fbpx
FLIC ICONS
FLIC ICONS
FLIC ICONS
FLIC ICONS
/
/
FLAG Restaurant Awards Modern Cuisine: Οι βραβευμένοι
FLAG Restaurant Awards, FLAG Awards, βραβευμένα εστιατόρια, βραβευμένοι, βραβεία

FLAG Restaurant Awards Modern Cuisine: Οι βραβευμένοι

Τα FLAG Restaurant Awards Modern Cuisine βράβευσαν τα 51 καλύτερα εστιατόρια σύγχρονης κουζίνας της Ελλάδας.

 

Η πρώτη απονομή των βραβείων σύγχρονης κουζίνας σε εστιατόρια από όλη την Ελλάδα είναι πλέον γεγονός. Σε μια πολύ ενδιαφέρουσα εκδήλωση που οργανώθηκε από το θεσμό FLAG Restaurant Awards Modern Cuisine χθες το βράδυ (Δευτέρα 3 Ιουλίου 2023) στο ξενοδοχείο Grand Hyatt της Αθήνας, απονεμήθηκαν τα βραβεία στα 51 εστιατόρια που ξεχώρισαν κατά τη διάρκεια των αξιολογήσεων και κρίθηκαν άξια διάκρισης. Όπως ήδη είχε ανακοινωθεί, κύριο χαρακτηριστικό της απονομής ήταν η βαθμολογική αυστηροποίηση και η δημιουργία νέων κατηγοριών διάκρισης που λαμβάνουν υπόψη τη σημερινή εστιατορική πραγματικότητα και επιτρέπουν μια περισσότερο ορθολογική και δίκαιη κατανομή των διακρίσεων, η οποία είναι πιο κατανοητή, τόσο για τους επαγγελματίες του χώρου όσο και για τον καταναλωτή.

FLAG Restaurant Awards Modern Cuisine: Οι βραβευμένοι - FlagInLife

Σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα, αποφύγαμε μια τελετή απονομής με κοσμικό χαρακτήρα που συχνά αφορά έναν μεγάλο αριθμό προσκεκλημένων και στην οποία συχνά συμμετέχουν άτομα με περιορισμένη γνώση της γευστικής πραγματικότητας. Στη χθεσινή εκδήλωση συμμετείχαν περισσότεροι από 250 προσκεκλημένοι, κατά κύριο λόγο από το χώρο της εστίασης, αρκετοί από το χώρο δραστηριοτήτων που έχουν σχέση με τη γεύση αλλά και για πρώτη φορά, ένας μικρός αριθμός προσκεκλημένων από το χώρο των καταναλωτών. Λεπτομέρειες για τη ροή της εκδήλωσης με σχόλια και παραλειπόμενα καθώς και φωτογραφικό υλικό, θα αναρτηθούν αφού γίνει η επεξεργασία του υπάρχοντος υλικού εντός των προσεχών ημερών.

FLAG Restaurant Awards Modern Cuisine: Οι βραβευμένοι - FlagInLife

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης εκτός από τα βραβεία και τις λοιπές διακρίσεις που απονεμήθηκαν στα εστιατόρια, δόθηκαν και 3 ειδικά βραβεία.

  1. A titre posthume στον Γιώργο Χατζηγιαννάκη, που έφυγε από κοντά μας πριν από ένα χρόνο. Έναν άνθρωπο με τεράστιο έργο στο ενεργητικό του, σχετικό με τη γαστρονομία των Κυκλάδων και πολλά άλλα. Το βραβείο παρέλαβε μέλος της οικογένειάς του.
  2. Βραβείο για τη συνολική δημοσιογραφική και συγγραφική της προσφορά μέχρι σήμερα, στην κυρία Θάλεια Τσιχλάκη, η οποία είναι πρωτεργάτης της εστιατορικής εξέλιξης στην Ελλάδα και της εκπαίδευσης του Έλληνα καταναλωτή.
  3. Βραβείο για τη μέχρι σήμερα πορεία του ως σεφ στον Παύλο Κυριάκη. Η πορεία του αυτή αποδεικνύει ότι είναι ένας άξιος διάδοχος και συνεχιστής του έργου της προηγούμενης γενιάς, με στόχο τη συνέχιση της ανοδικής πορείας του γευστικού χώρου στην Ελλάδα.

Την εκδήλωση παρουσίασε ο δημοσιογράφος Λευτέρης Τρίγκας και ο κύριος Γιώργος Τουρατζής . Όπως επίσης έχει γίνει γνωστό, κατά τη διάρκεια του φθινοπώρου -σε ημερομηνία που θα ανακοινωθεί-, θα ακολουθήσει στο πλαίσιο ενός άλλου θεσμού με έδρα τη Θεσσαλονίκη, η απονομή βραβείων και διακρίσεων σε χώρους που υπηρετούν την Ελληνική κουζίνα. Περισσότερες λεπτομέρειες θα ανακοινωθούν εν καιρώ.

Τα βραβευμένα εστιατόρια είναι τα εξής:

2 ΣΗΜΑΙΕΣ

 

TUDOR HALL
Chef: Αστέριος Κουστούδης / Νίκος Λειβαδιάς
Iδιοκτήτης: King George Hotel Athens
Πολύ καλό
Σύγχρονη κουζίνα
Διευθ:Βασ. Γεωργίου 3 Α, Αθήνα (Σύνταγμα)
Tηλ: 210 3330265
Site: http://www.tudorhall.gr/

Εστιατόριο με αριστοκρατική αύρα και αφοπλιστική θεά στην Ακρόπολη από τον έβδομο όροφο του ξενοδοχείου King George Athens. O executive chef του ομίλου, Αστέριος Κουστούδης μαζί με τον chef de cuisine Νίκο Λειβαδιά, παρουσιάζουν την πιο εκλεπτυσμένη εκδοχή μιας σύγχρονης κουζίνας, με σαφή ελληνοπρεπή χαρακτηριστικά. Σέρβις υψηλού επιπέδου και ανάλογη λίστα κρασιών.

ETRUSCO
Chef: Έκτορας Μποτρίνι / Νίκος Μπίλλης
Ιδιοκτήτης: Έκτορας Μποτρίνι
Πολύ καλό
Σύγχρονη κουζίνα
Διευθ: Κάτω Κορακιάνα, Κέρκυρα
Τηλ: 26610 93342
Site: https://etrusco.gr/el/

Eνα από τα καλυτέρα ελληνικά εστιατόρια, στεγάζεται σε ένα κτήριο εποχής στην Κάτω Κορακιάνα στην Κέρκυρα. Yψηλή κουζίνα με σύγχρονες τεχνικές και εκλεπτυσμένες δημιουργίες, από τους Έκτορα Μποτρίνι και Νίκο Μπίλλη, με επιρροές από την κερκυραϊκή παράδοση και τοσκανέζικες προσθήκες. Εξαιρετική λίστα κρασιών, ευγενικό και διακριτικό σέρβις.

