fbpx
FLIC ICONS
FLIC ICONS
FLIC ICONS
FLIC ICONS
/
/
FLAG Restaurant Awards Greek Cuisine 2023: Οι βραβευμένοι
FLAG Restaurant Awards Greek Cuisine

FLAG Restaurant Awards Greek Cuisine 2023: Οι βραβευμένοι

Η απονομή των βραβείων Ελληνικής Κουζίνας από τα FLAG Restaurant Awards Greek Cuisine, ήταν μία τιμητική πρώτη τόσο για την ελληνική κουζίνα όσο και για τη Θεσσαλονίκη.

 

Παρουσία της αφρόκρεμας των σεφ που υπηρετούν την Ελληνική Κουζίνα, αλλά και πολλών άλλων προσωπικοτήτων από το χώρο της παραγωγής ελληνικών προϊόντων, δόθηκαν την Τρίτη 28 Νοεμβρίου τα FLAG Restaurant Awards Greek Cuisine 2023. Η τελετή απονομής έγινε στις εξαιρετικές αίθουσες του ξενοδοχείου Nikopolis στη Θεσσαλονίκη, κατά τη διάρκεια μίας τελετής με πολλά μηνύματα σχετικά με την πορεία και το μέλλον της Ελληνικής Κουζίνας.

FLAG Restaurant Awards Greek Cuisine 2023: Οι βραβευμένοι - FlagInLife

Βραβεύτηκαν 21 εστιατόρια και επιπλέον τιμήθηκαν με ποιοτική διάκριση 62 εστιατόρια. Την τελετή παρουσίασαν οι πολύ καλοί Θεσσαλονικείς δημοσιογράφοι Μαρία Σαμολαδά και Κωστής Ζαφειράκης, οι οποίοι με πολύ έξυπνο τρόπο και χιούμορ κράτησαν αμείωτο το ενδιαφέρον του κοινού. Μετά την τελετή, οι παρευρισκόμενοι απόλαυσαν cocktails και προσεγμένες γεύσεις τις οποίες επιμελήθηκε με το εξαιρετικό του ταλέντο ο σεφ του Nikopolis,  Στέφανος Σταμίδης. Στιγμιότυπα από την τελετή και φωτογραφικό υλικό, θα αναρτηθούν την Τρίτη 4 Δεκεμβρίου.

Τα εστιατόρια που βραβεύτηκαν ή τιμήθηκαν με διάκριση ποιότητας είναι τα εξής:

2 ΣΗΜΑΙΕΣ

FLAG Restaurant Awards Greek Cuisine 2023: Οι βραβευμένοι - FlagInLife

PETRA
Chef: Τάσος Στεφάτος
Σύγχρονη Ελληνική Κουζίνα
Διευθ: Ξενοδοχείο Canaves, Σαντορίνη
Τηλ: 22860 71453

Ο Τάσος Στεφάτος με ευαισθησία, ταλέντο και σαφή αντίληψη των προδιαγραφών που ορίζουν τη σύγχρονη Ελληνική Κουζίνα, προτείνει γεύσεις υψηλών προδιαγραφών σε ένα εξαιρετικό περιβάλλον στην Καλντέρα της Σαντορίνης.

1 ΣΗΜΑΙΑ

ΑΝΑΜΑ
Chef: Χρύσανθος Καραμολέγκος
Σύγχρονη Ελληνική Κουζίνα
Διευθ: Πεζόδρομος Γιάλοβας, Μεσσηνία
Τηλ: 698 2257869

Ο κορυφαίος Έλληνας σεφ, Χρύσανθος Καραμολέγκος, προτείνει μια προσωπική και πολύ ιδιαίτερη κουζίνα, η οποία συνδυάζει παράδοση και σύγχρονη αντίληψη με μοναδικό τρόπο, χρησιμοποιώντας αποκλειστικά, τοπικά προϊόντα.

NOBLE GOURMET
Chef: Γιώργος Τρουμούχης
Σύγχρονη Ελληνική Κουζίνα
Διευθ: Elysium Resort & Spa, Λεωφ. Καλλιθέας, Φαληράκι, Ρόδος
Τηλ: 22410 45700

Ο Γιώργος Τρουμούχης, κορυφαίος σεφ της Ρόδου, υποστηρίζει την παραδοσιακή κουζίνα του τόπου του, την οποία εκσυγχρονίζει και προτείνει πιάτα που αναδεικνύουν την παράδοση του νησιού με σύγχρονο τρόπο.

OLD MILL
Chef: Σταύρος Κοκκινάκης
Σύγχρονη Ελληνική Κουζίνα
Διευθ: Elounda Mare Hotel, Ελούντα, Κρήτη
Τηλ: 28410 68200

Δίπλα στη θάλασσα σε ένα κατάφυτο περιβάλλον, το main restaurant του Elounda Mare, προτείνει στη διεθνή πελατεία του μια κουζίνα προσαρμοσμένη στις απαιτήσεις του 21ου αιώνα, η οποία διατηρεί όμως ένα σαφές ελληνικό πρόσημο.

FLAG Restaurant Awards Greek Cuisine 2023: Οι βραβευμένοι - FlagInLife

SALONICA
Chef: Σωτήρης Ευαγγέλου
Νεοαστική Κουζίνα
Διευθ: Makedonia Palace, Λεωφ. Μεγ. Αλεξάνδρου 2, Θεσσαλονίκη
Τηλ: 2310 897197

Κορυφαία Ελληνική Αστική Κουζίνα, καινοτόμα στην παρουσίαση αλλά πάντα κατανοητή, ακόμα και στον άπειρο φίλο του καλού φαγητού, που φωτογραφίζει το μεγαλείο της Ελληνικής Κουζίνας.

SENSE RESTAURANT
Chef: Αλέξανδρος Χαραλαμπόπουλος
Σύγχρονη Ελληνική Κουζίνα
Διευθ: Athens Was Hotel, Διονυσίου Αρεοπαγίτου 5, Αθήνα
Τηλ: 210 9200240

Στρατηγικά τοποθετημένο με εξαιρετική θέα  προς την Ακρόπολη κάνει πιο εμφαντική την Ελληνικότητα, με ένα μενού ξεκάθαρα ελληνικό και σύγχρονο, δια χειρός Αλέξανδρου Χαραλαμπόπουλου

ΠΑΡΑΓΚΑ
Chef: Γιάννης Ευθυμίου
Κλασσική Ελληνική Κουζίνα
Διευθ: Απόλλωνα, Ρόδος
Τηλ: 22460 91247

Μακριά από τους κοσμικούς δρόμους, στο ημιορεινό κέντρο της Ρόδου, ο Γιάννης Ευθυμίου αποκαλεί το χώρο του μαγειροτεχνίο και ο τίτλος ανταποκρίνεται απόλυτα στην πραγματικότητα. Παραδοσιακή Ελληνική Κουζίνα με κύρια χαρακτηριστικά της, το ταλέντο και τη γεύση.

