτραγουδισμένα βράχια και καπάκι καφές λίγα μέτρα πιο κάτω στο Πασαλιμάνι. Τι καλύτερο;

Τι να κάνεις αν μείνεις στην Αθήνα το τριήμερο - FlagInLife
Στον όρμο της Αφροδίτης στην Πειραϊκή θα αισθανθείς σαν να έχεις βρεθεί σε κάποιο νησί.

Βόλτα προς Σούνιο

Αν είσαι έτοιμος να φας λίγη κίνηση στο πήγαινε-έλα πήγαινε μία βόλτα προς τη θάλασσα. Μπορείς να δεις τον αρχαίο ναό, να βγάλεις φωτογραφίες, να εισπνεύσεις ιώδειο και να καταλήξεις σε μία από τις αγαπημένες μας ταβέρνας για θαλασσινά, την Ψαροταβέρνα «Θεόδωρος και Ελένη» στα Λεγρενά και να μην φύγεις αν δεν έχεις δοκιμάσει τα μύδια τους τα αχνιστά με σκόρδο και κρασί.

Κλασική επιλογή στον Λόφο Φιλοπάππου

Στην Αθήνα φέτος θα πετύχει κανείς πολυάριθμες εκδηλώσεις που έχουν επιμεληθεί οι πολιτιστικοί φορείς του Δήμου Αθηναίων, ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού & Νεολαίας (ΟΠΑΝΔΑ) και η Τεχνόπολη, με τη συνεργασία του ραδιοφωνικού σταθμού της πόλης Αθήνα 9.84 και του This is Athens. Συνολικά 67 δρώμενα με ελεύθερη συμμετοχή σε 55 διαφορετικά σημεία, θα διεξαχθούν σε κάθε γωνιά της πόλης από την Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου και για 12 ημέρες με αφορμή τις απόκριες και κορυφώνονται την Καθαρά Δευτέρα παραδοσιακά στον Λόφο του Φιλοπάππου. Εκεί η Γωγώ Τσαμπά θα ανάψει το κέφι για όσους βρεθούν να πετάξουν αετό ή να κάνουν πικ νικ με τον χαλβά στο ταπεράκι τους.

Άλσος Συγγρού για τους φίλους των ΒΠ

Αν είσαι προς τα Βόρεια Προάστια και έχει καλό καιρό, πάρε ένα τραπεζομάντηλο, φτιάξε μία τσάντα με φαγητά, πάρε ηχειάκι και πήγαινε για πικ νικ στο Άλσος Συγγρού. Η καλύτερη επιλογή αν έχεις παιδιά, σκυλιά ή μεγάλη παρέα. Λίγους από τους πνεύμονες πρασίνου που έχουμε και μπορούμε να χαρούμε χωρίς κίνδυνο. Να η ευκαίρια!

Σπιτομαζέματα

Επειδή όσο γράφεται αυτό το κείμενο το κρύο είναι τσουχτερό και μπορεί ο καιρός να μην μας δώσει την ευκαιρία για όλα τα παραπάνω, η Καθαρά Δευτέρα μπορεί να γίνει αφορμή για σπιτομαζέματα. Ξεσήκωσε την οικογενειακή συνταγή ταραμοσαλάτας, φτιάξε λαγάνα, πήγαινε κι αγόρασε χαλβά και στήσου στην αγορά για γυαλιστερές και κυδώνια. Μεταξύ μας, τέτοια ήμερα, ίσως είναι καλύτερα να φας στο σπίτι. Και του χρούνου.

Ακολουθήστε μας

Περισσότερα