SPONDI
Chef: Arnaud Bignon/ Κωστας Κούφαλης
Ιδιοκτήτης: Απόστολος Τραστέλης
Πολύ καλό
Γαλλική Κουζίνα
Διευθ: Πύρρωνος 5, Αθήνα (Παγκράτι)
Τηλ: 210 7520758
Site: http://www.spondi.gr/

Σε ένα νεοκλασικό στολίδι στο Παγκράτι, στεγάζεται ένα από τα σπουδαιότερα και σημαντικότερα εστιατόρια στον γαστρονομικό χάρτη της χώρας. Αναγεννημένο, διανύει πλέον την καλύτερη του περίοδο. Η κουζίνα υπό την ηγεσία του Arnaud Bignon, συνδυάζει κλασικές γαλλικές δημιουργίες με διεθνείς προσθήκες μαγειρεμένες στην εντέλεια. Τα πιάτα συνδυάζουν φινέτσα, πολυπλοκότητα και υψηλή τεχνική. Εξυπηρέτηση υψηλού επιπέδου και αντίστοιχη λίστα κρασιών.

1 ΣΗΜΑΙΑ

 

CTC URBAN GASTRONOMY
Chef: Αλέξανδρος Τσιοτίνης
Ιδιοκτήτης: Αλέξανδρος Τσιοτίνης
Πολύ καλό
Σύγχρονη κουζίνα
Διευθ: Πλαταιών 15, Αθήνα (Κεραμεικός)
Τηλ: 210 7728812
Site: http://www.ctc-restaurant.com/

Στην καινούρια του πλέον διεύθυνση στον Κεραμεικό, σε ένα όμορφο νεοκλασικό κτίριο με μια κατάφυτη αυλή, ο Αλέξανδρος Τσιοτίνης συνεχίζει να δημιουργεί πιάτα υψηλού τεχνικού και αισθητικού αποτυπώματος  κερδίζοντας τους επισκέπτες με το αφήγημα του. Το κρυφό μενού γευσιγνωσίας, γεμάτο καινοτόμες ιδέες και σύγχρονο προφίλ, συνδυάζει φινέτσα και εκλεπτυσμένες μαγειρικές δημιουργίες. Ευγενικό και διακριτικό σέρβις, πολύ ενδιαφέρουσα η λίστα κρασιών.

SOIL
Chef: Τάσος Μαντής
Ιδιοκτήτης: Τάσος Μαντής
Πολύ καλό
Σύγχρονη κουζίνα
Διευθ:Φερεκύδου 5, Αθήνα (Παγκράτι)
Τηλ: 210 7513505
Site: http://www.soilrestaurant.gr/

Στην καινούρια του στέγη στο Παγκράτι, ο σεφ Τάσος Μαντής υλοποιεί μέσω της μαγειρικής του προσέγγισης, ολόκληρη την zero waste και from garden to table φιλοσοφία του. Τα 2 degustation menu του εστιατορίου με ελληνοπρεπείς αναφορές, χαρακτηρίζονται από τεχνική αρτιότητά και αρμονία. Μια σύγχρονη κουζίνα με καθαρό γευστικό αποτύπωμα. Τα λαχανικά, τα βότανα και τα φρούτα προέρχονται από το ιδιόκτητο μποστάνι στο Αλεποχώρι.

MATSUHISA MYKONOS
Chef: Bασίλης Καλογερόπουλος
Ιδιοκτήτης: Nobu Matsuhisa
Πολύ Καλό
Ιαπωνική Κουζίνα
Διευθ: Belvedere Boutique Hotel, Χώρα Μυκόνου
Τηλ: 22890 25122
Site: http://www.belvederehotel.com/nobu-matsuhisa-mykonos

To αγαπημένο Matsuhisa του ίδιου του Nobu, στεγάζεται σε ένα κομψό αίθριο ακριβώς δίπλα από την πισίνα του Belvedere. To κοσμοπολίτικο περιβάλλον συνδυάζεται αρμονικά με τις fusion δημιουργίες που ακτινοβολούν την Nikkei προσέγγιση του Νobu Matsuhisa. Εξαιρετικές πρώτες ύλες και ανάλογα υψηλές επιδόσεις στην κουζίνα.

ΕLEMENTS
Chef: Τάσος Στεφάτος
Ιδιοκτήτης: Canaves Oia, Epitome Hotel
Πολύ καλό
Σύγχρονη κουζίνα
Διευθ: Οία, Σαντορίνη
Τηλ: 22860 71453
Site: https://www.canaves.com/

Στο εστιατόριο του ξενοδοχείου Canaves Epitome, στο ομορφότερο σημείο της Οίας στην Σαντορίνη, ο σεφ Τάσος Στεφάτος, συνδυάζει γεύσεις και εικόνες από τις εμπειρίες του σε ολόκληρο τον κόσμο και δημιούργει δυο μενού υψηλού επιπέδου με ελληνικό και διεθνή χαρακτήρα, χωρίς να ξεχνά τις προσωπικές του μαγειρικές καταβολές. Εξαιρετική η λίστα κρασιών που επιμελείται η wine director του ομίλου, Ευαγγελία Δακανάλη. Επαγγελματικό και διακριτικό σέρβις.

VAROULKO SEASIDE RESTAURANT
Chef: Λευτέρης Λαζάρου/ Κομνηνός Μουφλουζέλης
Ιδιοκτήτης: Λευτέρης Λαζάρου
Πολύ Καλό
Σύγχρονη Κουζίνα / Ψάρι
Διευθ: Ακτή Κουμουνδούρου 54, Πειραιάς
Τηλ: 210 5228400
Site: https://varoulko.gr/menu/

Σημείο αναφοράς για τους απανταχού λάτρεις της υψηλής ψαροφαγίας, το εστιατόριο Βαρούλκο  και ο βραβευμένος Λευτέρης Λάζαρου, εδώ και τρεις δεκαετείς κρατούν σε υψηλό επίπεδο τον πήχη της δημιουργικής ψαροφαγικής απόλαυσης. Με τα κλασικά πιάτα να βρίσκονται στο προσκήνιο, αλλά και νέες  μοντέρνες συνθέσεις, συνεχίζει να έλκει τους επισκέπτες από όλα τα σημεία της Αθήνας. Εξαιρετικά και τα επιδόρπια του Θοδωρή Μωυσίδη. Επαγγελματικό σέρβις, αξιόλογη λίστα κρασιών.

TREEHOUSE
Chef: Δημήτρης Παμπόρης
Ιδιοκτήτης: Ekies All Senses Resort
Πολύ Καλό
Σύγχρονη Κουζίνα
Διευθ: Βουρβουρού, Χαλκιδική
Τηλ: 23750 91000
Site: https://ekies.gr/

Eνα ατμοσφαιρικό δεντρόσπιτο καταμεσής ενός πανύψηλου δέντρου στο πευκόδασος του Ίταμου, φιλοξενεί το μοντέρνο εστιατόριο Τree House. Ο σεφ Δημήτρης Παμπόρης παρουσιάζει μια σύγχρονη κουζίνα με δημιουργίες γεμάτες επιδεξιότητα και μαγειρική ακρίβεια. Μεγάλος πρωταγωνιστής η εξαιρετική πρώτη ύλη, μετουσιώνεται σε μια αλληλουχία γεύσεων με ευφάνταστες συνθέσεις γεμάτες νοστιμιά και φινέτσα.

