fbpx
FLIC ICONS
FLIC ICONS
FLIC ICONS
FLIC ICONS
/
/
/
5 νέες σειρές για ατελείωτο streaming και τον Οκτώβριο.

5 νέες σειρές για ατελείωτο streaming και τον Οκτώβριο.

Ο δεύτερος μήνας του φθινοπώρου είναι εδώ με πολλά τα ελέη σε τηλεοπτικό περιεχόμενο. Ας τα ανακαλύψουμε! 

 

Heartstopper Season 3 (Πρεμιέρα: Netflix 03/10)

Τρίτος κύκλος για το indie διαμαντάκι από την Αγγλία, που συνεχίζει την ιστορία των πρωταγωνιστών Νικ και Τσάρλι, ήδη αγαπητών μέσα από τα εξαιρετικά δημοφιλή βιβλία young adult λογοτεχνίας της Alice Oseman, που λατρεύτηκαν παγκοσμίως και σημείωσαν μεγάλο buzz για τον συμπεριληπτικό τους χαρακτήρα και τη φρέσκια νεανική οπτική. Η νέα φουρνιά επεισοδίων δεν διστάζει να απωλέσει κάποια fun στοιχεία της, και αντ’ αυτού να ακολουθήσει μια πιο dark θεματική, εστιάζοντας σε θέματα ψυχικής υγείας, διατροφικών διαταραχών και δυσλειτουργικών σχέσεων, πάντοτε όμως με φροντίδα, συμπονετική ματιά και αξιοπρόσεκτο character development για κύριους αλλά και δευτερεύοντες χαρακτήρες.

 

Deceitful Love (Πρεμιέρα: Netflix 09/10)

Ένα ερωτικό θρίλερ από την γείτονα Ιταλία. Έχοντας μόλις συμπληρώσει τα 60α της γενέθλια, μια δυναμική, ευκατάστατη γυναίκα ερωτεύεται έναν κατά πολύ νεότερό της γοητευτικό άντρα, και έρχεται αντιμέτωπη με καχυποψία και εχθρική στάση από το οικογενειακό της περιβάλλον, αλλά και με τις προσωπικές της αμφιβολίες αναφορικά με τα ανιδιοτελή ή μη κίνητρα του νέου συντρόφου, που μοιάζει πολύ καλός για να είναι αληθινός. Αν και ως θεματική έχει ξαναγίνει σε πολλαπλές εκδοχές, συνήθως μέσα από το «γαργαλιστικό» οπτικό πρίσμα του ώριμου άντρα που ξελογιάζεται από μια νεαρή γυναίκα, το Deceitful Love τολμάει να αντιστρέψει τους έμφυλους ρόλους και τοποθετεί στη θέση του θηράματος/θύτη έναν νεαρό άντρα, φωτίζοντας ταυτόχρονα ζητήματα ηλικιακού ρατσισμού, που πλήττουν καταφανώς περισσότερο το γυναικείο φύλο, χωρίς να στερείται και της απαραίτητης ίντριγκας (οι προθέσεις του μυστηριώδους εραστή είναι ειλικρινείς ή όχι;). Το αναμένουμε με μεγάλο ενδιαφέρον.

 

Disclaimer (Πρεμιέρα: Apple TV+ 11/10)

Από τον βραβευμένο με Όσκαρ Alfonso Cuaron (Roma, Gravity), ένα ψυχολογικό θρίλερ 7 επεισοδίων, με star-studded cast, και αγωνιώδη πλοκή, υπόσχεται να μας κρατήσει σε εγρήγορση για τους επερχόμενους μήνες (μιας και η Apple έχει την προσφιλή συνήθεια να ανεβάζει ένα επεισόδιο την εβδομάδα!). H καταξιωμένη δημοσιογράφος Catherine Ravenscroft έχει χτίσει την φήμη της, αποκαλύπτοντας τις απάτες και τα κακώς κείμενα όλων των άλλων, μέχρι την στιγμή που λαμβάνει ένα ανώνυμο μυθιστόρημα και ανακαλύπτει με τρόμο ότι είναι η πρωταγωνίστρια του, σε ένα αφήγημα που εκθέτει τα πιο σκοτεινά μυστικά της. Στην προσπάθεια της να ανακαλύψει τον συγγραφέα προτού να είναι αργά, θα ρισκάρει όχι μόνο την επαγγελματική της ακεραιότητα αλλά και την ίδια της την οικογένεια. Με τα ονόματα των Cate Blanchett, Kevin Kline & Sacha Baron Cohen στους πρωταγωνιστικούς ρόλους και ένα εξαιρετικά στιβαρό σενάριο, μάλλον μιλάμε με σιγουριά για την σειρά του μήνα.

 

Shrinking Season 2 (Πρεμιέρα: Apple TV+ 16/10)

Ισως η πιο feelgood σειρά που θα παρακολουθήσεις την τρέχουσα περίοδο, δεν είναι τυχαίο εξάλλου που στα credits της παραγωγής βρίσκουμε τους δημιουργούς του Ted Lasso (που πρόσφατα εγκρίθηκε και για 4η σεζόν!). Με ένα πολυσύνθετο καστ φαινομενικά αντίθετων χαρακτήρων, που ωστόσο καταφέρνουν πάντοτε να βρουν κοινά σημεία επαφής, και τη γενναιόδωρη συμμετοχή του πολυαγαπημένου Harrison Ford, που ακόμα και στις βουβές του στιγμές παραμένει υπόδειγμα ερμηνευτικής δεινότητας, το Shrinking μέσα από την γλυκύτητά του, λειτουργεί σαν ευεργετικό χάπι για την ψυχή και την καρδιά. Στα νέα επεισόδια, ο Τζίμι (Jason Segel), περνάει μια βαθιά υπαρξιακή κρίση και αναγκάζεται να επανεξετάσει τις ικανότητές του ως επαγγελματίας ψυχικής υγείας, όταν μια ασθενής του συλλαμβάνεται για το φόνο του συντρόφου της. Αν δεν έχετε δει ακόμη την σειρά (ελληνικός τίτλος: Η Θεραπεία Ξέφυγε), είναι ευκαιρία να την ανακαλύψετε από την αρχή, με αφορμή την επερχόμενη έξοδο του δεύτερου κύκλου.

 

Rivals (Πρεμιέρα: Disney + 18/10)

Μίνι σειρά 8 επεισοδίων, βασισμένη στο cult μυθιστόρημα Rutshire Chronicles της Dame Jilly Cooper, που σημείωσε τεράστια αίσθηση στα μακρινά 80s για την τόλμη του και αποκτά νέα πνοή στη φιλόδοξη τηλεοπτική του μεταφορά. Με φόντο την υποθετική πόλη του Rutshire και τον αδηφάγο κόσμο των μέσων μαζικής ενημέρωσης, οι εκκεντρικοί χαρακτήρες στο επίκεντρο της ιστορίας ανταγωνίζονται, ερωτεύονται και παλεύουν με αθέμιτα μέσα για μια θέση στα τηλεοπτικά πλατό, ενώ οι εμπορικές συμφωνίες κλείνονται, όχι μόνο κατά τη διάρκεια εταιρικών meetings αλλά και εντός συζυγικών ή παράνομων κλινών. Πρωταγωνιστούν οι: David Tennant, Aidan Turner & Bella Maclean. 

Ακολουθήστε μας

Περισσότερα