fbpx
FLIC ICONS
FLIC ICONS
FLIC ICONS
FLIC ICONS
/
/
Térre Mouikis: Η νέα Γη της γευστικής Επαγγελίας
Térre Mouikis

Térre Mouikis: Η νέα Γη της γευστικής Επαγγελίας

Υπό την καθοδήγηση του βραβευμένου με αστέρι Michelin chef Ασημάκη Χανιώτη, το ολοκαίνουργο εστιατόριο  Térre Mouikis στο Αργοστόλι,  είναι ένα ταξίδι στο κέντρο της Ιόνιας γης… Εκεί ακριβώς που αναδύονται τα αληθινά χρώματα και αρώματα της Κεφαλονιάς και η μνήμη της γεύσης της είναι ζωντανή.

 

Γεύσεις και αρώματα θάλασσας και γης, τοπικά υλικά της εποχής, σεβασμός στη επτανησιακή γαστρονομική ιστορία, ένας επικεφαλής σεφ που προσγειώθηκε εδώ κατευθείαν από το hall of fame των βραβευμένων με αστέρι Michelin και ένα περιβάλλον, όπου η αριστοκρατική αύρα του παρελθόντος είναι «πασπαλισμένη» με τις ριπές του φρέσκου αέρα που φέρνει μαζί της η σύγχρονη αστική αισθητική. Καλωσορίσατε στο Térre Mouikis. Στo ολοκαίνουργο γευστικό απόκτημα του Αργοστολίου, όπου το χθες και το σήμερα, το τοπικό και το παγκόσμιο, συμμαχούν για να αναδείξουν την αδιαπραγμάτευτη διαχρονικότητα και ένταση της παραδοσιακής κουζίνας της Κεφαλονιάς.

Térre Mouikis: Η νέα Γη της γευστικής Επαγγελίας - FlagInLife

«Kαι εδώ, όπως ακριβώς και στο  Pied a Terre, το διακεκριμένο εστιατόριο στο Λονδίνο, όπου δημιουργώ τα τελευταία χρόνια ως executive chef και διευθυντής, η πρόθεσή μου είναι να δώσω γεύση και υπόσταση σε όλες τις μνήμες των παιδικών χρόνων μου στο νησί», αναφέρει χαρακτηριστικά ο Ασημάκης Χανιώτης, ο σεφ που μέχρι πρόσφατα υπήρξε ο νεότερος με αστέρι Michelin στο Λονδίνο. «Να φέρω στα πιάτα, όλα όσα συνέλεξα από τις φυσιολατρικές αναζητήσεις και τα κυνήγια μου σε αυτόν τον τόπο, όσα ανακάλυψα στους βυθούς της θάλασσάς του και ό,τι διδάχτηκα από τη βαριά γνώση των παλαιότερων για την κουζίνα της Κεφαλονιάς».

 Και κάπως έτσι δημιουργούνται εδώ αριστουργηματικά γαστρονομικά πιάτα, όπως η κεφαλονίτικη κρεατόπιτα μιλφέιγ, οι σουπιές τσιγαρίδια, ο μπακαλιάρος σκορδαλιά (και με χαβιάρι!), η παραδοσιακή ριγανάδα ή και το παρφέ γιαουρτιού με μάντολες. Κάθε μία πρόταση από το μενού που εκτελεί με πάθος… σημαιοφόρου η Γιώνα Χαϊνταράι, είναι και μία αντανάκλαση του πλούσιου terroir του νησιού.

Térre Mouikis: Η νέα Γη της γευστικής Επαγγελίας - FlagInLife

Ακόμα και μια σύντομη ματιά στον περιβάλλοντα χώρο, στην εσωτερική κατάφυτη αυλή, αλλά και την υπερυψωμένη βεράντα, που και οι δύο διαθέτουν κάτι από αυτή τη ζεστασιά με την οποία καλωσορίζουν τους «ξένους» οι ντόπιοι, είναι αρκετή για να καταλάβει κανείς ότι αυτή η «κάτι παλιό – κάτι καινούργιο» διάθεση δεν σταματά μόνο στα πιάτα. Κυριαρχεί παντού – στην αρχιτεκτονική, την αισθητική, τη διακόσμηση…

Χρώματα της γης σε όλες τις εκδοχές και εποχές της, αναφορές – υπαινιγμοί στο κομψό αρχιτεκτονικό παρελθόν της περιοχής και μοντέρνα στοιχεία επίπλωσης και διακόσμησης που αποδίδουν στο έπακρο την απαιτούμενη σύγχρονη μητροπολιτική αίσθηση.

Térre Mouikis: Η νέα Γη της γευστικής Επαγγελίας - FlagInLife

Σχεδιασμένο από τους αρχιτέκτονες Παναγιώτη Κουρκουμέλη, Εμμανουήλ Μάτση και Simone de Nardi, το Térre Mouikis, στο σύνολό του, αποτίνει φόρο τιμής στη φυσική ομορφιά και αίγλη της Κεφαλονιάς, ενώ ταυτόχρονα με τις επίκαιρες διακοσμητικές εκφράσεις του, υπενθυμίζει ότι είναι τόσο εναρμονισμένο στις νέες τάσεις όσο και η generation Alpha στην οποία ανήκει…

Υψηλή γαστρονομία και αισθητική, λοιπόν που ρίχνουν νοσταλγικές ματιές στο παρελθόν, ενώ ταυτόχρονα κοιτάζουν κατάματα με δύναμη και αυτοπεποίθηση το μέλλον. Δεν είναι απορίας άξιο, οπότε, που οι απανταχού λάτρεις του καλού φαγητού, έχουν βάλει ήδη νέες συντεταγμένες στα GPS τους! Και κατευθύνονται ήδη στη νέα γευστική (και αισθητική) γη της Επαγγελίας. Που βρίσκεται πλέον στην Κεφαλονιά. Και ονομάζεται Térre Mouikis.

Infos
Térre Mouikis
Σταύρου Μεταξά 10, 28100, Αργοστόλι, Κεφαλονιά
+(30) 2671024091
www.terremouikis.gr

Ακολουθήστε μας

Περισσότερα