BOTRINI’S RESTAURANT ATHENS
Chef: Νίκος Μπίλλης
Ιδιοκτήτης: Έκτορας Μποτρίνι
Πολύ Καλό
Σύγχρονη Κουζίνα
Διευθ: Bασ. Γεωργίου Β 24, Χαλάνδρι
Τηλ: 210 6857323
Site: https://botrinis.com/

Eνα από πιο γνωστά fine dining εστιατόρια στην Αθήνα. Ο Έκτορας Μποτρίνι και ο Νίκος Μπίλλης συνεχίζουν να δημιουργούν άρτιες γευστικές συνθέσεις σε μια αριστοκρατική μονοκατοικία με μια πανέμορφή καλοκαιρινή αυλή. Εξαιρετική πρώτη ύλη, πολυπλοκότητα και σύνθετα γευστικά προφίλ εναλλάσσονται στα πιάτα. Η κουζίνα συνεχίζει να προτάσσει τον Έλληνο-ιταλικό της χαρακτήρα, όπως αυτός παρουσιάζεται μέσα από τα δυο μενού γευσιγνωσίας. Εξαιρετική λίστα κρασιών με περισσότερες από 900 ετικέτες μεταξύ των οποίων και κάποιες εξαιρετικά σπάνιες.

ΜATSUHISA ATHENS
Chef: Θωμάς Κουράκος
Ιδιοκτήτης: Nobu Matsuhisa
Πολύ Καλό
Ιαπωνική Κουζίνα
Διευθ: Απόλλωνος 40 Βουλιαγμένη, Ξενοδοχείο Astir Palace
Τηλ: 210 8960510
Site: https://matsuhisaathens.com/

Στο ξενοδοχείο 4 Seasons Astir Palace στη Βουλιαγμένη, σε πανέμορφο περιβάλλον δίπλα στην θάλασσα, βρίσκεται ο αθηναϊκός εκπρόσωπος του Νobu. Εδώ ο executive chef, Τονυ Βρατσάνος και ο head chef  Θωμάς Κουράκος, δημιουργούν πλείστες σπεσιαλιτέ στο στυλ του διάσημού Ιάπωνα σεφ, όπως ο εμβληματικός μαύρος μπακαλιάρος με γλυκό μίσο. Συνθέτουν όμως και πρωτότυπες δημιουργίες, οπως τα dumplings με γαρίδες φουαγκρά και χαβιάρι, αλλά και ασυναγώνιστο σούσι. Εξαιρετική λίστα κρασιών, με εξίσου μεγάλο ενδιαφέρον να παρουσιάζει και η cocktail list με signature δημιουργίες και premium spirits.

ΤΗΕ ZILLERS
Chef: Παύλος Κυριάκης
Ιδιοκτήτης: The Zillers Athens Boutique Hotel
Πολύ Καλό
Σύγχρονη Κουζίνα
Διευθ: Μητροπόλεως 54, Αθήνα (Σύνταγμα)
Τηλ: 210 3222277
Site: https://thezillersathenshotel.com/

Ο πρόσφατα βραβευμένος με αστέρι Michelin Παύλος Κυριάκης, παρουσιάζει στο εστιατορίο του ομώνυμου ξενοδοχείου στο Σύνταγμα, μια fine dining προσέγγιση συνθέτοντας 2 μενού γευσιγνωσίας με γνώμονα την σύμπραξη γαλλικών και ελληνικών στοιχειών. Τα πιάτα του χαρακτηρίζονται από βαθιά νοστιμιά, φινέτσα, εκλεπτυσμένες υφές και εντάσεις. Πολύ καλά τα επιδόρπια, εξίσου καλή και η εκτέλεση κλασσικών κοκτέιλ, αλλά και δικών τους signature δημιουργιών. Εκθαμβωτική θέα στην Ακρόπολη από το rooftop του ξενοδοχείου.

DELTA
Chef: Γιώργος Παπαζαχαρίας / Θάνος Φέσκος
Ιδιοκτήτης: Δειπνοσοφιστήριον
Πολύ Καλό
Σύγχρονη Κουζίνα
Διευθ: Συγγρού 364, Καλλιθέα / ΚΠΙΣΝ
Τηλ: 216 8091288
Site: https://deltarestaurant.gr/el/

Στο εντυπωσιακό εστιατόριο του ΚΠΙΣΝ και με την υποστήριξη του Δειπνοσοφιστηρίου, οι πρόσφατα βραβευμένοι με 2 αστέρια Michelin, Θάνος Φέσκος και Γιώργος Παπαζαχαρίας, συνθέτουν ένα τολμηρό μενού 12 σταδίων, δίνοντας έμφαση στην τελειοποίηση πρωτοποριακών μαγειρικών τεχνικών, αξιοποιώντας προϊόντα από μικρούς Έλληνες παραγωγούς μέσα από μια μινιμαλιστική προσέγγιση και φιλοσοφία. Κορυφαία η λίστα κρασιών, επαγγελματικό σέρβις υψηλού επιπέδου.

LE PAVILLON ATHENS
Chef: Jean Charles Metayer
Ιδιοκτήτης: Άγγελος Κονταράτος / Jean Charles Metayer
Πολύ Καλό
Σύγχρονη Κουζίνα
Διευθ: Περικλέους 31, Χαλάνδρι
Τηλ: 210 6815774
Site: https://lepavillon.gr/el/index-el/

Σε αυτό το ζεστό εστιατόριο των Βορείων προαστίων, ο Γάλλος σεφ Jean Charles Metayer, συνθέτει μια φινετσάτη και δημιουργική κουζίνα δίνοντας έμφαση στο ψάρι. Kομψά πιάτα, κλασικές και μοντέρνες συνθέσεις, εκλεπτυσμένες γεύσεις με υφές και εντάσεις που τις συνοδεύουν σάλτσες υψηλού επιπέδου. Το μενού αντανακλά τις γαστρονομικές επιρροές από τις δυο πατρίδες του σεφ (Γαλλία και Ελλάδα). Πολύ αξιόλογη η λίστα κρασιών. Σέρβις υψηλού επιπέδου. Αυλή για το καλοκαίρι.

