Με ευφάνταστο concept και έναν χαμό να το ακολουθεί στα social media, προφανώς και δε θα μπορούσαμε να μη δοκιμάσουμε τα φουρνίσματα του Neropistolo.
Πού με χάνεις πού με βρίσκεις, όλο περιμετρικά της πιο foodie γειτονιάς του κέντρου κινούμαι (ξέρετε Βουλής, Νίκης, Σκούφου κτλ). Την τελευταία φορά που απολάμβανα το brunch μου στο Wild Souls (δείτε εδώ), εντόπισα μια ανάσα πιο δίπλα, μια καινούργια άφιξη στην περιοχή. Έναν μικρό new age φούρνο που από τη παιχνιδιάρικη διακόσμηση και μόνο, τον έβαλα στο μάτι. Μία που τον είδα λοιπόν, μία που μπήκε στη λίστα με τα to go places και ένα από τα επόμενα πρωινά, βρισκόμουν για early brunch στο Neropistolo.
Αυτό που με κερδίζει σε αρκετά από τα μαγαζάκια που κρύβονται στα στενάκια αυτής της γαστροπιάτσας του κέντρου, είναι ότι έχουν τον δικό τους χαρακτήρα και αισθητική, υπηρετώντας μια πιο new age κουλτούρα και στις γευστικές προτάσεις τους, διατηρώντας παράλληλα τη μοναδικότητάς τους. Και το Neropistolo κινείται σε αυτά ακριβώς τα πλαίσια. Ιδιαίτερος χώρος και προσεγμένα βιενουζερί. Και για να μην φλυαρώ, ας περάσουμε στο προκείμενω: τo “new kid on the block”, που τραβήξε τα βλέμματα με το που άνοιξε. Τυχαίο; Δε νομίζω!
Και τι εννοώ με αυτό; Ο χώρος του μικρός αλλά φωτεινός, με το ξύλο που υπερισχύει να κουμπώνει αισθητικά τέλεια με τις μπλε λεπτομέρειες και έναν neon σωλήνα που φέρνει σε κύμα. Μπαίνοντας στο Neropistolo όμως, σίγουρα θα εντυπωσιαστείς από το θολωτό στο ταβάνι του μαγαζιού που είναι γεμάτο από μπλε…τι άλλο, νεροπίστολα. Μπορείς να κάτσεις στα επίσης ξύλινα τραπεζάκια και πάγκους του πεζοδρομίου, είτε να πάρεις τον καφέ και τις λιχουδιές της αρεσκείας σου για to go. Το ασυνήθιστο όνομα, μπορεί να σας κάνει εντύπωση ειδικά για φούρνο, όμως οι ιδιοκτήτες ήθελαν κάτι fun και παιχνιδιάρικο, οπότε νομίζω ότι ταιριάζει γάντι.
Πίσω από το Neropistolo βρίσκονται οι Σπύρος Αργυρίου (Mario & Luigi, δείτε εδώ) και Γιώργος Σταματελόπουλος, που συνεργάστηκαν με τον καταξιωμένο Γάλλο boulanger Kamel Saci και την baker Γεωργιάννα Φοντριέ που έχει θητεύσει σε Λονδίνο και Κοπεγχάγη. Οπότε, δεν προξενεί εντύπωση ότι τα φουρνίσματα εδώ είναι επηρεασμένα από Γαλλία (εξού και μοσχοβολάει η Βουλής βούτυρο), Αγγλία, Ολλανδία και φυσικά Ελλάδα. Αλλά ας μπούμε στην ουσία της υπόθεσης: σε αυτά που δοκίμασα..
Πίσω από τη γυάλινη βιτρίνα θα δεις όλα τα μοσχομυριστά και φρεσκοφουρνισμένα καλούδια ώστε να επιλέξεις αυτό (ή στην περίπτωσή μου αυτά) που θα σου κάνει το κλικ. Αν είσαι περισσότερο του γλυκού, νομίζω το Neropistolo θα γίνει το επόμενο favourite place σου. Δεν πρόκειται να βρεθείς εδώ και να μη «λυγίσεις» μπροστά στη μυρωδιά και την εικόνα ενός κρουασάν βουτύρου, που αν το πετύχεις και ζεστό, μπορεί άνετα να μπει στη λίστα σου με τα νοστιμότερα κρουασάν της Αθήνας.
Αν πάλι το κρουασάν είναι πολύ κλασικό για σένα ή δε σου φτάνει (μιας και είναι αεράτο και ελαφρύ), σου προτείνω να δοκιμάσεις οπωσδήποτε το Brioche Feuillete του Neropistolo. Τραγανό και παράλληλα αφράτο, με crumble αμυγδάλου, κροκάν φουντουκιού και σοκολάτα γαλάκτος και gianduja. Είναι από αυτά τα γλυκά που παραμένουν στο μυαλό σου ώρες αφού έχεις φάει την τελευταία μπουκιά, αν με καταλαβαίνετε. Οι chocoholics θα το λατρέψουν σίγουρα.
Όσο για τα αλμυρες προτάσεις του Neropistolo, εδώ έχεις μία εξίσου ικανοποιητική ποικιλία για να διαλέξεις. Θα βρεις γευστικά sando, με focaccia, ciabatta αλλά και sandwich κρουασάν με πολύ ενδιαφέροντες γευστικούς συνδυασμούς. Δε λείπουν και τα pastries, όπως το προσωπικό αγαπημένο swirl φέτα, μία ζύμη κρουασάν με φέτα, μαραθόσπορο και μέλι. Και επειδή θα θέλεις και το καφεδάκι σου, ο single origin που δοκίμασα συνόδευσε τέλεια το μικρό μου feast..
All in all, το Neropistolo μου έκανε μία πολύ καλή πρώτη εντύπωση και αν κρίνω και από τις ουρές έξω από το μαγαζί τις ώρες αιχμής, μάλλον και στο μεγαλύτερο μέρος όσων το έχουν επισκεφτεί. Μπορεί τα new age bakeries να είναι τάση τα τελευταία χρόνια και να ανοίγουν το ένα πίσω από το άλλο, το συγκεκριμένο όμως σίγουρα έλειπε από την περιοχή και ταίριαξε άψογα με τα vibes της. Δεν ξέρω για εσάς, εγώ πάντως έχω ήδη βάλει στο πρόγραμμα την επόμενή μου επίσκεψη.
Neropistolo
Αρτοποιείο
Διευθ: Βουλής 35, Αθήνα (Κέντρο), 105 57
Τηλ: 210 3315859
Ώρες λειτ: καθημ. 08:00-18:00, Κυρ. 09:00-18:00