fbpx
FLIC ICONS
FLIC ICONS
FLIC ICONS
FLIC ICONS
/
/
Η The Blender Gallery ετοιμάζεται να γιορτάσει τα δέκα χρόνια λειτουργίας της
gallery

Vessel No. 11 by Maru Meleniou

Η The Blender Gallery ετοιμάζεται να γιορτάσει τα δέκα χρόνια λειτουργίας της

Τιμώντας τα γενέθλιά της η γνωστή γκαλερί των νοτίων προαστίων διοργανώνει στις 8 Σεπτεμβρίου την ομαδική έκθεση σύγχρονης κεραμικής με τίτλο Shapes Of Stories.

Στη The Blender Gallery το φθινόπωρο αναμένεται να έχει μεγάλο ενδιαφέρον. Η φιλόξενη γκαλερί της Γλυφάδας γιορτάζοντας τα δέκα συνεχόμενα χρόνια παρουσίας της αποφάσισε να διοργανώσει στις 8 Σεπτεμβρίου μια ενδιαφέρουσα έκθεση αφιερωμένη στην κεραμική τέχνη.

THE BLENDER GALLERY

Το μεγάλο εύρος δημιουργικής δυνατότητας, πειραματισμού, ελεύθερης έκφρασης και εξέλιξης που παρέχει η κεραμική τέχνη αλλά και το γεγονός ότι όλο και περισσότερο υπάρχει η τάση του χειροποίητου, του ποιοτικού και όχι τόσο του μαζικού και του ομογενοποιημένου, οδήγησε 15 εικαστικούς διαφορετικών γενεών και ειδικοτήτων στη δημιουργία έργων τα οποία επαναπροσδιορίζουν την έννοια της κεραμικής και της χρηστικότητας των υλικών, τονίζοντας πόσο ανεξίτηλη παραμένει σαν τέχνη μέσα στα χρόνια και στην πολιτιστική κληρονομιά. Οι συμμετέχοντες εικαστικοί είναι οι DianeAlexandre, Μαρία Αλεξίου, Νικόλας Αθανασόπουλος (Niklas), Φίλιππος  Θεοδωρίδης, Ειρήνη Θεοδώση (irzzy), Άννα Καρούντζου, Παναγιώτης Λεζές, Janet Lines, Αλεξάνδρα Μανουσάκη, Ναταλία Μαντά, Μάρω Μελένιου (Maru), Μελίνα Ξενάκη, Μαρία Οικονομίδου, Αγγελική Σταματάκου και Γιώργος Τριχάς.

Stomata by Anna Karountzou © Photo taken by Pavlos Antimanto
Stomata by Anna Karountzou © Photo taken by Pavlos Antimanto

Η αναβίωση της κεραμικής στον κόσμο των καλών τεχνών απελευθερώνει τον πηλό από την παραδοσιακή λειτουργία του και επαναπροσδιορίζει την αρχαία μορφή τέχνης με νέους τρόπους. Οι δεκαπέντε εικαστικοί που επιλέχθηκαν για την ομαδική έκθεση Shapes of Stories επιβεβαιώνουν με τη δουλειά τους ότι ο πηλός έχει γίνει ένα μέσο γλυπτικής έκφρασης, με αξιοσημείωτο εύρος, προσεγγίσεις, αφηγήσεις ιστοριών και απεικόνιση της popκουλτούρας. Συνδυάζει το σχέδιο τέχνης και λειτουργεί επίσης με παραδοσιακές, σύγχρονες και πειραματικές τεχνικές.

THE BLENDER GALLERY
Αddress: Ζησιμοπούλου 4 Γλυφάδα
Τ: (+30) 213 0280 597
Email: [email protected]
Website: www.theblendergallery.com

Ωράριο λειτουργίας
Tρίτη: 10:00 – 18:00
Τετάρτη – Παρασκευή: 10:00 – 20:00
Σάββατο: 12:00 – 16:00
Ή με ραντεβού στο 213 0280 597

Ακολουθήστε μας

Περισσότερα