ΦΟΙΝΙΚΑΣ  ( Αξιοσημείωτα καλό )

 

MONZU
Chef: Γιάννης Λιόκας
Ιδιοκτήτης: Θεόδωρος Αλεξόπουλος
Αξιοσημείωτα καλό
Ιταλική Κουζίνα
Διευθ: Λεωφ. Κηφισίας 317 Β, Κηφισιά
Tηλ: 210 6200495
Site: https://monzu.gr/

Σε ένα αρχοντικό του 19ου αιώνα στην Κηφισιά, ο ταλαντούχος σεφ Γιάννης Λιόκας ραφινάρει με σύγχρονο τρόπο παραδοσιακές ιταλικές συνταγές. Μοντέρνα πιάτα, ζυμαρικά και πίτσες με την προσθήκη πρώτων υλών από μικρούς Έλληνες παράγωγους. Αξιόλογη λίστα κρασιών, εξαιρετική λίστα με κοκτέιλ με έμφαση στα aperitivi. Mία καταπράσινη και δροσερή αυλή σας υποδέχεται του καλοκαιρινούς μήνες.

ROCABELLA
Chef: Γιάννης Παρίκος
Ιδιοκτήτης: Rocabella Hotel & Spa
Aξιοσημείωτα Καλό
Σύγχρονη κουζίνα
Διεύθυνση: Ημεροβίγλι, Σαντορίνη
Τηλ: 2286 110000
Site: https://www.rocabella-hotel-santorini.com/

To γαστρονομικό εστιατόριο του ξενοδοχείου Rocabella στο Ημεροβίγλι, υπό την καθοδήγηση του Γιάννη Παρίκου, παρουσιάζει ένα μενού με χαρακτηριστικές ελληνικές συνθέσεις με έμφαση το ψάρι, διανθισμένες από πινελιές με διεθνή χαρακτήρα. Χαρακτηριστική η σκορπίνα με σάλτσα κακαβιάς. Εξαιρετική θεά στην καλντέρα κα ένα ηλιοβασίλεμα που κόβει την ανάσα. Σέρβις φιλικό και ενημερωμένο.

SELENE RESTAURANT
Chef: Βασίλης Ρούσος/ Έκτορας Μποτρίνι
Ιδιοκτήτης: Katikies Garden Hotel
Aξιοσημείωτα Καλό
Σύγχρονη Κουζίνα
Διευθ: Φηρά, Σαντορίνη
Tηλ: 22860 22249
Site: http://www.selene.gr/

Στο ατμοσφαιρικό εσωτερικό του Katikies Garden στη Σαντορίνη, ο σεφ Βασίλης Ρούσος, εκτελεί σύγχρονα πιάτα υψηλού επιπέδου, υπό την καθοδήγηση του Έκτορα Μποτρίνι, μετεξελίσσοντας τον ελληνικό χαρακτήρα ενός ιστορικού εστιατορίου. Ο ΜW Γιάννης Καρακάσης επιμελείται μιας εξαιρετικής λίστας κρασιών αφιερωμένης στον σαντορινιό αμπελώνα και σε σημαντικά terroir από τον υπόλοιπο κόσμο.

PETRA RESTAURANT BAR
Chef: Τάσος
Στεφάτος
Iδιοκτήτης: Ξενοδοχείο Canaves Oia suites
Aξιοσημείωτα Καλό
Σύγχρονη Κουζίνα
Διευθ: Οία, Σαντορίνη
Τηλ: 22860 71844
Site: https://canaves.com/

Στο Canaves Oia Suites, ο σεφ Τάσος Στεφάτος παρουσιάζει μια σύγχρονη ελληνική κουζίνα  με εντόνους πειραματισμούς και δυνατές στιγμές. Βάζοντας την προσωπική του σφράγίδα στα πιάτα, παρουσιάζει ένα μενού με ελληνικότητα και χαρακτηριστικές διεθνείς αναφορές, πλάι σε ένα μαγευτικό σκηνικό στην ομορφότερη γωνιά της Σαντορίνης.

SQUIRELL
Chef: Βασίλης Μουρατίδης
Ιδιοκτήτης: Ξενοδοχείο Danai beach resort
Aξιοσημείωτα Καλό
Σύγχρονη Κουζίνα
Διευθ: Νικήτη, Χαλκιδική
Τηλ: 2375020400
Site: http://www.danairesort.com/

Στη μικρή βεράντα με τα λίγα τραπέζια και το εξαιρετικό art de la table, ο σεφ Βασίλης Μουρατίδης δημιουργεί μια σύγχρονη κουζίνα με τεχνική αρτιότητα, φινέτσα και ευφάνταστες συνθέσεις, μετατρέποντας το Squirell σε έναν fine dining προορισμό υψηλού επιπέδου. Εξαιρετική λίστα κρασιών και top class επιδόρπια που επιμελείται ο Σπυρος Πεδιαδιτάκης.

ΚAMARES
Chef: Γιαννακός Θάνος by Trastelis Group
Ιδιοκτήτης: Eagles Palace Resort
Αξιοσημείωτα Καλό
Σύγχρονη Κουζίνα
Διευθ: Ουρανούπολη, Χαλκιδική
Τηλ: 23774 40050
Site: https://www.eaglespalace.gr/gr

Σε ένα μπαλκόνι με μαγευτική θέα στην Αμμουλιανή και ένα εξίσου καταπληκτικό ηλιοβασίλεμα, θα γευθείτε μια υψηλού επιπέδου διεθνή κουζίνα με ελληνικές νότες. Σύγχρονες τεχνικές, φινέτσα και υψηλό δημιουργικό ενδιαφέρον συνδυάζονται αρμονικά για ένα άρτιο γευστικά αποτέλεσμα.

BLUE BAY
Chef: Ηλίας Κακούρης
Ιδιοκτήτης: Atlantica Imperial Ρόδος
Αξιοσημείωτα Καλό
Σύγχρονη Κουζίνα
Διευθ: Kολύμπια, Ρόδος
Τηλ: 22410 57000
Site: https://www.atlanticahotels.com/hotels-in-rhodos/atlantica-imperial-resort-and-spa

H γευστική ναυαρχίδα του Atlantica Imperial. Ένα εστιατόριο αξιοζήλευτης ομορφιάς, με το υδάτινο στοιχείο πρωταγωνιστή. Ο executive chef Ηλίας Κακούρης, μαζί με τους Αλέξανδρο Ακριτίδη και Κωνσταντίνο Αλτίκη, προτείνουν μια διεθνή κουζίνα με πρωτότυπες ιδέες, δημιουργικότητα και υψηλές τεχνικές.

ΙL BORRO TUSCAN BISTRO Ιταλική κουζίνα
Chef: Δημήτρης Βεργάκης
Ιδιοκτητης: Elounda Peninsula Resort & Spa
Aξιοσημείωτα Καλό
Σύγχρονη Κουζίνα
Διευθ: Σχίσμα Ελούντας, Λασίθι
Τηλ: 28410 68250
Site: https://eloundapeninsula.com/en/il_borro

Διεθνούς φήμης ιταλικό μπιστρό, μέλος των εστιατορίων Il Borro, της διάσημης οικογένειας Ferragamo, τοποθετημένο επάνω στην προκυμαία σε έναν μαγευτικό προορισμό στην Ελούντα. Αυθεντικές τοσκανέζικες δημιουργίες σε συνδυασμό με σύγχρονα ιταλικά πιάτα και βιολογικές πρώτες ύλες απευθείας από τα κτήματα της οικογένεια στην Τοσκάνη. Το εστιατόριο προσφέρει την πλήρη γκάμα των βιολογικών κρασιών του κτήματος Il borro στην Τοσκάνη.