ΦΟΙΝΙΚΑΣ

BUBO
Chef: Δημήτρης Παμπόρης
Σύγχρονη Ελληνική Κουζίνα
Διευθ: Ekies All Senses Resort, Χαλκιδική
Τηλ: 23750 91000

Στο main restaurant του Ekies All Senses Resort στη Χαλκιδική, ο Δημήτρης Παμπόρης, υπογράφει πιάτα της Ελληνικής Κουζίνας, με στοιχεία που δανείζεται από τον Διεθνή χώρο.

CLOCHARD
Chef: Σωτήρης Μαντζαράκης
Σύγχρονη Ελληνική Κουζίνα
Διευθ: Κομνηνών 10, Θεσσαλονίκη
Τηλ: 2310 239805

Το γαστρονομικό εστιατόριο του Γιώργου Βασίλογλου που φιλοξενείται στο ξενοδοχείο Excelsior, παρουσιάζει πιάτα με ελληνική βάση και γαλλικές επιρροές, τα οποία τιμούν την ποιοτική παράδοση του χώρου, δια χειρός του σεφ Σωτήρη Μαντζαράκη.

DOME REAL CUISINE
Chef: Στέφανος Σταμίδης
Νεοαστική Κουζίνα
Διευθ: Hotel Nikopolis, Ασκληπιού 16-18, Θεσσαλονίκη
Τηλ: 2310 401092

Ο Στέφανος Σταμίδης, ένα από τα κορυφαία ονόματα της γαστρονομικής Θεσσαλονίκης, προτείνει μια εξόφθαλμα Ελληνική Κουζίνα, με σύγχρονο προσανατολισμό και γευστικές αρετές που την κάνουν να ξεχωρίζει.

FIORE RESTAURANT
Chef: Άγγελος Μπακόπουλος
Σύγχρονη Ελληνική Κουζίνα
Διευθ: Lesante Cape Hotel, Ζάκυνθος
Τηλ: 26950 44495

Η ναυαρχίδα του Lesante Cape με επικεφαλής τον νέο και ταλαντούχο ανερχόμενο σεφ Άγγελο Μπακόπουλο, προτείνει μια κουζίνα στην οποία η Ελληνική και ιδιαίτερα η Ζακυνθινή γευστική παράδοση, παρά το γεγονός ότι ενίοτε σκιάζονται από τον σύγχρονο τρόπο προσέγγισης, είναι κυρίαρχα παρούσες.

FIVE SENSES
Chef: Δημήτρης Κονταράτος
Σύγχρονη Ελληνική Κουζίνα
Διευθ: Lindos Blu Luxury Hotel & Suites, Ρόδος
Τηλ: 22440 32110

Σε μεγαλοαστικό περιβάλλον με συγκλονιστική θέα στη θάλασσα των Βλύχων, ο Δημήτρης Κονταράτος τιμά τη Ροδίτικη γευστική παράδοση, την οποία επανατοποθετεί με κομψό τρόπο στο σύγχρονο περιβάλλον.

KENSHO
Chef: Ιπποκράτης Αναγνωστέλης
Νεοαστική Κουζίνα
Διευθ: Kensho Hotel, Ορνός, Μύκονος
Τηλ: 22890 29001

Στρατηγικά τοποθετημένο και με ενδιαφέρουσα θέση στον κόλπο του Ορνού, προτείνει υπό την επίβλεψη του Ιπποκράτη Αναγνωστέλη, μια ενδιαφέρουσα και εξελίξιμη Σύγχρονη Ελληνική Κουζίνα, κατανοητή στον μέσο καταναλωτή.

POMO D’ORO
Chef: Αριστοτέλης Μέγκουλας
Σύγχρονη Ελληνική Κουζίνα
Διευθ: Πλ. Σκαραμάγκα, Κέρκυρα
Τηλ: 26610 28680

Ο ανερχόμενος, ελπιδοφόρος και ταλαντούχος Αριστοτέλης Μέγκουλας, προτείνει μια κουζίνα βασικά Ελληνική, με ορισμένες τοπικές αναφορές, η οποία πατάει γερά στην παράδοση, χωρίς να απεμπολεί τις σύγχρονες τεχνικές, που σε κάποια πιάτα, κάνουν εμφανή την παρουσία τους.

FLAG Restaurant Awards Greek Cuisine 2023: Οι βραβευμένοι - FlagInLife

PROSILIO
Chef: Κρυσταλλία Καραγιώργου
Νεοαστική Κουζίνα
Διευθ: Αγίων Πάντων 15, Ζάκυνθος
Τηλ: 26950 22040

Στο κέντρο της Ζακύνθου σε μια ανθισμένη αυλή, η Κρυσταλλία Καραγεώργου επαναπροσδιορίζει προς τη σύγχρονη κατεύθυνση την επτανησιακή κουζίνα και προτείνει γεύσεις Ελλάδας με μια προσωπική σφραγίδα.

ΜΑΡΑΘΙΑ
Chef: Μιχάλης Μάρθας
Νεοαστική Κουζίνα
Διευθ: Άγιος Φωκάς, Τήνος
Τηλ: 22830 23249

Το καλύτερο εστιατόριο της Τήνου, πάνω στην παραλία του Άγιου Φωκά, με επικεφαλής τον Μάριο Σουράνη, τον Μιχάλη Μάρθα και τον Ευριπίδη Αποστολίδη, προτείνει μια εξαιρετική κουζίνα με τη σφραγίδα των προϊόντων του νησιού, η οποία εύκολα μπορεί να χαρακτηριστεί ως ρεσιτάλ γεύσης.

ΟΛΥΜΠΟΣ ΝΑΟΥΣΑ
Chef: Δημήτριος Τασιούλας
Νεοαστική Κουζίνα
Διευθ: Λεωφόρος Νίκης 5, Θεσσαλονίκης
Τηλ: 2310 275715

Ένα ιστορικό εστιατόριο που μετά από σιωπή 3 δεκαετιών, ξανάνοιξε τα φτερά του σε ένα μεγαλοαστικό περιβάλλον, που παραπέμπει στην αριστοκρατική Θεσσαλονίκη, προτείνοντας πιάτα που στηρίζονται στην Ελληνική παράδοση, η οποία συνυπάρχει με σύγχρονες πινελιές και νεωτεριστικά στοιχεία.

ΤΑΒΕΡΝΑ ΑΝΔΡΕΑΣ
Chef: Ανδρέας Σταυρίδης
Κρέας
Διευθ: Σκοπιά, Σέρρες
Τηλ: 23240 23520

Με τον αρχιερέα του κρέατος Ανδρέα Σταυρίδη επικεφαλής, η ταβέρνα Ανδρέας, χωμένη σε ένα ημιορεινό χωριό, μερικά χιλιόμετρα από τις Σέρρες, προτείνει μόνο ελληνικά εξαιρετικά κρέατα με άψογη μαγειρική διαχείριση και πρωτόγνωρη νοστιμιά για ένα μαγαζί στο πουθενά.

ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ
Chef: Γιώργος Τσιλιγκίρης
Κρέας
Διευθ: Πανεπιστημίου 10, Αθήνα
Τηλ: 210 3613300

Στο κέντρο της Αθήνας, στη στοά της Πανεπιστημίου, ο Τηλέμαχος με τον Γιώργο Τσιλιγκίρη επικεφαλής, προτείνει μια σειρά κρεατοφαγικών πιάτων, τα οποία μιλάνε ελληνικά, χωρίς περιστροφές. Εξαιρετική διαχείριση πρώτης ύλης και αρκετά best hits.

ΤΟΜΑΤΑ SANI
Chef: Χρύσανθος Καραμολέγκος
Σύγχρονη Ελληνική Κουζίνα
Διευθ: Σάνη, Χαλκιδική
Τηλ: 23740 99465

Στρατηγικά τοποθετημένο στη μαρίνα του Sani Resort, με τον εξαιρετικά ταλαντούχο Χρύσανθο Καραμολέγκο στην εποπτεία της κουζίνας, συνθέτει ένα μενού που εξυμνεί τα ελληνικά παραδοσιακά προϊόντα και γεύσεις των παιδικών μας χρόνων.

ΤΡΙΖΟΝΙ
Chef: Αστέριος Σουσούρας
Ψάρι-Θαλασσινά
Διευθ: Δόξης & Σαλαμίνος 1, Θεσσαλονίκη
Τηλ: 2310 542533

Με μακρά παράδοση στη Χαλκιδική, ο Αστέριος Σουσούρας, «συνομιλεί» με τα καλούδια της Θάλασσας και προτείνει εξαιρετικές γεύσεις.

ΕΠΑΙΝΟΣ 

ALIOS ILIOS
Chef: Βγενόπουλος Ανδρέας
Νεοαστική Κουζίνα
Διευθ: Santo Pure Collection, Σαντορίνη
Τηλ: 289750 2151

Εγκατεστημένο στην βεράντα του πολυτελούς Santo Maris Oia. Προτείνει μια χαρακτηριστική ελληνική κουζίνα με νεοαττικά στοιχεία και παραπομπές στην κρητική παράδοση. Ενδιαφέρουσες γεύσεις σε ένα από τα ελάχιστα ξενοδοχειακά εστιατόρια υψηλού επιπέδου που υπηρετούν με συνέπεια την ελληνική κουζίνα.

APIRI GREEK EATERY
Chef: Στέφανος Λαυρενίδης
Νεοαστική Κουζίνα
Διευθ: Αγ. Δέκα 5, Ηράκλειο, Κρήτη
Τηλ: 2810 342228

Σύγχρονο περιβάλλον σε δροσερό σημείο στο κέντρο του Ηρακλείου. Ελληνική κουζίνα σε ένα μενού με σύγχρονες αναφορές, πολυσυλλεκτικό σε πρώτες ύλες.

ARK
Chef: Γιάννης Μπαξεβάνης
Νεοαστική Κουζίνα
Διευθ: Γρηγορίου Λαμπράκη 2, Γλυφάδα
Τηλ: 210 8948882

Σύγχρονη ελληνική κουζίνα από τα χέρια του Γιάννη Μπαξεβάνη νόστιμη και κατανοητή. Μεγάλος χώρος με καλοκαιρινές βεράντες και χειμερινή αίθουσα δίπλα στη θάλασσα στα Αστέρια της Γλυφάδας.

ARTISANAL
Chef: Δημήτρης Δημητριάδης
Σύγχρονη Ελληνική Κουζίνα
Διευθ: Ζηρίνη 2, Κηφισιά
Τηλ: 210 8086111

Κατάφυτος ‘κρυμμένος’ κήπος στα Βόρεια προάστια που κρατά σταθερά τα ηνία της κομψής αλά θεατράλε all day εμπειρίας. Μοντέρνα ελληνική κουζίνα δια χειρός Δημήτρη Δημητριάδη με σύγχρονη ματιά και δημιουργικότητα. Προσφέρει πολύ καλό brunch κάθε Κυριακή, καθώς και εξαιρετικά κοκτέιλ.

AVLI RESTAURANT
Chef: Βασίλης Λεωνίδου
Νεοαστική Κουζίνα
Διευθ: Ραδαμάνθιος 17, Ρέθυμνο, Κρήτη
Τηλ: 28310 58250

Ο σεφ Βασίλης Λεωνίδου μαγειρεύει γνήσιες παραδοσιακές συνταγές με φαντασία και δημιουργικότητα συνθέτοντας ένα σύγχρονο μενού, με μοντέρνα παρουσίαση και πολλή νοστιμιά. Εξαιρετικές πρώτες ύλες, βασισμένες στην εποχικότητα και αξιόλογα olive pairings με κάθε πιάτο.

BALCONY
Chef: Γιώργος Μπακόπουλος
Σύγχρονη Ελληνική Κουζίνα
Διευθ: Βεΐκου 1, Αθήνα
Τηλ: 211 41184347

Σε ένα νεοκλασικό κτίριο στην οδό Βεΐκου το εστιατόριο Balcony στο Κουκάκι, υπηρετεί την ελληνική κουζίνα με μοντέρνο και κατανοητό τρόπο.

BOSTANI SIFNOS
Chef: Νίκος Θωμάς
Σύγχρονη Ελληνική Κουζίνα
Διευθ: Verina Astra Hotel, Σίφνος
Τηλ: 22840 31440

Στο ανατολικό κομμάτι του νησιού της Σίφνου μέσα στο ξενοδοχείο Verina Astra, το Bostani δια χειρός Νίκου Θωμά, υπηρετεί την αιγιοπελαγίτικη κουζίνα την οποία παντρεύει με μεσογειακές αλλά και διεθνείς αναφορές.

CESAR MEZE BAR
Chef: Σταύρος Κουστένης
Σύγχρονη Ελληνική Κουζίνα
Διευθ: Λίνδος, Ρόδος
Τηλ: 22440 31410

Μικρός εσωτερικός χώρος αλλά και ταράτσα με εξαιρετική θέα της ακρόπολης την Λίνδου. Ο σεφ Σταύρος Κουστένης που διαχειρίζεται με γνώση τοπικές πρώτες ύλες και δημιουργεί πιάτα που σέβονται την ελληνική παράδοση αλλά και της σύγχρονες μαγειρικές τεχνικές.

GRADA NUEVO
Chef: Ελένη Ρήγα
Ψάρι-Θαλασσινά
Διευθ: Καλαποθάκη 14, Θεσσαλονίκη
Τηλ: 2310 271074

Με αέρα εξωτερικού και σύγχρονη ματιά σε ψαροφαγικές συνταγές, οι σεφ Ελένη Ρήγα και Πελαγία Σαββαΐδου κρατούν ψηλά τον γαστρονομικό πήχη της πόλης. Θαλασσινά πιάτα με άποψη, πολύ ενημερωμένη κάβα κρασιών και αποτελεσματικό σέρβις. Μοντέρνα κομψή σάλα.

