fbpx
FLIC ICONS
FLIC ICONS
FLIC ICONS
FLIC ICONS
/
/
Δυο Αθηναϊκά σημεία για ουζάκι
Samos

Δυο Αθηναϊκά σημεία για ουζάκι

Η Αθήνα δεν πάσχει απο ουζερί. Εμείς διαλέξαμε δυο αγαπημένα και σας τα προτείνουμε. Θα τα αγαπήσετε και εσείς.


Όταν ακούμε τη λέξη ούζο, το μυαλό μας πηγαίνει κατευθείαν στον μεζέ. Είναι γεγονός ότι ο μεζές είναι μια αγαπημένη συνήθεια για τους περισσότερους Έλληνες και μια εύκολη λύση για την παρέα: να καθίσει γύρω από ένα τραπέζι, να πιει ένα καλό ούζο και να μοιραστεί καμιά δεκαριά πιατάκια γεμάτα όμορφες γεύσεις. Βέβαια, για να είμαστε πιο ακριβείς, δίπλα στον μεζέ, εκτός από ούζο, μπορεί να μπει τσιπουράκι, μια παγωμένη μπύρα, μια καλή ρετσίνα και ό,τι άλλο έχει κάποιος σαν επιθυμία της στιγμής. Προφανώς, πολλοί από εμάς έχουν ο καθένας τις δικές του γωνιές και τις ιδιαίτερες προτιμήσεις για τα ουζάδικα που θέλει να πηγαίνει. Εμείς διαλέξαμε δύο, που ανταποκρίνονται στη δική μας γευστική αισθητική και στο περιβάλλον που αγαπάμε και σας τα παρουσιάζουμε. Ελπίζουμε να αρέσουν και σε σας.

 

Δεξαμενή  / ΚολωνάκιΔυο Αθηναϊκά σημεία για ουζάκι - FlagInLife

Για εμένα προσωπικά, η Δεξαμενή τις περισσότερες φορές ήταν ένα καλό στέκι για ουζάκι και λίγη ώρα με καλή παρέα. Υπήρχαν και κάποιες λίγες, ειδικά ντάλα καλοκαίρι, που προτιμούσα να πάω για μια μπύρα και έναν υποτυπώδη μεζέ. Για όσους δεν το γνωρίζουν, η Δεξαμενή είναι ένα μικρό κτισματάκι με τραπεζάκια έξω στη γνωστή πλατεία της Δεξαμενής στο Κολωνάκι, στο σημείο που βρίσκεται και η παλιά δεξαμενή η οποία, ενώ θα μπορούσε να είναι επισκέψιμη, δυστυχώς είναι πάντα κλειστή και ανοίγει μια φορά τον χρόνο. Για όσους θέλουν περισσότερες λεπτομέρειες για να προσανατολιστούν, λίγο πιο πάνω βρίσκεται το γνωστό μεγάλο ξενοδοχείο Saint George Lycabettus και σχεδόν δίπλα ο θερινός κινηματογράφος του Κολωνακίου και το γνωστό στους περισσότερους εστιατόριο Νικέι. Η Δεξαμενή δεν είναι ένα απολύτως ορθόδοξο ουζερί, γιατί το πρωί (το μεσημέρι/απόγευμα για την ακρίβεια) είναι αφιερωμένη στα παιδιά που παίζουν. Αυτές τις ώρες η πελατεία είναι πολλές μαμάδες, αρκετές νταντάδες και λιγότεροι πατεράδες. Εγώ είχα την τύχη να γνωρίσω τη Δεξαμενή σε όλες τις ώρες της ημέρας και δε σας κρύβω, πάντα μου άρεσε. Προφανώς, όταν ο καιρός το επέτρεπε, μου άρεσε να περνάω συχνά πυκνά λίγες ώρες. Οι προτάσεις ήταν απλώς μεζεδάκια, σαγανάκι, πατατούλες κλπ. Κοντολογίς, προτάσεις καλές για τσιμπολόγημα και ό,τι έπρεπε για να μπορείς να κρατάς την κουβέντα χωρίς τα μάτια σου και το μυαλό σου να είναι αφοσιωμένα στο πιάτο. Έχω αρκετό καιρό να πάω αλλά δεν πιστεύω ότι θα έχουν αλλάξει ουσιαστικά τα πράγματα.

Δεξαμενή

Πλατεία Δεξαμενής, Κολωνάκι


Το Ουζερί του Λάκη/Πλ. Βικτωρίας

Δυο Αθηναϊκά σημεία για ουζάκι - FlagInLife
Όταν το Ουζερί του Λάκη πρωτοάνοιξε τις πόρτες του πριν από 40 περίπου χρόνια, ήταν τότε μία άλλη εποχή. Η πλατεία Βικτωρίας είχε ένα αριστοκρατικό, κατά κάποιον τρόπο, αέρα και υπήρχαν σημεία για να καθίσεις με μια επίσης σχετικά αριστοκρατική ή μάλλον αστική ατμόσφαιρα. Και όλα αυτά, χωρίς να μιλήσουμε για το Green Park, το οποίο ήταν εκείνη την εποχή το αστέρι της περιοχής. Από τότε, κύλισε πολύ νερό στ’ αυλάκι, η πλατεία απέκτησε κι αυτή, όπως πολλά άλλα σημεία της πόλης, τους μετανάστες της, το Ουζερί του Λάκη όμως, λες και δεν το άγγιξε ο χρόνος. Μεταξύ μας, ένα ουζάδικο αφιερωμένο σε μεγάλο βαθμό στο ψάρι είναι μάλλον μη αναμενόμενο για το σημείο αυτό της Αθήνας. Όποιος όμως το επισκεφθεί μία φορά και δοκιμάσει όλες αυτές τις λιχουδιές που ο Γιώργος Λάμπρου και η μαγείρισσα και γυναίκα του Άννα Πασσιά βάζουν στο τραπέζι για να συντροφεύσει το ούζο, είναι βέβαιο ότι θα γράψει το Ουζερί του Λάκη στην ατζέντα με τα μαγαζιά, που του αρέσει να επισκέπτεται κάθε φορά που θέλει να βγει έξω. Το να μιλήσουμε αναλυτικά για τα ψάρια, που ανάλογα με την ημέρα, είναι στη διάθεση των μερακλήδων που επισκέπτονται τον χώρο, είναι άσκοπο. Σημασία έχει ότι κάθε μέρα μπορεί να υπάρχει μια έκπληξη και ότι τα μικρά πιατάκια που φτάνουν στο τραπέζι πριν από τους κύριους μεζέδες είναι όλα νόστιμα. Όσο για τα ούζα, κανένα πρόβλημα. 100 με 150 ετικέτες είναι στη διάθεση και του πιο δύσκολου επισκέπτη για να διαλέξει και να βρει αυτό που του ταιριάζει. Τι μένει; Μα για όσους δεν το ξέρουν, να κάνουν την πρώτη επισκεψη. Οι υπόλοιποι ξέρουν μια χαρά τον δρόμο.

Ουζερί του Λάκη

Ελπίδος 16
Πλ. Βικτωρίας
Τηλ. 2108213776

Ακολουθήστε μας

Περισσότερα