LAUDA
Chef: Γιώργος Δόσπρας / Emannuel Renaut
Ιδιοκτήτης: Andronis Boutique Hotel
Aξιοσημείωτα Καλό
Σύγχρονη Κουζίνα
Διευθ: Οία, Σαντορίνη
Τηλ: 22860 72182
Site: http://www.laudarestaurant.com/

Ο Γιώργος Δόσπρας εκτελεί με επιτυχία και σταθερότητα τις δημιουργίες του τριάστερου chef Emannuel Renaut,  σε ένα πάντρεμα κλασικών γαλλικών συνταγών με ελληνικό χρώμα και έντονα στοιχεία εντοπιότητας. Εξαιρετικές τεχνικές και ευφάνταστες δημιουργίες σε ένα εμβληματικό εστιατόριο με εκπληκτική θέα στην καλντέρα. Σέρβις υψηλού επιπέδου. Εξαιρετική λίστα κρασιών.

HERVE
Chef: Herve Pronzato / Γρηγόρης Κίκης
Ιδιοκτήτης: Herve Pronzato / Γρηγόρης Κίκης
Aξιοσημείωτα Καλό
Σύγχρονη Κουζίνα
Διευθ: Τριών Ιεραρχών 170, Αθήνα (Ανω Πετράλωνα)
Τηλ: 210 3471332
Site:https://herve-restaurant.com/

Σε ένα off Broadway σημείο στα Άνω Πετράλωνα, ο Herve Pronzato μαζί με τον Γρηγόρη Κίκη, παρουσιάζουν ένα μενού 18 σταδίων συνδυάζοντας την γαλλική κουλτούρα με στοιχεία από Ασία και Αμερική, σε ένα εστιατόριο με σύγχρονο στυλ, comfort χαρακτήρα και ισχυρό γαστρονομικό αποτύπωμα. Η μεγάλη μπάρα γύρω από την ανοιχτή κουζίνα λειτουργεί ως άλλο chefs table.

SUSHIMOU
Chef: Αντώνης Δρακουλαράκος
Ιδιοκτήτης: Αντώνης Δρακουλαράκος
Aξιοσημείωτα Καλό
Ιαπωνική Κουζίνα/ Sushi
Διευθ:Σκούφου 6, Αθήνα (Σύνταγμα)
Τηλ: 211 4078457
Site: http://www.sushimou.gr/

Αυθεντικό ιαπωνέζικο εστιατόριο στο κέντρο της Αθήνας. Ο chef patron Αντώνης Δρακουλαράκος δημιουργεί ευφάνταστα nigiri και sashimi και τα σερβίρει μόνος του στο ψηλό μπαρ με τα 12 καθίσματα που είναι πάντα γεμάτα. Η κράτηση επιβάλλεται αρκετές ημέρες πριν. Μικρή λίστα κρασιών, αξιόλογη συλλογή από σάκε και ιαπωνικά ουίσκι.

ALFREDOS GRAND DINING
Chef: Αλτάνης Απόστολος
Ιδιοκτήτης: Regency Casino Thessaloniki
Aξιοσημείωτα Καλό
Σύγχρονη Κουζίνα
Διευθ:12ο χλμ Αεροδρομίου- Θεσσαλονίκης, Θέρμη
Τηλ: 2310 491199
Site: https://thessaloniki.regencycasinos.gr/

Κλασικό εστιατόριο στο Regency Casino της Θεσσαλονίκης. Διεθνής κουζίνα με προσθήκες ελληνικού χαρακτήρα, δια χειρός Απόστολου Αλτάνη. Αla carte επιλογές αλλά και menu degustation. Έμφαση στην κρεοφαγία, αλλά και μεσογειακές προτάσεις σε ζυμαρικά και ορεκτικά. Πολυτελές περιβάλλον, αξιοσημείωτη λίστα κρασιών.

GB ROOF GARDEN RESTAURANT BAR
Chef: Αστέριος Κουστούδης / Νίκος Λιόκας
Ιδιοκτήτης: Grande Bretagne Hotel
Aξιοσημείωτα Καλό
Σύγχρονη Κουζίνα
Διευθ: Bασ. Γεωργίου Α 1, Αθήνα (Σύνταγμα)
Τηλ: 210 3330766
Site: https://www.gbroofgarden.gr/el/

Συγκλονιστική θέα στο rooftop ενός από τα εμβληματικότερα ξενοδοχεία της Αθήνας. Ο executive chef του ομίλου, Αστέριος Κουστούδης και ο chef de cuisine Νίκος Λιόκας, παρουσιάζουν ένα μοντέρνο μενού με μεσογειακές αναφορές και κομψές ελληνικές δημιουργίες, στηριζόμενοι σε προϊόντα Ελλήνων παραγωγών. Κοσμοπολίτικο περιβάλλον, σέρβις αντάξιο του περιβάλλοντος και της ιστορίας του χώρου, εξαιρετική λίστα κρασιών και ενημερωμένη λίστα κοκτέιλ και αποσταγμάτων.

PELAGOS
Chef: Luca Piscazzi
Ιδιοκτήτης: Four Seasons Astir Palace hotel Athens
Aξιοσημείωτα Καλό
Σύγχρονη Κουζίνα
Διευθ: Aπόλλωνος 40 Βουλιαγμένη
Τηλ: 210 8901192
Site: https://www.pelagosathens.com/?seo=google_local_apl2_

Yπέροχο εσωτερικό που παραπέμπει σε θαλαμηγό, με αφοπλιστική θέα στον Αργοσαρωνικό. Το εστιατόριο Pelagos φιλοξενεί τη μοντέρνα κουζίνα του σεφ Luca Piscazzi. Mια κουζίνα με θαλασσινό χαρακτήρα, μοντέρνα αισθητική, άρτιες τεχνικά συνθέσεις και κορυφαίες πρώτες ύλες. Στο σύνολό της αφήνει ένα έντονα μεσογειακό αποτύπωμα. Άψογο σέρβις υπό την καθοδήγηση του restaurant manager Cedric Vinckier.