HELLAS
Chef: Κυριάκος Ιακωβίδης
Σύγχρονη Ελληνική Κουζίνα
Διευθ: Επαρχιακή οδός Λάρδου-Λίνδου, Πεύκοι, Ρόδος
Τηλ: 22440 48316

Παραδοσιακής αντίληψης ευχάριστη πλακόστρωτη αυλή στους τουριστικούς πεύκους. Ο σεφ Γιώργος Ιακωβίδης κινείται γευστικά σε δυο επίπεδα από την μια μεριά προτείνει πιάτα λαμβάνοντας υπόψιν της προτιμήσεις του καθημερινού τουρίστα ενώ ταυτόχρονα με ένα πιο περιορισμένο μενού κινείται σε πιο δημιουργικά επίπεδα αξιοποιώντας την ροδίτικη παράδοση.

LOST SHEEP
Chef: Γιάννης Μαρινόπουλος
Σύγχρονη Ελληνική Κουζίνα
Διευθ: A For Art Design Hotel, Θάσος
Τηλ: 25930 58405

Ο Γιάννης Μαρινόπουλος στο καλύτερο εστιατόριο της Θάσου, στο ξενοδοχείο A For Art Design, παρουσιάζει μια κουζίνα σύγχρονη, αλλά με αρκετές ελληνικές αναφορές. Ευχάριστο περιβάλλον και πολύ καλό σέρβις.

MELIA RESTAURANT
Chef: Βασίλης Κρανίας
Σύγχρονη Ελληνική Κουζίνα
Διευθ: Lesante Blu Hotel, Τραγάκι, Ζάκυνθος
Τηλ: 26950 61600

Σύγχρονο στυλ και θέα θάλασσα είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του εστιατορίου. Η κουζίνα έχει σαν βάση την ζακυνθινή παράδοση, επεκτείνετε και σε άλλα επτανησιακά νησιά και τα πιάτα παρουσιάζονται με ένα σύγχρονο τρόπο.

MYLOS
Chef: Ηλίας Κακούρης
Ψάρι-Θαλασσινά
Διευθ: Atlantica Imperial Hotel, Ρόδος
Τηλ: 22410 57000

Ευχάριστο περιβάλλον στον κήπο του ξενοδοχείου, η κουζίνα υπηρετεί την ελληνική παράδοση με καλές τεχνικές και ενδιαφέρον γευστικό αποτέλεσμα.

PHARAOH
Chef: Μανώλης Παπουτσάκης
Νεοαστική Κουζίνα
Διευθ: Σολωμού 54, Αθήνα
Τηλ: 210 3808412

Σύγχρονης κοπής και εντός μόδας εστιατόριο, αλλά με χαρακτηριστικά ενδιαφέρουσα κουζίνα, με την υπογραφή του Μανώλη Παπουτσάκη.

PSARAS FISHERIA
Chef: Πέτρος Σέμκος
Ψάρι-Θαλασσινά
Διευθ: Βαγδαμάλη 3, Θεσσαλονίκη
Τηλ: 697 4302614

Στην Κεντρική αγορά της Θεσσαλονίκης το ψαροπωλείο Psaras Fisheria υπηρετεί το ψάρι με ασυνήθιστα ποιοτικό τρόπο για το σημείο που βρίσκεται.

TOULA’S SEASIDE
Chef: Τούλα Αγαθή
Νεοαστική Κουζίνα
Διευθ: Ορμός Αγνής, Κέρκυρα
Τηλ: 26630 91350

Δίπλα στο κύμα στο όρμο Αγνί η Τούλα Βεργέτη εδώ και πολλά χρόνια προτείνει πιάτα το οποία κινούνται αναμεσά στην κερκυραϊκή παράδοση και σε μικρές νότες μοντερνισμού.

VENETIAN WELL
Chef: Σπύρος Αγγιούς
Σύγχρονη Ελληνική Κουζίνα
Διευθ: Λίλη Δεσύλλα 1, Κέρκυρα
Τηλ: 2661 550955

Στο κέντρο της Κέρκυρας με εμβληματικό στοιχείο αναφοράς το βενετσιάνικο πηγάδι συμπληρώνει την ρομαντική ατμόσφαιρα της πλατείας. Ο Γιάννης Βλάχος προτείνει μια σύγχρονη κουζίνα με καλά τεχνικά χαρακτηριστικά και συνοδεύει τα πιάτα του με προτάσεις από μια πολύ καλή λίστα κρασιών.

ΑΪ ΓΙΩΡΓΗΣ
Chef: Βασίλης Βασιλείου
Ψάρι-Θαλασσινά
Διευθ: Παραλία Αϊ Γιώργης, Μάκρη, Αλεξανδρούπολη
Τηλ: 25510 71777

Το κατ’ εξοχήν εστιατόριο ψαροφαγίας μερικά χιλιόμετρα έξω από το κέντρο της Αλεξανδρούπολης. Εξαιρετικό ψάρι, αστικό περιβάλλον και θέα στη θάλασσα συνθέτουν ένα αξιόλογο σύνολο.

ΑΛΕΚΟΣ
Chef: Σήφης Φραγκιαδάκης
Κλασσική Ελληνική Κουζίνα
Διευθ: Αρμένοι, Ρέθυμνο, Κρήτη
Τηλ: 28310 41185

Λίγο έξω από το Ρέθυμνο στους Αρμένους η ταβέρνα με την Βαγγελιώ Αλεξάκη στην κουζίνα προτείνει μια καλομαγειρεμένη κλασσική κουζίνα που παραπέμπει σε σπιτικό μαγείρεμα και εναλλάσσεται ανάλογα με τις εποχές και τα προϊόντα που της χαρακτηρίζουν.

FLAG Restaurant Awards Greek Cuisine 2023: Οι βραβευμένοι - FlagInLife

ΑΜΒΡΟΣΙΑ HYATT
Chef: Απόστολος Αλτάνης
Νεοαστική Κουζίνα
Διευθ: Ηyatt Regency Hotel, Θεσσαλονίκη
Τηλ: 2310 401418

Το main restaurant του Hyatt Θεσσαλονίκης με επικεφαλής τον Απόστολο Αλτάνη, προτείνει μία κουζίνα με ελληνικά χαρακτηριστικά αλλά και σύγχρονες τεχνικές που σηματοδοτούν έναν νεοαστικό χαρακτήρα.

