Ανεβαίνοντας στον 8ο όροφο του Electra Palace Athens, σίγουρα δεν περιμένεις να έχεις μια τέτοια θέα που σε παρασύρει και σου τραβά την προσοχή από οτιδήποτε συμβαίνει γύρω σου.. αυτό είναι και το μεγάλο ατού του εστιατορίου στο rooftop του ξενοδοχείου!
Στην κορφή του Electra Palace Athens, βρεθήκαμε για δείπνο στο εστιατόριο στο roof top, ένα βράδυ καθημερινής.
Ο χώρος ζεστός και άνετος, λευκοστρωμμένος, με τα τραπέζια σε απόσταση σωστή μεταξύ τους και ένα στυλ κλασικό. Τα πιο περιζήτητα βέβαια, αυτά που είναι δίπλα στις μεγάλες τζαμαρίες και έχουν θέα την Ακρόπολη – τόσο κοντά που απλώνοντας το χέρι νομίζεις ότι θα την αγγίξεις – και τα κτήρια της γραφικής Πλάκας. Όσο ανοίγει ο καιρός, το δείπνο σερβίρεται στη μεγάλη βεράντα που η θέα πλέον είναι ανεμπόδιστη!
Το κοινό – κατά 90% – τουρίστες διαμένοντες στο ξενοδοχείο, που σχεδόν έχουν γεμίσει το εστιατόριο από νωρίς. Απολαμβάνουν ένα από τα ωραία cocktails του καταλόγου και συνεχίζουν με πιάτα του chef Σάκη Βενέτη και της ομάδας του, ο οποίος δημιουργεί πιάτα από το διεθνές ρεπερτόριο, διανθισμένο με αρκετά ελληνικά στοιχεία.Ξεκίνημα με χειροποίητη τάρτα με αγκιναράκια και ένα crispy prosciutto Ευρυτανίας και γραβιέρα Κρήτης, με σωστή ισορροπία των υλικών. Θεωρώ ότι το γλυκό στοιχείο της sauce δε χάριζε κάτι στο πιάτο. Ισορροπημένο και το ceviche λαβράκι με ταραμά με ginger σε συνδυασμό με πράσινο μήλο και αγγούρι με lime. Η τσιπούρα συνδυάστηκε με χυλωμένα ρεβύθια, βλήτα και μια βουτυράτη σάλτσα από κρόκο Κοζάνης. Οι ελιές που είχαν προστεθεί στο πιάτο, έκαναν τη διαφορά! Το χοιρινό πρασοσέλινο – ένα πιάτο καθαρά ελληνικό – πήρε ιδιαίτερο χαρακτήρα με τη σάλτσα από φραγκοστάφυλο, που καθόλου δε χάλασε το αποτέλεσμα. Ξεχωρίσαμε το αρνάκι φρικασέ – εξαιρετικό ψήσιμο – με σάλτσα φρικασέ και συνδυασμένο με κρέμα πιπεριάς Φλωρίνης.
Γλυκό κλείσιμο με μους μαύρης σοκολάτας με crumble καφέ, παγωτό τσουρέκι και μια φλωρεντίνα που χάριζε ιδιαίτερα στο επιδόρπιο.
Θα βρείτε φυσικά αρκετές επιλογές ακόμη, που καλύπτουν όλα τα γούστα, πάντα κινούμενες στον ίδιο χαρακτήρα από πλευράς μαγειρικής από τον chef.
Ενημερωμένη λίστα κρασιών και σε μια γκάμα για όλα τα βαλάντια, που εστιάζει στον ελληνικό αμπελώνα, χωρίς να λείπουν και επιλογές από τον διεθνή.