ALERIA
Chef: Γκίκας Ξενάκης
Ιδιοκτήτης: Νικηφόρος Κεχαγιαδάκης
Aξιοσημείωτα Καλό
Σύγχρονη Κουζίνα
Διευθ: Μεγ. Αλεξάνδρου 57, Αθήνα (Μεταξουργείο)
Τηλ: 210 5222633
Site: https://www.aleria.gr/en/

Ατμοσφαιρικό εστιατόριο στο κέντρο της Αθήνας. Στεγάζεται σε ένα παλιό αρχοντικό με κομψή εσωτερική σάλα και έναν καταπράσινο κήπο. Ο σεφ Γκίκας Ξενάκης συνεχίζει με επιτυχία να συνθέτει πιάτα με μοντέρνο προφίλ που αγγίζουν ελληνοπρεπείς φόρμες, χωρίς ωστόσο να χάνουν και την μεσογειακή τους ταυτότητα. Στο Aleria σερβίρονται 2 μενού γευσιγνωσίας 5 & 6 πιάτων αντίστοιχα. Αξιόλογη λίστα κρασιών με καλή σχέση ποιότητας-τιμής.

L’ABREUVOIR
Chef: Σπύρος Κότσης
Ιδιοκτήτης: Σπύρος Κότσης
Aξιοσημείωτα Καλό
Γαλλική Κουζίνα
Διευθ: Ξενοκράτους 51, Αθήνα (Κολωνάκι)
Τηλ: 210 7229106
Site:https://www.facebook.com/abreuvoirrestaurant?locale=el_GR

Αυτό το ιστορικό εστιατόριο στο Κολωνάκι, σερβίρει από το 1965 μια κλασική γαλλική κουζίνα χωρίς εκμοντερνισμούς. Πιστό στις καταβολές του, προσφέρει κλασικά γαλλικά πιάτα, όπως σαλιγκάρια Βουργουνδίας και φραγκόκοτα με τρούφα. Πολυτελής σάλα, αριστοκρατικό art de la table, και αέρας άλλης εποχής συνθέτουν το προφίλ του L’ Abreuvoir.

ΕΠΑΙΝΟΣ

 

VERi TABLE
Chef:  Alain Parodi
Ιδιοκτήτης: Alain Parodi / Christine Parodi
Καλό plus
Σύγχρονη Κουζίνα
Διευθ: Αγγ. Σικελιανού 8, Νέο Ψυχικό
Τηλ: 211 1829109
Site: https://www.veritable.gr

Πρωταγωνιστές σε αυτό το μικρό εστιατόριο-μπιστρό, στο οποίο υπερτερούν τα χαρακτηριστικά του δεύτερου συνθετικού, είναι ο Alain Parodi, βραβευμένος στο παρελθόν με ένα αστέρι Michelin για το εστιατόριο του στη Γαλλία, και η γυναίκα του. Το μενού προτείνει πιάτα με ξεκάθαρο γαλλικό πρόσημο και comfort χαρακτήρα. Πολύ καλές πρώτες ύλες.

BILL & COO
Chef: Ντίνος Φωτεινάκης/ Αθηναγόρας Κωστάκος
Ιδιοκτήτης: BILL & COO HOTEL
Καλό plus
Σύγχρονη Κουζίνα
Διευθ: Μεγάλη Άμμος, Μύκονος
Τηλ: 2289 026292
Site: https://www.bill-coo-hotel.com/gastronomy-project/

Σε ένα νησί με έντονο κοσμικό πρόσημο αλλά αρκετά χαμηλότερο επίπεδο γευστικής ποιότητας, το BILL & COO συνεχίζει μια γευστική παράδοση που ξεκίνησε πριν από χρόνια ο Αθηναγόρας Κωστάκος και συνεχίσει με επιτυχία ο Ντίνος Φωτεινάκης. Η σαφώς σύγχρονη κουζίνα που προτείνει, εμπεριέχει και μετρημένα στοιχεία που υπενθυμίζουν ότι το εστιατόριο βρίσκεται στην Ελλάδα.

YACHT CLUB
Chef: Σταύρος Κοκκινάκης/ Αντώνης Πετρέλης
Ιδιοκτήτης: Elounda Mare
Καλό plus
Σύγχρονη Κουζίνα
Διευθ: Σχίσμα Ελούντας, Λασίθι
Τηλ: 2841068200
Site: https://www.eloundamare.com/en/yacht-club

Αγκυροβολημένο στη γοητευτική μαρίνα του Elouda Mare, ατενίζει το πέλαγος και προτείνει μια ενδιαφέρουσα γευστικά κουζίνα με ελληνικά στοιχεία, που δεν επαρκούν όμως για να χαρακτηριστεί ελληνική. Πολύ καλή πρώτη ύλη με αναφορές στην Κρήτη.

ΔΙΟΝΥΣΟΣ
Chef: Albert Hazma
Ιδιοκτήτης: Elounda Beach
Καλό Plus
Σύγχρονη Κουζίνα
Διευθ: Elounda Beach Hotel, Λασίθι
Τηλ: 28410 41373
Site: https://www.eloundabeach.gr/gr/dining-hotel-crete/restaurants

Αν και χωρίς θέα θάλασσας, η εσωτερική αυλή που φιλοξενεί τα καλοστημένα τραπέζια του εστιατορίου, έχει μια ηρεμία και μια γραφικότητα που την κάνουν ελκυστική. Το μενού προτείνει μια σύγχρονη κουζίνα που αναδεικνύει το ταλέντο της brigade που την υπηρετεί, με ισορροπημένα γευστικά πιάτα τα οποία αξίζουν την διάκριση.

EFISIA
Chef: Ηλίας Μασλάρης
Ιδιοκτήτης: Myconian Ambassador
Καλό Plus
Σύγχρονη Κουζίνα
Διευθ: Πλατύς Γιαλός, Μύκονος
Τηλ: 2289 024166
Site: https://www.efisiamykonos.com

Πολυτελές περιβάλλον με διεθνές πρόσημο και θέα την πισίνα του ξενοδοχείου. Το μενού χαρακτηρίζεται από προτάσεις, αρκετές από τις οποίες, έχουν την ρίζα τους στην ελληνική παράδοση. Στην τελική τους όμως μορφή δείχνουν να χάνουν την επαφή, αν και το αποτέλεσμα είναι νόστιμο με σαφές θετικό γευστικό πρόσημο. Πολύ καλές πρώτες ύλες που στο μέτρο του εφικτού ακολουθούν την λογική από τον αγρό στο τραπέζι.

CABBANES
Chef: Φίλιππος Σταμπούλης
Ιδιοκτήτης: Myconian Villa Collection
Καλό plus
Σύγχρονη Κουζίνα
Διευθ: Ελιά, Μύκονος
Τηλ: 22890 76000
Site: https://www.myconianvillas.gr/taste/cabbanes-restaurant/

Με έναν πολυταξιδεμένο σεφ επικεφαλή, ο οποίος έχει φοιτήσει σε μεγάλα σπίτια της Γαλλίας και της Ισπανίας αλλά όχι μόνο, είναι προφανές ότι η κουζίνα προτείνει πιάτα από το διεθνή χώρο με γευστικό ενδιαφέρον, τα οποία χαρακτηρίζονται γενικά από τεχνική αρτιότητα και προσεγμένη αισθητικά παρουσίαση.