ΒΑΣΙΛΑΙΝΑΣ
Chef: Μάνος Γαρνέλης
Νεοαστική Κουζίνα
Διευθ: Βρασίδα 13, Αθήνα
Τηλ: 210 7210501

Εντυπωσιακά κομψό περιβάλλον με χαρακτηριστικό την walk-in κάβα τους, το ιστορικό μαγαζί των Ιλισίων συνεχίζει την αέναη πορεία του. Ελληνική ματιά σε κλασικά πιάτα με τη νοστιμιά να μη λείπει από καμία συνταγή. Το καλοκαίρι σερβίρουν στον κήπο τους ακριβώς απέναντι που είναι γεμάτος μυρωδικά. Πολύ καλά ενημερωμένη κάβα κρασιού.

ΒΕΡΓΙΩΤΙΚΟ
Chef: Νίκος Μαλιάρας
Κλασσική Ελληνική Κουζίνα
Διευθ: Θωμαϊδου 2, Βέροια
Τηλ: 23310 74133

Ο σεφ Νίκος Μαλλιάρας μαγειρεύει κυρίως κρεατικά με γνώμονα την κλασική κουζίνα του τόπου. Ρουστίκ διακόσμηση, χτισμένο μέσα σε σπηλιά, σε ένα φροντισμένο περιβάλλον με αυλή. Καλή λίστα κρασιών.

ΓΑΣΤΡΟΔΡΟΜΙΟ ΕΝ ΟΛΥΜΠΩ
Chef: Ανδρέας Γαβρής
Νεοαστική Κουζίνα
Διευθ: Αγ. Νικολάου 36, Λιτόχωρο
Τηλ: 23520 21300

Μοντέρνος χώρος εστιατορίου στο Λιτόχωρο με τον σεφ Ανδρέα Γάβρη να επιλέγει τοπικά υλικά με κρεατοφαγικό πρόσημο. Κλασική ελληνική κουζίνα με μοντέρνες πινελιές, καλή σχάρα και πολύ προσεγμένα ορεκτικά. Άριστη κάβα κρασιών και με παλαιωμένες φιάλες.

ΓΛΥΚΑΝΙΣΟΣ
Chef: Δημήτρης Αγορατζής
Κλασσική Ελληνική Κουζίνα
Διευθ: Μεγ. Αλεξάνδρου 46, Πύλαια
Τηλ: 2310 302882

Από τις καλύτερες επιλογές για ψαροφαγία της πόλης, κρατά σταθερά τον πήχη ψηλά. Ο σεφ Δημήτρης Αγόρατζης δημιουργεί μια φίνα δημιουργική κουζίνα με θαλασσινό πρόσημο. Εξαιρετική σχάρα, μοντέρνες ιδέες και νέες προτάσεις για κλασικά πιάτα, πολύ καλή κάβα και άψογο σέρβις.

Η ΖΕΡΖΟΒΑ
Chef: Βαγγελιώ Μαυρίκη
Κλασσική Ελληνική Κουζίνα
Διευθ: Μάρκος, Αρκαδία
Τηλ: 693 2847358

Εστιατορική έκπληξη στο μικρό χωριό με το ίδιο όνομα. Η ιδιοκτήτες μάγειροι προτείνουν πιάτα από την ελληνική παράδοση με βάση προϊόντα της περιοχής απλά και νόστιμα.

ΗΛΙΟΒΑΣΙΛΕΜΑ
Chef: Κώστας Μπουγιούρης
Ψάρι-Θαλασσινά
Διευθ: Παραλία Γαλησσά, Σύρος
Τηλ: 22810 43325

Στην παραλία του Γαλησσά, ο σεφ Κώστας Μπουγιούρης υπηρετεί το καλό φαγητό με έμφαση στο ψάρι αναδεικνύοντας μια καλή πρώτη ύλη. Το μενού εκτός από ψάρι κάνει και προτάσεις από την ελληνική κλασσική κουζίνα, η οποία εμπλουτίζεται και με κάποιες δημιουργικές πινελιές.

ΘΩΜΑΣ
Chef: Νίκος Πασπάλης
Νεοαστική Κουζίνα
Διευθ: Σκλήθρο, Φλώρινα
Τηλ: 23860 31206

Ένα από τα δύο διάσημα εστιατόρια της περιοχής του Αμυνταίου στο χωριό Σκλήθρο. Σύγχρονες πινελιές σε πιάτα που συνδέονται με την παράδοση και καλή διαχείριση πρώτης ύλης.

ΚΑΒΟΣ 1964
Chef: Τάσος Βλάσσης
Ψάρι-Θαλασσινά
Διευθ: Κάβος-Ισθμια, Κορινθία
Τηλ: 27410 37906

Μεγάλος υπόστεγος καλοκαιρινός χώρος αλλά και χειμωνιάτικος με τζάκι. Με 60 χρόνια προϊστορία και εξειδίκευση αποκλειστικά στο ψάρι. Τηγανητό η ψητό αλλά και οστρακοειδή ή καρπάτσιο κλπ. Αξίζει την δοκιμή όπως την αξίζουν και τα θαλασσινά ζυμαρικά που προτείνει το μενού.

ΚΟΝΤΟΣΩΡΟΣ
Chef: Ηλιάνα Κοντοσώρου
Νεοαστική Κουζίνα
Διευθ: Ξινό Νερό, Φλώρινα
Τηλ: 23860 81256

Με την Ιλιάνα Κοντοσώρου , κόρη του Νίκου Κοντωσόρου που  δημιούργησε το πασίγνωστο εστιατορίο στο Ξινό Νερό του Αμύνταιου, εξακολουθεί να προτείνει ένα μενού το οποίο βασίζεται στην Ελληνική αλλά και πιο συγκεκριμένα στην τοπική γευστική παράδοση. Πολύ καλές πρώτες ύλες αλλά και μια ενδιαφέρουσα λίστα κρασιών , συμπληρώνουν την καλή εικόνα και επιβάλλουν την επίσκεψη.

ΛΕΒΕΝΤΗΣ
Chef: Ευτυχία Χαζτημανολάκη
Κλασσική Ελληνική Κουζίνα
Διευθ: Κάτω Στάλος, Χανιά, Κρήτη
Τηλ: 28210 68155

Στον Άνω Σταλό στην ενδοχώρα του νομού Χανίων με ευχάριστο δροσερό περιβάλλον. Η κουζίνα στηρίζεται στην τοπική παράδοση με αρκετές πρώτες ύλες να προέρχονται από δικά τους κτήματα ή να παρασκευάζονται από τους ίδιους.

ΜΑΥΡΙΚΟΣ
Chef: Δημήτρης Μαυρίκος
Νεοαστική Κουζίνα
Διευθ: Πλατεία Λίνδου, Ρόδος
Τηλ: 22440 31232

Χαριτωμένη αυλή με αρχιτεκτονικές ιδιαιτερότητες που παραπέμπουν στην ιταλική κατοχή. Ο ταλαντούχος Δημήτρης Μαυρίκος προτείνει πιάτα στα οποία συνυπάρχουν η παράδοση και οι προσωπικές αναζητήσεις.

