fbpx
FLIC ICONS
FLIC ICONS
FLIC ICONS
FLIC ICONS
/
/
Crash test σε 8 πασχαλινά τσουρέκια της Αθήνας (update 2024)
πασχαλινά τσουρέκια της Αθήνας

Crash test σε 8 πασχαλινά τσουρέκια της Αθήνας (update 2024)

Πάσχα χωρίς τσουρέκι δεν είναι Πάσχα. Και αυτό είναι δεδομένο. Γι΄αυτό και ‘μεις κάναμε crash test σε 8 από τα πιο γνωστά και προβεβλημένα πασχαλινά τσουρέκια της Αθήνας και μεταφέρουμε εντυπώσεις. 

 

Μπορεί τα τελευταία χρόνια το τσουρέκι να κάνει την εμφάνισή του στα ζαχαροπλαστεία όλο το χρόνο, παρόλα αυτά η απόλυτη στιγμή του είναι το Πάσχα. Η παραδοσιακή συνταγή φτιάχνεται με μαγιά ή προζύμι, απαιτεί καλής ποιότητας βούτυρο που “σπάει τη μύτη” και μοσχοβολάει μαχλέπι ή μαστίχα Χίου, ενώ θέλει την επιφάνειά του στολισμένη με φιλέ από αμύγδαλο. Είναι ένα γλυκό, που για τους περισσότερους από εμάς, είναι υπερβολικά δύσκολο να του αντισταθούμε.. Εμείς δοκιμάσαμε 7 τσουρέκια και 1 πανετόνε με γεύση τσουρέκι, που αποτελεί μία κατηγορία από μόνο του. Ακολουθεί η κατάταξη με τα πασχαλινά τσουρέκια της Αθήνας.

Dimitris Economides

 

O patissier Δημήτρης Οικονομίδης χρησιμοποιεί αλεύρια εισαγωγής, ιδιαίτερες ζάχαρες και μυρωδάτο βούτυρο AOP Νορμανδίας. Το αποτέλεσμα: ένα αφράτο, πεντανόστιμο τσουρέκι με σωστή υγρασία, άρωμα μαστίχας και εμφανείς κι ευχάριστες νότες πορτοκαλιού.

Dimitris Economides τσουρέκι

Το τσουρέκι στο Dimitris Economides, είναι όσο πρέπει γλυκό, με επίγευση που κρατάει και έχει μαστιχωτή υφή, που υποδυλώνει καλό ζύμωμα και στρογγυλό σχήμα, που του δίνει πασχαλινή σφραγίδα.
Διευθ: Λεωφ. Κηφισίας 340, Νέο Ψυχικό / Τηλ: 210 6755000 / Ωράριο: καθημ. 09:00-22:00

 

Bread BC

 

Ο artisanal φούρνος του Χαλανδρίου, έχει κάνει αίσθηση με τα αργής ωρίμανσης αρτοσκευάσματα με προζύμι και τις συνταγές του bread & pastry chef Θανάση Σταμούδη. Στην ίδια ποιοτική λογική και το τσουρέκι του Bread BC. Ζυμωμένο με fermente 99% βούτυρο, από τη στιγμή που το ξετυλίγεις σε κυκλώνει με έντονα μπαχαρένια αρώματα, που προέρχονται από τη φυσική βανίλια Μαδαγασκάρης, το πορτοκάλι, το μαχλέπι και τη μαστίχα.

Bread BC τσουρέκι

Έχει ωραία υφή, βανιλένια επίγευση, είναι λευκοψημένο και πασπαλισμένο με φιλέ αμυγδάλου, που του δίνει τέλεια εμφάνιση.
Διευθ: Αγίας Παρασκευής 59, Χαλάνδρι / Τηλ: 210 6851961 / Ωράριο: καθημ. 08:00-16:00

 

Papaspirou

 

Εξαιρετική παραδοσιακή value for money επιλογή, το τσουρέκι του Papaspirou θα το βρείτε σ’ ένα από τα 5 καταστήματά του. Φτιάχνεται με την Πολίτικη συνταγή με μαγιά και περιέχει αρκετό μαχλέπι και μαστίχα.