SENSE
Chef: Αλέξανδρος Χαραλαμπόπουλος
Ιδιοκτήτης: AthensWas Hotel
Καλό plus
Σύγχρονη κουζίνα
Διευθ: Διονυσίου Αεροπαγήτου 5, Αθήνα (Ακρόπολη)
Τηλ: 2109200240
Site: https://www.senserestaurants.com/?utm_source=google&utm_medium=organic&utm_campaign=gmb

Μια τεχνικά ενδιαφέρουσα κουζίνα, η οποία χρησιμοποιεί σαν βάση την ελληνική γευστική παράδοση, την οποία εκσυγχρονίζει χωρίς να αφαιρεί τίποτα από την ψυχή της. Πολύ καλές πρώτες ύλες και ισορροπία γεύσεων. Ένα εστιατόριο που επιβάλλεται να το ξανασυναντήσουμε και στην απονομή των βραβείων Ελληνικής κουζίνας.

BAOS
Chef: Παναγιώτης Τσουκάτος
Ιδιοκτήτης: Myconian Korali
Καλό plus
Σύγχρονη κουζίνα
Διευθ: Myconian Κοραλι, Χώρα Μύκονος
Τηλ:  22894 42390
Site: https://www.baos-mykonos.com

Ο executive σεφ του Myconian Korali, Παναγιώτης Τσουκάτος, προτείνει μια κουζίνα με διεθνές πρόσημο που στηρίζεται σε εξαιρετικές πρώτες ύλες, στοιχείο που δίνει τη βεβαιότητα ότι στην επόμενη αξιολόγηση θα διεκδικήσει διάκριση που λογικά θα οδηγήσει το εστιατόριο σε υψηλότερη βαθμίδα.

ΠΑΠΑΪΩΑΝΝΟΥ ΚΕΦΑΛΑΡΙ
Chef: Γιώργος Παπαϊωάννου
Ιδιοκτήτης: Γιώργος Παπαϊωάννου
Καλό plus
Σύγχρονη κουζίνα
Διευθ: Κολοκοτρώνη 32, Κηφισιά (Κεφαλάρι)
Τηλ: 210 7546046
Site: https://www.papaioannou-restaurant.gr/el/

Σε απόσταση αναπνοής από την πλατεία του Κεφαλαρίου, το αριστοκρατικό εστιατόριο του Γιώργου Παπαϊωάννου, έχει επιλέξει σαν κατοικία του ένα αρχοντικό του προπερασμένου αιώνα. Με αιχμή του δόρατος το εξαιρετικό ψάρι και ένα αριστοτεχνικό ψήσιμο, τόσο στη σχάρα όσο και στο τηγάνι, είναι ένα εστιατόριο-επιλογή για τους κατοίκους των βορείων προαστίων, που αν και μακριά από τη θάλασσα, ψηφίζουν υπέρ των θαλασσινών γεύσεων.

BASE GRILL
Chef: Βαγγέλης Λιάκος/ Σπύρος Λιάκος
Ιδιοκτήτης: Βαγγέλης Λιάκος/ Σπύρος Λιάκος
Καλό plus
Σύγχρονη κουζίνα
Διευθ: Λεωφ. Κωνσταντινουπόλεως 64, Περιστέρι
Τηλ: 210 5757455
Site: https://basegrillathens.com/el/

Οι αδερφοί Λιάκου, έχουν αποδείξει ότι μπορούν να ασχοληθούν με κάθε είδους κουζίνα και να έχουν επιτυχία. Το Base Grill, ένα talk of the town των περασμένων ετών, διατηρεί ακόμα την αίγλη του και προσελκύει κόσμο από όλες τις περιοχές της Αθήνας. Επιλέγει κρέατα, σε ένα μεγάλο βαθμό ελληνικά από μικρές φάρμες που σέβονται το ζωικό τους κεφάλαιο, και η κουζίνα γνωρίζει πολύ καλά την τέχνη της σωστής διαχείρισης αυτής της πολύ καλής πρώτης ύλης.

MFLAVOURS
Chef: Δημήτρης Μπούτσαλης
Ιδιοκτήτης: Athens Capital Center Hotel- MGallery Collection
Καλό plus
Σύγχρονη κουζίνα
Διευθ: Ελευθέριου Βενιζέλου και Κριεζώτου 2, Αθήνα (Σύνταγμα)
Τηλ: 214 4442000
Site: https://restaurantsandbars.accor.com/en/restaurant/B3X8_R001

Με τον Δημήτρη Μπούτσαλη στο τιμόνι, η κουζίνα προτείνει σύγχρονες συνθέσεις, ορισμένες φορές με διακεκριμένες ελληνικές πρώτες ύλες, οι οποίες κινούνται σε ένα επίπεδο που αξίζει σίγουρα την επίσκεψη. Το καλοκαίρι στο rooftop του 10ου ορόφου, το MFlavours μετατρέπεται σε place to be.

STERNA
Chef: Γιώργος Χάψας / Arnaud Bignon
Ιδιοκτήτης: Kinsterna Hotel
Καλό plus
Σύγχρονη κουζίνα
Διευθ: Άγιος Στέφανος, Λακωνία (Μονεμβασιά)
Τηλ:  27320 66300
Site: https://www.kinsternahotel.gr

Σε ένα περιβάλλον το οποίο παραπέμπει έντονα στην Τοσκάνη, δίπλα σε μια βυζαντινή στέρνα, ο Γιώργος Χάψας μαζί με τον σύμβουλο σεφ Arnaud Bignon, αξιοποιούν τοπικά προϊόντα, πολλά από τα οποία προέρχονται από το κτήμα και προτείνουν μια αξιοσημείωτα καλή κουζίνα.

NAPULE
Chef: Μάγκυ Ταμπακάκη / Francesco Ciccio
Ιδιοκτήτης: Μάγκυ Ταμπακάκη / Francesco Ciccio
Καλό plus
Σύγχρονη κουζίνα
Διευθ: Βασιλέως Κωνσταντίνου 43, Βάρη
Τηλ: 210 9655815
Site: https://napule-italian-food.com/en/

Η Μάγκυ Ταμπακάκη αξιοποιεί την αγάπη της για τη μαγειρική και τη συνδυάζει με το υψηλό επίπεδο της παιδείας της. Προτείνει μια ιταλική κουζίνα, έντονη γευστικά χωρίς περιττά στολίσματα που κινούν το ενδιαφέρον και φέρνουν στο μαγαζί επισκέπτες από όλες τις περιοχές της Αθήνας.