ΜΠΕΛΛΟΣ ΚΛΗΜΑΤΑΡΙΑ
Chef: Κωνσταντίνος Μπέλλος
Κλασσική Ελληνική Κουζίνα
Διευθ: Μπενίτσες, Κέρκυρα
Τηλ: 26610 71201

Σε κεντρικό σημείο στης Μπενίτσες σε ένα παλιό απλό κερκυραϊκό σπίτι η οικογένεια Μπέλου σερβίρει πιάτα από την τοπική παράδοση και ψαρί με πολύ καλή εκτέλεση που αξίζουν την μετακίνηση.

ΝΟΑ
Chef: Παναγιώτης Τσουκάτος
Κλασσική Ελληνική Κουζίνα
Διευθ: Myconian Collection, Χώρα, Μύκονος
Τηλ: 22890 23415

Μοναδικό στην κατηγορία του προτείνει κλασική ελληνική κουζίνα σε χώρο πολυτελούς ξενοδοχείου. Ο Παναγιώτης Τσουκάτος χειρίζεται με αποτελεσματικό τρόπο της πρώτες ύλες και προτείνει πιάτα που μεταφέρουν την ελληνική γευστική παράδοση στους ξένους επισκέπτες.

ΠΑΝΗΓΥΡΙ
Chef: Φάνης Μαϊκαντής
Κλασσική Ελληνική Κουζίνα
Διευθ: Αγίου Αθανασίου, Φηρά, Σαντορίνη
Τηλ: 22860 22595

Στον κεντρικό δρόμο της Σαντορίνης, ένα από τα ελάχιστα εστιατόρια του νησιού που προτείνουν ελληνική κουζίνα. Ο Φάνης Μαϊκαντής προτείνει κυρίως πιάτα βασισμένα σε παραδοσιακές συνταγές, χωρίς να αποφεύγει ορισμένες σύγχρονες νότες.

ΠΕΣΚΕΣΙ
Chef: Κώστας Σχοιναράκης
Νεοαστική Κουζίνα
Διευθ: Καπετάν Χαραλάμπη 6-8, Ηράκλειο, Κρήτη
Τηλ: 2810 288887

Γραφικός πολυδαίδαλος εσωτερικός χώρος σε παλιό αρχοντικό και τραπεζάκια έξω σε δυο πεζοδρομημένα δρομάκια. Το μενού στηρίζεται στην κρητική παράδοση, αξιοποιεί παλιές συνταγές και χρησιμοποιεί συχνά δυσεύρετα τοπικά προϊόντα ορισμένα τα οποία προέρχονται από δική τους εκμετάλλευση.

ΤΟ ΜΑΝΙΤΑΡΙ
Chef: Δημήτρης Παμπόρης
Νεοαστική Κουζίνα
Διευθ: Θ. Σοφούλη 57, Καλαμαριά
Τηλ: 2310 415289

Μοντέρνα γαστρονομική ματιά και καθοδήγηση από τον έμπειρο σεφ Δημήτρη Παμπόρη με head σεφ της κουζίνας τον Λεωνίδα Πατσιούκα. Ελληνική κουζίνα με μοντέρνα, σύγχρονα twists με φαντασία και σωστές τεχνικές. Χώρος κομψής αισθητικής και φινέτσας με μεγάλη όμορφη βεράντα με τραπεζάκια.

ΧΑΜΟΔΡΑΚΑΣ
Ψάρι-Θαλασσινά
Διευθ: Μανώλη Γαγύλη 13, Καλαμαριά
Τηλ: 2310 447943

Το παλαιότερο με συνεχή λειτουργία (από το 1922) εστιατόριο στη Θεσσαλονίκη αλλά και σε ολόκληρη την Ελλάδα. Κλασική ψαροφαγία αλλά και ορισμένα μαγειρευτά πιάτα.

ΧΑΡΑΜΑ
Chef: Στέφνος Λαφαράς
Κλασσική Ελληνική Κουζίνα
Διευθ: Αρκοχώρι, Ημαθία
Τηλ: 23320 21115

Ο αρχιμάγειρας Στέφανος Λαφάρας σερβίρει κρέατα μαγειρεμένα με τοπικές παραδοσιακές συνταγές που τιμούν τον τόπο του, καλή σχάρα αλλά και μαγειρευτά και αρκετά ορεκτικά. Τεράστια αυλή, φιλική και πολύ ζεστη ατμόσφαιρα, τζάκι και μαγευτική θέα. Πολύ καλή λίστα κρασιών με παλαιωμένες φιάλες.

ΧΑΡΟΥΠΙ
Chef: Μανώλης Παπουτσάκης
Νεοαστική Κουζίνα
Διευθ: Δόξης 4, Θεσσαλονίκη
Τηλ: 698 8526262

Ο σεφ Μανώλης Παπουτσάκης τιμά τις κρητικές γεύσεις στο ‘Χαρούπι’ του στη συμπρωτεύουσα. Γνήσιες αναφορές σε κρητικές συνταγές με σύγχρονες πινελιές και καινοτόμα ματιά, βαθιά νόστιμα πιάτα και μοντέρνα αστική διακόσμηση. Τραπεζάκια και έξω.

CITATION (ΑΝΑΦΟΡΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ)

7 STEAK SANTORINI
Chef: Κώστας Αγγελόπουλος
Σύγχρονη Ελληνική Κουζίνα
Διευθ: Del Sol Hotel & Spa, Φηρά, Σαντορίνη
Τηλ: 22860 36900

Ο Κώστας Αγγελόπουλος προσεγγίζει την ελληνική κουζίνα με μια back to basics φιλοσοφία, όπου οι παραδοσιακές μαγειρικές τεχνικές παντρεύονται με μοντέρνες ιδέες. Τα πιάτα που παρουσιάζει, στηρίζονται στην εποχικότητα και την εντοπιότητα των υλικών και μαγειρεύονται σε ανοιχτές φωτιές.

ALMIRA FISH & MEAT
Chef: Θεοδόσης Ρόπουλος
Νεοαστική Κουζίνα
Διευθ: Παραλία Δίκελλων, Έβρος
Τηλ: 25510 96274

Στο Almira Fish & Meat ο σεφ Θεοδόσης Ρόπουλος παρουσιάζει μια ελληνική κουζίνα με παραδοσιακές αναφορές, σύγχρονες τεχνικές και εξαιρετικά φρέσκιες πρώτες ύλες.

EL RESTO
Chef: Κίμων Λίγδας
Νεοαστική Κουζίνα
Διευθ: Agapitos Villas, Άγιος Ιωάννης Μουρεσίου, Πήλιο
Τηλ: 24260 31005

Το El Resto στο Πήλιο, με πρωταγωνιστή τον Κίμωνα Λίγδα, υπηρετεί την ελληνική κουζίνα με σύγχρονο τρόπο, και δημιουργεί πιάτα με ελληνικό χαρακτήρα χωρίς να λείπουν και οι διεθνείς επιρροές.

