Για ένα περίεργο λόγο, που ούτε εγώ ίδιος μπορώ να αναλύσω, δεν είχα ποτέ μου επισκεφθεί εστιατόριο με το σήμα του Jamie Oliver. Και αυτό παρά το γεγονός ότι το Λονδίνο είναι ένας από τους βασικούς σταθμούς των περιοδειών μου ανά την Ευρώπη για την διατήρηση της επαφής μου με την ευρωπαϊκη κουζίνα. Έτσι όταν με ενημέρωσε ο Ανδρέας Σαλιάσι, executive σεφ του νέου (Αθηναϊκού) εστιατορίου με τα χρώματα του Jamie Oliver, έσπευσα.
Το πρώτο Jamie Oliver Kitchen της Αθήνας βρίσκεται στον δεύτερο όροφο του Golden Hall που είναι αφιερωμένος εξ ολοκλήρου στην all day σύγχρονη εστίαση για την εξυπηρέτηση των εκατομμυρίων επισκεπτών (ετησίως) του εμπορικού κέντρου.
Η απλή επαφή με το χώρο κάνει άμεσα αντιληπτό το γεγονός ότι το εστιατόριο λειτουργεί τηρώντας όλους τους κανόνες ενός καλοκουρδισμένου μηχανισμού, φτιαγμένο για να εξυπηρετεί γρήγορα, αποτελεσματικά και με την πρέπουσα επαγγελματική φιλικότητα. Το μενού είναι δομημένο με τρόπο που καλύπτει τις ανάγκες του πελάτη ανεξάρτητα από ποια ώρα θα θελήσει να πάει. Οι προτάσεις που κάνει ξεφεύγουν από την συχνά βαρετή καθημερινότητα αυτού του τύπου επιχειρήσεις εστίασης. Σε πολλές περιπτώσεις μάλιστα, στο τραπέζι του πελάτη φτάνουν γεύσεις που κάνουν τη συνολική πρόταση να κερδίζει επίπεδο, ενώ παράλληλα παραμένουν νόστιμες και κατανοητές για το ετερόκλητο κοινό – επισκέπτη ενός μεγάλου εμπορικού κέντρου.
Λαμβάνοντας υπόψη ότι το εστιατόριο κάνει αρκετά συχνά πάνω από 400 κουβέρ την ημέρα, ο executive σεφ Ανδρέας Σαλιάσι αποδεικνύεται ένας επιτυχημένος καπετάνιος που ελέγχει απόλυτα το χώρο τόσο σε επίπεδο γεύσης όσο και σε επίπεδο παροχής υπηρεσιών γενικά. Εάν είστε επισκέπτης του συγκεκριμένου εμπορικού κέντρου καλό είναι να φυλάξετε ένα μέρος από το χρόνο της επίσκεψης σας και να τον αφιερώσετε στο Jamie Oliver Κitchen. Κατά τη γνώμη μου αξίζει και ελπίζω ότι θα έχουμε την ευκαιρία να το επιβεβαιώσουμε.