Bραδιά γευσιγνωσίας στο Alexander’s Cigar Lounge με τα βραβευμένα αποστάγματα Nonino
Την Πέμπτη 23 Μαρτίου 2023, ο Head Sommelier Ευάγγελος Ψωφίδης και ο Executive Chef Αστέριος Κουστούδης του Ξενοδοχείου Μεγάλη Βρεταννία υποδέχονται το φημισμένο αποστακτήριο Nonino για μια ξεχωριστή βραδιά γευσιγνωσίας.
Μαζί με την Guest of Honor Elisabetta Nonino, απόγονο της ομώνυμης οικογένειας, θα αποκαλύψουν τα μυστικά της παραδοσιακής τέχνης απόσταξης των προϊόντων Nonino και την σύνδεσή τους με τη γαστρονομία μέσα από ένα ειδικά σχεδιασμένο μενού γευστικής δοκιμής.
Προερχόμενη από τη Friuli της Βόρειας Ιταλίας, η οικογένεια Nonino έχει αφιερωθεί στην τέχνη της απόσταξης από το 1897 και θεωρείται πραγματικός «πρεσβευτής» της Ιταλικής Grappa σε όλο τον κόσμο. Τα αποστάγματα Nonino έχουν αποσπάσει πλήθος βραβείων για την εξαιρετική τους ποιότητα και την καινοτομία των μεθόδων παραγωγής τους και το 2019 το αποστακτήριο της οικογένειας βραβεύτηκε από το Wine Enthusiast στο Σαν Φρανσίσκο ως το καλύτερο αποστακτήριο στον κόσμο.
Ειδικότερα, τα προϊόντα Nonino Grappa και ÙE® παράγονται από φρέσκα πρωτογενή προϊόντα που αποστάζονται με 100% παραδοσιακή μέθοδο σε μικρούς, χάκλινους άμβυκες ατμού στο Ronchi di Percoto, ακολουθούν πάντα μια φυσική παλαίωση σε barriques και μικρά βαρέλια στις 5 Αποθήκες παλαίωσης Grappa (MIG) των Αποστακτηρίων Nonino και εμφιαλώνονται με 0% προσθήκη χρώματος λαμβάνοντας επίσημη πιστοποίηση. Οι απόγονοι της οικογένειας συνεχίζουν την εξέλιξη του Grappa – Italian Cocktail Spirit, πρωταγωνιστή των υπέροχων κοκτέιλ και απεριτίφ.
ALEXANDER’S CIGAR LOUNGE
1ος όροφος – Ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία, Βασιλέως Γεωργίου Α’ 1, Αθήνα, τηλ: 210 3330748
Ώρα προσέλευσης: 20:15, Ώρα έναρξης: 20:30
Κόστος συμμετοχής: 85€ κατ’ άτομο (απαιτείται κράτηση)