FERRYMAN
Chef: Μιχάλης Ντουνέτας
Κλασσική Ελληνική Κουζίνα
Διευθ: Ακτή Ελούντος, Κρήτη
Τηλ: 28410 41230

Με όνομα που παραπέμπει στην Σπιναλόγκα, τραπεζάκια πάνω στο κύμα και ενδιαφέρουσα σάλα, προτείνει μια κουζίνα που μιλάει καλά κρητικά και αποτελεί σημείο αναφοράς για όσους επισκέπτονται την Ελούντα.

FLY AWAY
Chef: Στράτος Χαϊταρίδης
Νεοαστική Κουζίνα
Διευθ: West East Suites, Ημεροβίγλι, Σαντορίνη
Τηλ: 22860 36279

Ενδιαφέρουσα ξενοδοχειακή βεράντα με πανοραμική θεά στην Καλντέρα και το ηλιοβασίλεμα να συμπληρώνει την εικόνα. Κουζίνα με νεοαττικά χαρακτηριστικά αλλά και ορισμένες σύγχρονες νότες αποτελεσματικό και ευγενικό service.

HASIKA
Chef: Μιχάλης Χάσικος
Κλασσική Ελληνική Κουζίνα
Διευθ: Αγ.Βαρβάρας 11-13, Ρέθυμνο, Κρήτη
Τηλ: 28310 21014

Ο ταλαντούχος σεφ Μιχάλης Χάσικος στο μαγαζί του σε ένα πολύβουο σοκάκι της παλιάς πόλης προτείνει πιάτα κλασσικής κρητικής αντίληψης αλλά και πιάτα πιο σύγχρονα. Το μενού κινείται με ιδέες και από την ευρύτερη ελληνική παράδοση αλλά υπηρετεί και το κρέας στα κάρβουνα.

MAREA SEA SPIRIT
Chef: Δημήτριος Κότσιβος
Νεοαστική Κουζίνα
Διευθ: Λώρη Μαργαρίτη 13, Θεσσαλονίκη
Τηλ: 2310 257696

Μοντέρνα ελληνική θαλασσοφαγία με όραμα και άποψη. Ψάρια και θαλασσινά από το ψαράδικο των ιδιοκτητών, ολόφρεσκα και άριστα μαγειρεμένα. Προσεγμένο μαγαζί με απλή διακόσμηση και μάρμαρο. Πολύ καλή λίστα κρασιών.

PELAGOS
Chef: Ανδρέας Ντούγιας
Νεοαστική Κουζίνα
Διευθ: Κουτσουνάρι, Ιεράπετρα, Κρήτη
Τηλ: 28420 61263

Με θέα τα νερά της παραλίας Κουτσουνάρι λίγα χιλιόμετρα έξω από την Ιεράπετρα ο ταλαντούχος Πέτρος Κοσμαδάκης διαχειρίζεται με μαεστρία τοπικές πρώτες ύλες από την στεριά και την θάλασσα και προτείνει μια κρητική κουζίνα με ορισμένα νεοτεριστικά στοιχεία.

FLAG Restaurant Awards Greek Cuisine 2023: Οι βραβευμένοι - FlagInLife

ΡΟΖΑΣ
Chef: Κατερίνα Τσοτσκολαούρι
Κλασσική Ελληνική Κουζίνα
Διευθ: Βούρβουλος, Σαντορίνη
Τηλ: 22860 24378

Μια από τις πιο κλασικές διευθύνσεις με δικαιολογημένη γευστική παράδοση στο Βούρβουλο. Ελληνική κλασική κουζίνα, καλές πρώτες ύλες και γευστικό αποτέλεσμα που δικαιολογεί την επίσκεψη ακόμα και αν δεν βλέπεις την θάλασσα η δεν είσαι επάνω στην καλντέρα.

ΚΑΡΥΔΙΕΣ
Chef: Τζένη Αγγελωνιά
Κρέας
Διευθ: Άνω μεριά, Σαμοθράκη
Τηλ: 25510 98266

Μέσα σε δάσος δίπλα σε ένα ρυάκι που αργοκυλάει η λουλουδιασμένη αυλή τιμά τα πιάτα με βάση το κατσίκι. Πάνω από 20 σχετικές συνταγές, δικά τους τυριά και άλλα παραδοσιακά πιάτα σε ένα γευστικό σύνολο που αξίζει την μετακίνηση.

ΚΟΤΤΑΝΗ
Chef: Μουσγιέν Χαλιλόγλου
Κλασσική Ελληνική Κουζίνα
Διευθ: Ομαλί, Ξάνθη
Τηλ: 694 5009855

Σε απόσταση αναπνοής από τα Βουλγαρικά σύνορα λίγο έξω από ένα πομάκικο χωριό. Ο Τζελιλ Χαλίλογλου στο σπίτι τους που χτίστηκε πριν από 100 χρόνια μαγειρεύουν μια νόστιμη τοπική κουζίνα και την προτείνουν με εξαιρετικά φιλόξενο τρόπο.

ΚΟΥΒΕΛΟΣ
Chef: Χαράλαμπος Βασιλειάδης
Κλασσική Ελληνική Κουζίνα
Διευθ: Γενναίου Κολοκοτρώνη 66, Αθήνα
Τηλ: 211 4052418

Σε μια όμορφη αυλή βγαλμένη από παλιά ελληνική ταινία, ο Χαράλαμπος Βασιλειάδης παρουσιάζει ένα μενού που βασίζεται σε κλασικές αναφορές με ελληνικό χαρακτήρα. Νόστιμη ελληνική κουζίνα με παραδοσιακές καταβολές και καλομαγειρεμένο φαγητό.

ΜΑΡΙΓΟΥΛΑ
Chef: Μπιλάλ Τάκα
Κλασσική Ελληνική Κουζίνα
Διευθ: Κωνσταντινουπόλεως 7, Πολύγυρος, Χαλκιδική
Τηλ: 23710 23171

Μικρό εστιατόριο που παραπέμπει στο bistro με τραπεζάκια έξω για τις καλοκαιρινές ημέρες. Το μενού χαρακτηρίζεται από προτάσεις που έχουν σχέση με την τοπική κουζίνα αλλά και από τολμηρές προσεγγίσεις που δείχνουν δεξιότητα στον χειρισμό των πρώτων υλών.

ΜΑΡΙΝΑ
Chef: Θεόδωρος Γκαβέζος
Ψάρι-Θαλασσινά
Διευθ: Νέα Ποτιδαία, Χαλκιδική
Τηλ: 23730 41570

Θαλασσινές γεύσεις ακριβώς μπροστά από τη θάλασσα. Πολύ προσεκτικά διαλεγμένες πρώτες ύλες με φρέσκα και ντόπια υλικά. Ψαροφαγία επιπέδου με κλασικές αλλά και πιο μοντέρνες αναφορές. Όμορφα διακοσμημένα σάλα σε ένα ευήλιο και ευχάριστο περιβάλλον.