Αναφορά ενδιαφέροντος (Citation)

 

ΟΚΙΟ
Chef: Παναγιώτης Γιακαλής/ Γιώργος Τσόλκας
Ιδιοκτήτης: Παναγιώτης Γιακαλής
Καλό
Σύγχρονη κουζίνα
Διευθ: Νίκης 33 & Ναυάρχου Νικοδήμου 3, Αθήνα
Τηλ: 210 331 1436
Site: https://www.okio.gr

Στις παρυφές της Πλάκας, υπό την εποπτεία του έμπειρου και βραβευμένου σεφ Παναγιώτη Γιακαλή, ο Γιώργος Τσόλκας προτείνει μια ενδιαφέρουσα, νόστιμη κουζίνα που έχει σαν βάση στοιχεία ελληνικότητας, τα οποία συνδυάζονται με διεθνείς πρώτες ύλες και οδηγούν σε ένα επιτυχημένο αποτέλεσμα σύγχρονης γεύσης.

ELAIONAS
Chef: Συμεών Καραδουλαμάς by Trastelis group
Ιδιοκτήτης: Eagles Palace Hotel
Καλό
Σύγχρονη κουζίνα
Διευθ: Eagles Palace, Ουρανούπολη Χαλκιδικής
Τηλ: 2377 440050
Site: https://www.eaglespalace.gr/dining/restaurants/eleonas

Με θέα την παραλία της Χερσονήσου του Άθω, σε ένα ήσυχο, κατάφυτο και ανθισμένο περιβάλλον, κάνει μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα πρόταση, ίσως την καλύτερη του νομού που βασίζεται στην Ιταλική Κουζίνα.

JACKIE O
Chef: Χριστόφορος Πέσκιας/ Δήμος Μπαλόπουλος
Ιδιοκτήτης: Jackie O Hotel
Καλό
Σύγχρονη Κουζίνα
Διευθ: Super Paradise Beach, Μύκονος
Τηλ: 22890 77298
Site: https://www.jackieomykonos.com

Με τον εξαιρετικό Χριστόφορο Πέσκια να διευθύνει την κουζίνα, προτείνει πιάτα τα οποία ξεφεύγουν κατά πολύ από αυτό που αναμένει κάποιος από ένα beach restaurant, ακόμα και αν αυτό βρίσκεται σε μια από τις πιο κοσμικές περιοχές της Μυκόνου. Ο Δήμος Μπαλόπουλος στο ρόλο του head chef, συμπληρώνει την εικόνα και εξασφαλίζει το ισχυρό ποιοτικό πρόσημο.

LYCABETTUS
Chef: Χρήστος Καραγιάννης
Ιδιοκτήτης: Andronis Luxury Suites
Καλό
Σύγχρονη Κουζίνα
Διευθ: Οία Σαντορίνη, Andronis Luxury Suites
Τηλ: 2286 186602
Site:  https://www.lycabettusrestaurant.com/#therestaurant

Σύγχρονη κουζίνα σε γραφικό περιβάλλον με θέα την Καλντέρα. Η brigade de cuisine επιλέγει εξαιρετικές πρώτες ύλες και προτείνει γεύσεις που σέβονται και συντηρούν την παράδοση του ονόματος Andronis στην ποιοτική γεύση.

SIMUL
Chef: Νικος Θωμάς / Κωνσταντίνος Μπλαντούμας
Ιδιοκτήτης: Νικος Θωμάς
Καλό
Συγχρονη Κουζίνα
Διευθ: Υψηλάντου 63, Αθήνα (Κολωνάκι)
Τηλ: 210 7224737
Site: http://simul.gr/

Ένα ατμοσφαιρικό και κομψό μπιστρό στην καρδιά του Κολωνακίου. Ο chef patron Νικος Θωμάς, συνεχίζει με επιτυχία να παρουσιάζει πρωτότυπες μοντέρνες ιδέες με ελληνικό και διεθνή χαρακτήρα, κρατώντας αμείωτο το γευστικό μας ενδιαφέρον. Προσεγμένη λίστα κρασιών με αρκετές επιλογές σε ποτήρι. Αξιόλογο σέρβις.

VEZENE
Chef: Άρης Βεζενές
Ιδιοκτήτης: Άρης Βεζενές
Καλό
Σύγχρονη Κουζίνα
Διευθ: Βρασίδα 11, Αθήνα (Χίλτον)
Τηλ: 210 7232002
Site: https://www.vezene.gr/about-us

Πολυσυλλεκτικό μενού, που περιλαμβάνει από κλασσικές προτάσεις δοσμένες με μια ισχυρή σύγχρονη πινελιά, μέχρι κοπές κρέατος με διεθνές πρόσημο και εξαιρετική διαχείριση της πρώτης ύλης. Ο Άρης Βεζενές δικαιολογημένα βρίσκεται στον αφρό της επικαιρότητας εδώ και πολλά χρόνια.

ΠΑΠΑΪΩΑΝΝΟΥ ΜΙΚΡΟΛΙΜΑΝΟ
Chef: Γιώργος Παπαϊωάννου
Ιδιοκτήτης: Γιώργος Παπαϊωάννου
Καλό
Σύγχρονη Κουζίνα
Διευθ: Ακτή Κουμουνδούρου 42, Πειραιάς
Τηλ: 2104225059
Site: https://www.papaioannou-restaurant.gr/el/

Στην παραδοσιακή έδρα του Γιώργου Παπαϊωάννου, ο δείκτης είναι πάντα στην ποιότητα του ψαριού, στην άψογη διαχείριση του στη σχάρα, και στο εξαιρετικό τηγάνι. Το μενού περιλαμβάνει επίσης και μικρές πινελιές μιας πιο μοντέρνας διαχείρισης των θησαυρών της θάλασσας.

IDOL
Chef: Παναγιώτης Γιακαλής
Ιδιοκτήτης: Λουκάς Κατρής
Καλό
Σύγχρονη Κουζίνα
Διευθ: Φηρά, Σαντορίνη
Τηλ: 2286023292
Site: https://www.idolsantorini.gr/el/

Στα Φηρά, πάνω στην καλντέρα και κοντά στο τελεφερίκ, ο σύμβουλος σεφ Παναγιώτης Γιακαλής προτείνει ένα καλοζυγισμένο μενού από το οποίο δεν λείπουν ούτε το ψάρι, ούτε το κρέας, ούτε τα προϊόντα από το μποστάνι του ιδιοκτήτη. Μοναδική περίπτωση φαγητού πάνω στην καλντέρα στα Φηρά.

MILOS
Chef: Sayedur Rahman
Ιδιοκτήτης: Κώστας Σπιλιάδης
Καλό
Σύγχρονη κουζίνα
Διευθ: Κολοκοτρώνη 3-5, Αθήνα (Σύνταγμα)
Τηλ: 2166003320
Site: https://www.estiatoriomilos.com

Το Milos του 2023, φιλοξενείται στο ξενοδοχείο με το ίδιο όνομα, στην αρχή της οδού Κολοκοτρώνη. Πολυτελής χώρος, χωρίς προκλητικά στοιχεία και εξαιρετικής ποιότητας πρώτες ύλες, όπως μας έχει συνηθίσει ο Κώστας Σπιλιάδης, τις οποίες διαχειρίζεται με εξαιρετικό τρόπο η κουζίνα.

Ακολουθήστε μας

Περισσότερα