fbpx
FLIC ICONS
FLIC ICONS
FLIC ICONS
FLIC ICONS
/
/
Τα 3 καλύτερα μπαρ της Θεσσαλονίκης: Vogatsikou 3, Γορίλλας, Casablanca Social Club
καλύτερα μπαρ της Θεσσαλονίκης

Τα 3 καλύτερα μπαρ της Θεσσαλονίκης: Vogatsikou 3, Γορίλλας, Casablanca Social Club

Τα 3 καλύτερα μπαρ της Θεσσαλονίκης μέσα από την ματιά των Flag Bar Awards.

 

5. Vogatsikou 3, 7. Γορίλας, 9. Casablanca Social Club. Με αυτήν την ακριβή σειρά κατάταξης, τα 3 καλύτερα μπαρ της Θεσσαλονίκης μπήκαν στην ισχυρή κορυφαία δεκάδα της φετινής απονομής των FLAG Bar Awards Xino Nero Trophy 2024. Στην κατά γενική ομολογία ουσιαστικότερη απονομή-επιβράβευση των ελληνικών μπαρ ανά την επικράτεια για την χρονιά που πέρασε, η άνωθεν τριάδα αποτελεί αδιαμφισβήτητα την αιχμή του δόρατος για την πόλη της Θεσσαλονίκης, αλλά και μια κορυφαία τριάδα σε πανελλαδικό επίπεδο.

 

Νο 5: Vogatsikou 3

 

Ανδρέας Γιαπράκας, Πάνος Μινούδης. Η κεντρική δημιουργική ομάδα ενός πραγματικού τοπόσημου για την πόλη της Θεσσαλονίκης. Η αυτοαποκαλούμενη “sons of Cuba” δυάδα, οι παγκόσμιοι νικητές του διαγωνισμού Havana Club Cocktail competition, μαζί με τους Θωμά Κανδιλιάρη και Θοδωρή Μανωλά, χάρισαν στο Vogatsikou 3 την πέμπτη θέση στα FLAG Bar Awards Xino Nero Trophy 2024, και στη Θεσσαλονίκη εδώ και 10 χρόνια, έναν πόλο αληθινής διασκέδασης και εξαιρετικών cocktails, με τεχνική, φαντασία και πολύ δημιουργικότητα.

η μπαρα του μαγαζιου
Πηγή: Facebook

Σε παράλληλους δρόμους βαδίζει και η αγάπη των ανθρώπων του Vogatsikou 3 για τις κλασικές δημιουργίες μέσα από μια spirit list που ξεχωρίζει για την ποικιλομορφία της και τη σπανιότητα προτάσεών της. Το καινούριο cocktail menu, με σαφείς αναφορές στους The Simpsons και τις προφητείες τους,  είναι ό,τι πιο δημιουργικό έχει εμφανιστεί στην μπάρα του Vogatsikou τα τελευταία χρόνια.
Διευθ: Βογατσικού 3, Θεσσαλονίκη / Τηλ: 2310 222899 / Ωράριο: καθημ. 09:00-03:00

 

No 7: Γορίλας 

 

Στην οδό Βέροιας στα Λαδάδικα, εδώ και σχεδόν 9 χρόνια η έκφραση “Fine drinking and fun” δονεί καθημερινά στην ατμόσφαιρα. Το μπαρ των Αχιλλέα Πλακίδα και Σάκη Γιαρτιμίδη, 7o στα φετινά βραβεία, είναι ένας χώρος industrial αισθητικής με έντονα χρώματα, τσιμεντένιες κολώνες, funky και jungle προσθήκες και ένα μεγάλο back bar με αναρίθμητα αποστάγματα, επιμελώς τοποθετημένα στις προθήκες του. Ανάμεσά τους και μια μεγάλη τοιχογραφία με τον μπλε Γορίλα, να μας θυμίζει διαρκώς που έχουμε έρθει.

ο εξωτερικος χωρος του μαγαζιου
Πηγή: Facebook

Έχοντας στην φαρέτρα τους έναν εμπνευσμένο κατάλογο, το “Inception”, η ομάδα του Γορίλα παίζει με το μυαλό των επισκεπτών σε μια λίστα που τα όνειρα έχουν τον πρώτο λόγο. Ενώνοντας δύο ή και περισσότερα cocktails, μέσα σε κάθε παρασκευή μπροστά μου ξετυλίχτηκαν μερικές σπουδαίες στιγμές, όπως το Sweet & Sour No 2, βασισμένο στο Apple Martini με την προσθήκη φουντουκιού να παντρεύεται το διαχρονικά αγαπημένο μου Clover Club με την προσθήκη Gordons Pink Gin. To αποτέλεσμα είναι ένα πολυεπίπεδο γλυκόξινο ποτό, με φρουτώδη και ξηροκαρπάτο χαρακτήρα.
Διευθ: Βέροιας 3 Θεσσαλονίκη / Τηλ: 23130 86274 / Ωράριο: καθημ. 19:00-03:00

 

Νο 9: Casablanca Social Club 

 

Στο Νο 9 των φετινών Flag Bar Awards, βρίσκεται ένας πολυεπίπεδος χώρος με νεοκλασική αύρα, σ’ ένα αριστουργηματικό οίκημα ενός αιώνα ζωής, ρετρό βινύλια, all day χαρακτήρα, αλλά και εξαιρετικές δημιουργίες cocktails, με την υψηλή επιμέλεια του Αλέξανδρου Σουρμπάτη. Ο Γιάννης Οικονόμου, και η ομάδα του Casablanca Social Club, έχουν δημιουργήσει την “Let’s Twist Again”, μια cocktail list που ο τίτλος της μάλλον προδίδει κατά έναν τρόπο και το περιεχόμενό της.

ο εξωτερικος χωρος του μαγαζιου βαρδυ
Πηγή: Facebook

Η διαχρονική γοητεία του κλασικού, μπερδεύεται έξυπνα με σύγχρονες τεχνικές και τάσεις της αναμειγνυολογίας, σ’ ένα σύμπλεγμα που τα αποτελέσματά του, χάρισαν στο Casablanca την 9η θέση στις φετινές απονομές. Μικρές παρεμβάσεις σε συνταγές με ιστορία αιώνων στις πλάτες τους, δημιουργούν τα cocktails του σήμερα. Και για όποιον θυμάται το κλασικό “White Lady” των 90s, εδώ θα το συναντήσετε στη σύγχρονη εκδοχή του, με με Gin Beefeater, πράσινο τσάι, ένα εξαιρετικό γαλλικό ξηρό Curaçao, νότες από yuzu και έναν βελούδινο αφρό από ροζ γκρέιπφρουτ.
Διευθ: Λεωφ. Βασιλίσσης Ολγας 18, Θεσσαλονίκη / Τηλ: 2311 243609 / Ωράριο: καθημ. 10:00-03:00

Ακολουθήστε μας

Περισσότερα