ΝΑΟΥΜΙΔΗΣ
Chef: Άγγελος Ναουμίδης
Κλασσική Ελληνική Κουζίνα
Διευθ: Αγ. Παντελεήμονας, Φλώρινα
Τηλ: 23860 61238

Η γνωστή οικογένεια Ναουμίδη κρατάει την παράδοση στην οικογενειακή τους επιχείρηση δίπλα ακριβώς στη λίμνη Βεγορίτιδα. Φανταστική θέα στη λίμνη, γνήσιες παραδοσιακές γεύσεις του τόπου με μια σύγχρονη και πρωτοπόρα ματιά. Οι πιπεριές Φλωρίνης έχουν την τιμητική τους με τον Άγγελο Ναουμίδη να είναι στο τιμόνι της κουζίνας.

ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ΤΑΒΕΡΝΑ
Chef: Βασίλης Μπακάσης
Κλασσική Ελληνική Κουζίνα
Διευθ: Τρώων 2, Αθήνα
Τηλ: 210 3467555

Παραδοσιακή ταβέρνα με κλασικά ελληνικά πιάτα. Πολύ καλά φαγητά κατσαρόλας και λαδερά στα Άνω Πετράλωνα. Το καλοκαίρι σερβίρει και σε τραπεζάκια έξω.

FLAG Restaurant Awards Greek Cuisine 2023: Οι βραβευμένοι - FlagInLife

ΟΝΗΣΙΜΟΣ
Chef: Ελένη Σαριδάκη
Κλασσική Ελληνική Κουζίνα
Διευθ: Δημοκρατίας 17, Πεζά Ηρακλείου, Κρήτη
Τηλ: 2810 741754

Κλασική κρητική ταβέρνα στα Πεζά του Ηρακλείου. Ο Ονήσιμος Σαριδάκης και η σύζυγος του Ελένη Βαρδάκη τιμούν την κρητική κουζίνα και αναβαθμίζουν παραδοσιακές γεύσεις χρησιμοποιώντας εξαιρετικές πρώτες ύλες.

ΠΑΛΙΑ ΑΘΗΝΑ
Chef: Μανώλης Γεωργακάκης
Κρέας
Διευθ: Ίμβρου 24, Θεσσαλονίκη
Τηλ: 2310 912292

Φανατική κρεατοφαγία με πιστούς θαυμαστές στην Τούμπα. Καλά ψησίματα και ποιοτικές πρώτες ύλες σε αυτή την ήσυχη ταβέρνα που αγαπά το καλό κρέας. Ικανοποιητική λίστα κρασιών.

ΤΑΒΕΡΝΑ 37
Chef: Αλέξανδρος Κοσκινάς
Νεοαστική Κουζίνα
Διευθ: 4 Seasons Astir Palace, Βουλιαγμένη
Τηλ: 210 8901037

Στο 4 Seasons Astir Palace και με θέα στην αθηναϊκή ριβιέρα, ο Αλέξανδρος Κοσκινάς παρουσιάζει κλασικές ελληνικές γεύσεις με μία σύγχρονη προσέγγιση και κερκυραϊκές αναφορές.

ΤΟ ΑΠΟΜΕΡΟ
Chef: Στεφανία Κουφοπούλου
Κλασσική Ελληνική Κουζίνα
Διευθ: Επισκόπου 47, Καρδίτσα
Τηλ: 693 6198080

Παραδοσιακή μαγειρική τέχνη, με έντονο ελληνικό πρόσημο, στην περιοχή της Καρδίτσας, το Απόμερο μας μυεί στην παραδοσιακή ελληνική κουζίνα από το 1995.

ΤΟ ΘΑΛΑΣΣΑΚΙ
Chef: Αντωνία Ζάρπα
Κλασσική Ελληνική Κουζίνα
Διευθ: Ορμός Υστερνίων, Τήνος
Τηλ: 22830 31366

Στο τέλος μιας περιπετειώδους διαδρομής που οδηγεί στον όρμο Υστερνίων. Η ταβέρνα της Αντωνίας Ζάρπα αξιοποιεί μια μικρή προβλήτα δίπλα στην θάλασσα. Προσωπική κουζίνα, μείγμα της παράδοσης των προϊόντων της θάλασσας και των προσωπικών προτιμήσεων της σεφ.

ΤΟ ΛΗΜΕΡΙ ΤΟΥ ΛΗΣΤΗ
Chef: Κωνσταντίνα Παπασάββα
Κλασσική Ελληνική Κουζίνα
Διευθ: Επαρχ. οδός Απολακκίας-Προφύλιας, Ρόδος
Τηλ: 22440 61578

Μακριά από τον τουριστικό συνωστισμό στα Προφύλια της νότιας Ρόδου σε μια γραφική αυλή με θέα το βουνό Γέρακας. Καλομαγειρεμένη ελληνική – ροδίτικη κουζίνα που αξίζει την μετακίνηση.

ΦΑΜΠΡΙΚΑ ΤΟΥ ΕΥΦΡΟΣΥΝΟΥ
Chef: Γιώργος Γκάτσος
Κλασσική Ελληνική Κουζίνα
Διευθ: Αναστασίου Ζίννη 34, Αθήνα
Τηλ: 210 9246354

Η κουζίνα στην Φάμπρικα του Ευφρόσυνου, υπηρετεί ένα οικείο μαγειρικό μοντέλο με παραδοσιακές συνταγές και εκλεκτές πρώτες ύλες φερμένες από κάθε γωνιά της Ελλάδας, προτάσσοντας μικρούς νεωτερισμούς στο παραδοσιακό γευστικό της μοτίβο.

 

Εκτός από τα βραβεία και τις διακρίσεις που απονεμήθηκαν, τα FLAG Restaurant Awards Greek Cuisine, έδωσαν και 3 ειδικά βραβεία:

FLAG Restaurant Awards Greek Cuisine 2023: Οι βραβευμένοι - FlagInLife

  1. Βραβείο στον Γαστρονόμο (έντυπο και ηλεκτρονικό), για το έργο του στην υπηρεσία της Ελληνικής Κουζίνας και στην ανάδειξη των ελληνικών ποιοτικών διατροφικών προϊόντων.
  2. Βραβείο στον Σωτήρη Ευαγγέλου για την καθοριστική συμβολή του στην υποστήριξη της υψηλής γαστρονομίας και για την προσφορά του στον εκσυγχρονισμό και τη σύγχρονη παρουσίαση της Ελληνικής Αστικής Κουζίνας.
  3. A titre posthume στον Νίκο Κοντοσώρο, για τη συνολική προσφορά του στην προάσπιση της Ελληνικής Κουζίνας και των τοπικών προϊόντων.

FLAG Restaurant Awards Greek Cuisine 2023: Οι βραβευμένοι - FlagInLife

Ακολουθήστε μας

Περισσότερα