Papaspirou τσουρέκι

Η υφή του είναι πολύ καλή υφή με κόρδες και ίνες, που δείχνουν πως έχει δοθεί ο απαραίτητος χρόνος και η υπομονή μέχρι να φουσκώσει. Είναι καλοζυμωμένο και αφράτο, αν και σκουροψημένο με πιο τραγανό φλοιό.
Πληροφορίες για τα καταστήματα: εδώ

 

Τα Γιούλια

 

Η φήμη αυτού του τσουρεκιού έχει χτιστεί εδώ και δεκαετίες. Η ιστορία του ξεκινά το 1945, όταν η οικογένεια Αγιακλόγλου με ρίζες από Μικρά Ασία άνοιξε τα Γιούλια, ένα εργαστήριο ζαχαροπλαστικής στον Περισσό.

Τα Γιούλια τσουρέκι

Το τσουρέκι εδώ είναι περιποιημένο, ψήνεται σε χάρτινο ταψάκι και αναδύει έντονο βουτυράτο άρωμα που βγάζει λιπαρότητα στον ουρανίσκο. Είναι ζουμερό με μέτρια μαστιχωτή υφή, μέτρια ελαστικότητα και απουσία μπαχαρικών. Πασπαλίζεται με ζάχαρη εξωτερικά που το κάνει γλυκύτερο.
Πληροφορίες για τα καταστήμα: εδώ

 

Kοσμικόν

 

Από το 1961 μέχρι και σήμερα αν και είναι φημισμένο για το γαλακτομπούρεκό του, το Κοσμικόν έχει στο συνταγολόγιό του και πολύ καλό τσουρέκι. Η πλεξούδα του είναι όμορφα πλεγμένη με έντονο φιλέ από αμύγδαλο.

Kοσμικόν τσουρέκι

Είναι αρκετά καλοψημένο κάτι που το κάνει σφιχτό, αναδύει έντονο άρωμα μαστίχας και αφήνει διάκριτη επίγευση από το μαχλέπι.
Πληροφορίες για τα καταστήμα: εδώ

 

Lido

 

Στο ίδιο σημείο στο Παγκράτι από το 1967 το Lido καταφέρνει να δημιουργεί ουρές κάθε Πάσχα, από τους ρετρό ρομαντικούς της γεύσης που θέλουν να γευτούν τη γεύση του τσουρεκιού που έχουν συνηθίσει ανά τα χρόνια.

Lido τσουρέκι

Πρόκειται για ένα τσουρέκι με σκληρό περίβλημα, που σπάει σαν ψωμί και αν και δε διαθέτει την κλασική μαστιχωτή υφή, έχει όμως έντονα μπαχαρένια επίγευση στο στόμα.
Διευθ: Χρεμωνίδου 35, Παγκράτι / Τηλ: 210 7516898 / Ωράριο: καθημ. 08:30-21:00, Κυρ. 08:30-15:00

 

Κωνσταντινίδης

 

Το πολίτικο τσουρέκι των ζαχαροπλαστείων Κωνσταντινίδης, φτιάχνεται σύμφωνα με τη συνταγή του κ. Λάζαρου Κωνσταντινίδη, ιδρυτή της εταιρείας που κρατάει από το 1920.

Κωνσταντινίδης τσουρέκι

Αρκετά σκληρό εξωτερικά με καλή εσωτερική υφή και σχετικά ουδέτερη γεύση. Εκτός από το παραδοσιακό βγαίνει σε παραλλαγές όπως το γεμιστό με πατέ κάστανο -σε καλή αναλογία- με επικάλυψη λευκής σοκολάτας, που είναι νόστιμο, αλλά ανεβάσει τη γλύκα σε λιγωτικά επίπεδα.
Πληροφορίες για τα καταστήμα: εδώ

 

Madame Fraise

 

Το ταλαντούχο δίδυμο Ευγένιος Βαρδακαστάνης-Γιάννης Κίκιρας, δημιουργοί του Madame Fraise, γράφουν ιστορία με τα πανετόνε τους. Eδώ και 3 χρόνια μάλιστα, μας δίνουν την ευκαιρία να γευτούμε το limited edition Πασχαλινό πανετόνε με γεύση τσουρέκι.

Madame Fraise τσουρέκι πανετόνε

Με έντονο άρωμα από βανίλια Μαδαγασκάρης και μαχλέπι και μπόλικα κομμάτια από πορτοκάλι confit, έχει καλή υφή, είναι εύγευστο και κερδίζει τις εντυπώσεις. Προσφέρεται στην κομψή Hexagon συσκευασία του ενός κιλού, που αποτελεί ένα όμορφο δώρο, ενώ βγαίνει και σε συσκευσία μισού κιλού.
Διευθ: Υμηττού 225, Αθήνα (Παγκράτι) / Τηλ: 211 4186086 / Ωράριο: καθημ. 08:00-20:00

Ακολουθήστε μας

Περισσότερα