fbpx
FLIC ICONS
FLIC ICONS
FLIC ICONS
FLIC ICONS
/
/
Η Cookoovaya στο Pan Dei Palais στο Saint Tropez
Extérieur - Façade

Η Cookoovaya στο Pan Dei Palais στο Saint Tropez

Η φήμη και το όνομα της γνωστής σε όλους μας ‘Cookoovaya’ στην Αθήνα είναι εδώ και 8 χρόνια κάτι παραπάνω από γνωστή μιας και είναι ένα από τα καλύτερα και πιο δημοφιλή εστιατόρια ελληνικής κουζίνας. Αυτή τη χρονιά όμως το αγαπημένο εστιατόριο άνοιξε κι άλλο τα φτερά του και έφτασε ως το Saint-Tropez, την πιο γοητευτική πόλη της ηλιόλουστης Κυανής Ακτής, δίπλα από την πολυσύχναστη Place des Lices. Σε αυτόν τον μαγευτικό τόπο με τα κοινά κερκυραϊκά στοιχεία, τόπο καταγωγής άλλωστε και του σεφ-ιδιοκτήτη της Cookoovaya Περικλή Κοσκινά, έκαναν το υπέρκομψο Saint-Tropez ιδανικό μέρος για την δεύτερη Cookoovaya.

Terrasse extérieure

Η Cookoovaya Saint-Tropez βρίσκεται εντός του ξενοδοχείου Pan Dei Palais του διάσημου ομίλου Airelles Collection, ένα μαγευτικό ξενοδοχείο με μοναδικό χαρακτήρα και αισθητική. Η ιστορία του Pan Dei Palais ξεκινά από το 1835, όταν το ξενοδοχείο ήταν μια  ιδιωτική κατοικία που χτίστηκε ως ρομαντική χειρονομία για την Ινδή πριγκίπισσα Bannu Pan Dei – εξού και το όνομα Pan Dei Palais – από τον στρατιώτη Jean-François Allard.

coocoovaya

Η ανάγκη για την ανάδειξη της φιλοσοφίας και της κουλτούρας της ελληνικής κουζίνας ενώνουν τις δυο χώρες κάνοντας το μεγάλο βήμα για την προώθηση και την καλλιέργεια ισχυρών συναισθηματικών δεσμών μεταξύ των ανθρώπων στα δυο μέρη. Η άψογη πρώτη ύλη είναι πάντα στην πρώτη γραμμή και ο σεφ Περικλή Κοσκινάς εφαρμόζει και εκεί το όραμα του για την ανάδειξη μιας ελληνικής κουζίνας ουσιαστικής, που χαρακτηρίζεται από μέτρο και σύνεση, απαλλαγμένη από περιττές τεχνικές. Το μενού του εστιατορίου είναι σχεδιασμένο με βάση τη λογική του ”μοιράσματος”, κάνοντας ακόμα πιο έντονη την γευστική ελληνική εμπειρία. Κανείς μπορεί να γευτεί μερικά από τα ήδη γνωστά στο ελληνικό κοινό πιάτα, όπως τα ωμά ψάρια, το χταπόδι με τη φάβα αλλά και τα κερκυραϊκά μπιάνκο και μπουρδέτο.

coocoovaya

Η Cookoovaya Saint-Tropez αποτελεί την απαρχή μιας διαδρομής που στόχο έχει να ταξιδέψει την Ελλάδα όσο πιο μακριά γίνεται, να φέρει τους δυο λαούς ακόμα πιο κοντά και να κάνει ακόμα περισσότερο κόσμο να αγαπήσει την ελληνική γαστρονομία και κουλτούρα.

Pan Deï Palais
52 rue Gambetta 83990, Saint-Tropez
Website: https://airelles.com/en
Instagram – Airelles Collection
Instagram – Pan Deï Palais

Cookoovaya Athens
ChatzigianniMexi 2a, 115 28, Athens
Website: https://cookoovaya.gr/
Instagram – cookoovaya
Facebook – cookoovaya

Ακολουθήστε μας

Περισσότερα