fbpx
FLIC ICONS
FLIC ICONS
FLIC ICONS
FLIC ICONS
anasha

photo credids: @Anasha

Anasha Seaside

Με θέα στο μεσσηνιακό κόλπο δοκιμάζουμε πιάτα με έμπνευση από την κουζίνα της Μεσσηνίας και την υπογραφή του σεφ Στέλιου Μπαρμπέα στο ολοκαίνουργιο all day της Καλαμάτας

Η είδηση για το άνοιγμα του Anasha, του νέου all day εστιατόριου στην παραλία της Καλαμάτας ήταν αρκετή για να προγραμματίσουμε μια απόδραση στην ολοένα ανερχόμενη πρωτεύουσα της Μεσσηνίας.

anasha

Το σημείο που επέλεξαν οι ιδιοκτήτες του Peter και Μενέλαος είναι ultra προνομιακό. Ακριβώς πάνω στο κύμα, με άνοιγμα στο γαλάζιο της θάλασσας, άφθονο ξύλο και όμορφες καμάρες να δημιουργούν μια ατμόσφαιρα χαλάρωσης, τα τραπέζια είναι στημένα κάτω από ψηλά αρμυρίκια, ενώ μεγάλα φυτά, καλάθια από φυτικές ίνες και οι ξεκούραστοι τόνοι του λευκού και του μπεζ στη διακόσμηση, πριμοδοτούν τον χώρο με έξτρα πινελιές μεσογειακού εξωτισμού.

Ο ταλαντούχος Καλαματιανός σεφ Στέλιος Μπαρπέας στο τιμόνι, που είχαμε γνωρίσει παλιότερα από την θητεία του στο Yiamas Gastro Bar του ξενοδοχείου Elite City Resort, πιστός στην αγάπη του για τις πρώτες ύλες της μεσσηνιακής γης, δίνει έμφαση σε εκλεκτά προϊόντα Π.Ο.Π., που βρίσκει στους πάγκους της λαϊκής της πόλης, αναβιώνει ελληνικές παραδοσιακές συνταγές και προτείνει σύγχρονες ελληνικές γεύσεις.

anasha

Ξεχωρίσαμε τα κολοκυθολούλουδα και τις μπάμιες τεμπούρα με ντιπ γιαουρτιού με αντράκλα, την ελληνική παραλλαγή της σαλάτας νισουάζ με ταρτάρ τόνου, την αθηναϊκή με καπνιστό χέλι και το κέικ πατάτας με καρπάτσιο μοσχίδας, τοπική γραβιέρα και μαύρη τρούφα από το Μαίναλο. Η κροκέτα μουσακά επιβεβαιώνει την τάση του σεφ να δίνει νέα μετάφραση στις κλασικές ελληνικές γεύσεις, ενώ το κεφάλαιο «κρέας», οι επιλογές περιλαμβάνουν παραδοσιακό γιουβετσάκι με σιδηρόδρομο, αρνί με πουρέ μελιτζάνας και εξαιρετικής ποιότητας kobe beef.

Η λίστα κρασιών εστιάζει στον πελοποννησιακό αμπελώνα, ενώ περιλαμβάνει νησιώτικα οινοποιεία (Αιγαίου και Ιόνιο), ενώ δε λείπουν οι ετικέτες από πειραματικές οινοποιήσεις και τα signature cocktails που μιξάρει ο Διονύσης Τσιγιώτης.

Και μην ξεχνάμε, πως βρισκόμαστε στην Καλαμάτα, όπου το ελαιόλαδο είναι ο “χρυσός της περιοχής”, γι΄αυτό και το εστιατόριο, κατόπιν συνεννόησης οργανώνει γευσιγνωσίες ελαιολάδου, με δοκιμή 7-9 ελαιολάδων.

anasha

Ως all day beach resto η δράση ξεκινάει από το πρωί και εστιάζεται στις ξαπλώστρες με τις καλαίσθητες πλεχτές ομπρέλες, με τους λουόμενους να χαίρονται επιλογές από ροφήματα, καφέδες και brunch, finger food και σούσι.

Ναυαρίνου 20, Παραλία Καλαμάτας, Τηλ.: 6945696313

Ακολουθήστε το flaginlife.gr στο Google News για να λάβετε τις τελευταίες ειδήσεις, κριτικές και συμβουλές για το ποτό, τη διασκέδαση, το φαγητό και τα ταξίδια.

Περισσότερα