fbpx
FLIC ICONS
FLIC ICONS
FLIC ICONS
FLIC ICONS
/
/
Maison Colette: Γαστρονομική τόλμη και γαλλική γοητεία στο Ψυχικό!
Maison Colette

Maison Colette: Γαστρονομική τόλμη και γαλλική γοητεία στο Ψυχικό!

Έντονο όσο το βαθύ μωβ χρώμα του, εκλεπτυσμένο όσο και η γαλλική κουζίνα που σερβίρει, εκκεντρικό όσο η διάσημη Γαλλίδα -των τεχνών και των γραμμάτων- «οικοδέσποινά» του. Aux… charmes, citoyens! Η ιστορική «Ράμπα» γίνεται «Maison Colette», ένα all day γαλλικό bistro που προσθέτει πολλές νότες φινέτσας και γοητείας στο quartier του Φάρου Ψυχικού.

 

Ένα νεοκλασικό ιστορικό κτίσμα που λες και προσγειώθηκε εδώ κατευθείαν από τις καλλιτεχνικές γειτονιές του Παρισιού. Εσωτερική και εξωτερική ατμόσφαιρα στις αποχρώσεις του μωβ που σου υπενθυμίζουν το μεγαλείο και τη σπουδαιότητα του «joie de vivre». Κομψά σερβίτσια που παντού φέρουν  την -σαν προσωπική αφιέρωση- υπογραφή της Colette…  Το ολοκαίνουργο «Maison Colette» στο Φάρο του Ψυχικού, εκεί ακριβώς που κάποτε έγραψε την ιστορία της η διάσημη Ράμπα, δεν είναι απλώς ένα ακόμα καινούργιο εστιατόριο του ομίλου S One Hospitality, στην περιοχή. Είναι ένα γαστρονομικό «tapisserie» στυλ και φινέτσας.

Maison Colette: Γαστρονομική τόλμη και γαλλική γοητεία στο Ψυχικό! - FlagInLife

Τα γευστικά rendezvous με την Colette

Αν και σε άπταιστα γαλλικά, ωστόσο δεν χρειαζόμαστε Sorbonne ή expertise στα βιβλία μαγειρικής της Julia Child καθώς μελετάμε τα «du matin au nuit» μενού του Maison Colette. Διότι εδώ, από τα croques madame, τα entrecotes Café de Paris, τα chateaubriands και τα beef tartars μέχρι τις cremes Brulées, όλα τα πιάτα φέρνουν τη σώα-αβλαβή και χωρίς περιττά πειράγματα υπογραφή της γνώριμης, αγαπητής, κλασικής γαλλικής κουζίνας. «H ιδέα πίσω από το νέο μας εγχείρημα είναι αυτή μιας τυπικής γαλλικής brasserie», αναφέρει χαρακτηριστικά ο Δημήτρης Σταμούδης, ο executive chef των εστιατορίων της S One Hospitality, υπεύθυνος και για τη γευστική ταυτότητα του Maison Colette.  «Γι’ αυτό και στον κατάλογό μας, -ο οποίος, για να δηλώσει και τον all day χαρακτήρα του, χωρίζεται σε 3 ζώνες: πρωί, μεσημέρι, βράδυ- παρελαύνουν από πιο casual μέχρι πιο… επίσημες επιλογές, όλες, όμως βασισμένες στη διαχρονικότητα, τις τεχνικές και τις πρακτικές των συνταγών της μητέρας της υψηλής κουζίνας» καταλήγει.

Maison Colette: Γαστρονομική τόλμη και γαλλική γοητεία στο Ψυχικό! - FlagInLife

Αισθητική με… lingerie άποψη

«Να είστε χαρούμενοι. Είναι κι αυτό ένας δρόμος προς τη σοφία» προέτρεπε στις αρχές του περασμένου αιώνα η Sidonie-Gabrielle Colette, η διάσημη και ανατρεπτική Γαλλίδα συγγραφέας – αρτίστα που ενέπνευσε το όνομα του εστιατορίου. Η οποία, όμως, ταυτόχρονα, επηρέασε, όπως, άλλωστε, κάνουν όλοι οι πρωτοπόροι των καιρών τους, την ουσία και χαρακτήρα του Maison Colette. Έτσι τα βελούδα, οι βαθιές μωβ αποχρώσεις, οι πολυέλαιοι και τα σκίτσα στους τοίχους -ακριβώς σαν αυτά που βρίσκεις στα κιόσκια της αριστερής όχθης του Σηκουάνα ως ευθείς αναφορές στην branded γαλλική κομψότητα (από τα Tiffany και τη Chanel, μέχρι τον Dior και την Vogue)-, τα μπαρ από βαρύτιμο ξύλο και μάρμαρο, και στα 2 επίπεδα του εστιατορίου (το 2ο μόνο για prive dinners), αλλά και τα φερ φορζέ έπιπλα στις δύο στυλάτες αυλές του, είναι τα υλικά που αξιοποίησε η αρχιτέκτων Τζένη Τσουλάκου (του γραφείου  Norma Architecture), προκειμένου να δημιουργήσει ένα περιβάλλον ισότιμο μιας Colette: Με έντονη προσωπικότητα, με ιδιαίτερο μοναδικό στυλ, με ελευθέριο και ηδονιστικό πνεύμα.

Maison Colette: Γαστρονομική τόλμη και γαλλική γοητεία στο Ψυχικό! - FlagInLife

La vie en rosé!

Στα σουαρέ του Maison Colette πρωταγωνιστούν οι σαμπάνιες, τα cocktails σαμπάνιας αλλά και όλων των αποχρώσεων κρασιά (περισσότερες από 100 ετικέτες) του Παλαιού Κόσμου. Όσο για τις αλχημείες των mixologists, αυτές με ονόματα από τα λογοτεχνικά αριστουργήματα της Colette – όπως Claudine, Gigi, La Chatte κ.ά- υπόσχονται να ανάψουν τη διάθεση αλλά και τις φιλοσοφικές -και όχι μόνο- συζητήσεις! Bienvenue στο Maison Colette λοιπόν, στο νέο all day bistro στο Φάρο του Ψυχικού  που, με δέσμευση στην τελειότητα και μια πινελιά εκκεντρικότητας, ήρθε για να γράψει τη δική του ιστορία στον ουρανίσκο των απανταχού jetsetters της γεύσης.

Maison Colette
Δημ. Βασιλείου 14, Νέο Ψυχικό
Τηλ.: 210 2650200
Ωράριο: Δευτέρα – Κυριακή: 10:00π.μ. – 00:00π.μ.

Ακολουθήστε μας

Περισσότερα