fbpx
FLIC ICONS
FLIC ICONS
FLIC ICONS
FLIC ICONS
/
/
Black Duck Garden – Athens City Museum Bistrot: ένας elegant κήπος -bistrot στο κέντρο της Αθήνας 
είσοδος εστιατορίου

Black Duck Garden – Athens City Museum Bistrot: ένας elegant κήπος -bistrot στο κέντρο της Αθήνας 

Στον κήπο του Μουσείου Πόλεως της Αθήνας λειτουργεί το Black Duck Garden – Athens City Museum Bistrot, ένα από τα πιο elegant bistrot που υπάρχουν στην πόλη μας.

 

Παρότι ο καιρός άρχισε, με πολύ αργά και αβέβαια βήματα, να μας χαρίζει στιγμές δροσιάς και μια λίγο πιο ανθρώπινη θερμοκρασία, εννοείται πως η ζωή και η διασκέδαση εξακολουθεί να λαμβάνει χώρα στους εξωτερικούς χώρους. Και μάλιστα, τώρα το απολαμβάνουμε ακόμη περισσότερο μιας που δε χρειάζεται με το ένα χέρι να κρατάμε το ποτήρι και με το άλλο τη βεντάλια. Θα σας πρότεινα, λοιπόν, να περάσετε μια βόλτα από τον όμορφο κήπο – bistrot που λέγεται Black Duck Garden – Athens City Museum Bistrot.

Στην Αθήνα, μια πόλη που, γενικά λόγω του κλίματός της, ζει “έξω” το μεγαλύτερο διάστημα του χρόνου, υπάρχουν αρκετές αυλές και υπαίθριοι χώροι, που προσφέρουν διαφορετικές επιλογές σε ύφος, γεύσεις και προσανατολισμό. Το Black Duck Garden – Athens City Museum Bistrot είναι ένας αίθριος χώρος που θα σας εκπλήξει. κήπος εστιατορίου

Ένας elegant κήπος, όπου μπορείς ανάμεσα στα καταπράσινα περιποιημένα φυτά και δέντρα του να απολαύσεις το cocktail σου ή να γευτείς κάποιο από τα πιάτα του. Ένας χώρος με ιδιαίτερη διακόσμηση αλλά και ιδιαίτερη ιστορία, που μας καλεί να αφεθούμε στη φιλοξενία του.

Ο κήπος του Μουσείου της Πόλεως των Αθηνών, στον οποίο λειτουργεί το Black Duck Garden – Athens City Museum Bistrot, βρίσκεται σε ένα σημείο που αποτελούσε κάποτε ένα μικρό τμήμα του κήπου του παλαιού Παλατιού, που υπήρξε ο ο πρώτος δημόσιος κήπος της πρωτεύουσας. Το σκηνικό είναι, πραγματικά, ιδανικό. Τόσο καλαίσθητο και προσεγμένο που σε κάνει να νιώθεις τη γλυκιά ηρεμία και αρμονία που αποπνέει ο χώρος με το που διαβείς το κατώφλι του.κήπος εστιατορίου

Ως και η lounge μουσική βρίσκεται στην κατάλληλη ένταση: στο background, ένα μουσικό χαλί που συνοδεύει τη βραδιά, χωρίς να βρίσκεται σε πρώτο πλάνο ή…μεγάφωνο. Εμείς το επισκεφτήκαμε βραδάκι για cocktails και ελαφρύ dinner. 

To Black Duck Garden – Athens City Museum Bistrot προτείνει ένα αρκετά ιδιαίτερο μενού, του οποίου οι τιμές, ναι μεν δεν είναι ταβέρνας, είναι όμως προσιτές για κάποιον που θέλει να πάρει μια γεύση από fine dining χωρίς να χρειαστεί να μετράει τα ευρώ τον υπόλοιπο μήνα. Εμείς επιλέξαμε κριθαρότο με σωταρισμένη σουπιά, μαγειρεμένο με σπανάκι και μυρωδικά, έτσι για να μας μυρίσει λίγο ακόμη καλοκαίρι.σεβίτσε  Δεύτερη επιλογή το ceviche από φρέσκο λαβράκι με χυμό από αγγούρι και εσπεριδοειδή, κρεμμυδάκια shallots και κρίταμο, που ήταν πεντανόστιμο. Τέλος, είπαμε να δοκιμάσουμε το φιλέτο από στήθος κοτόπουλου, ψητά καρότα γλασαρισμένα με μέλι από βατόμουρα και κρέμα φουντουκιού, που ήταν ζουμερό και ωραία ψημένο. 

Φυσικά ένα cocktail δένει υπέροχα με την ατμόσφαιρα (άλλο που δε θέλαμε). Στο Black Duck Garden – Athens City Museum Bistrot, εκτός από τα classic cocktails, θα βρείτε και μια επιλογή από signature με αναπάντεχους και πρωτότυπους συνδυασμούς. Το πρώτο που δοκίμασα ήταν το Tropical Duck που περιέχει ρούμι, μπανάνα, λικέρ βερίκοκο, φρούτα του πάθους και σιρόπι από ασπράδι αυγού. κοκτέιλ

Ενδιαφέρον ήταν και το Bloody Duck, μια παραλλαγή του all time classic Duck Bloody Mary, με vodka, cordial από εσπεριδοειδή, in Duck house blend ντομάτας και μαύρου καρότου, βαλσάμικο από φράουλα, βασιλικό και παντζάρι. 

Φυσικά, αν δεν προτιμάτε τα cocktails, στο Black Duck Garden – Athens City Museum Bistrot σας περιμένει μια μεγάλη συλλογή από spirits, με πολύ μεγάλη ποικιλία στα Whiskey, Bourbon, Rye whiskey. Θα βρείτε έναν αρκούντως επαρκή αριθμό ετικετών, από τις οποίες μπορείτε να επιλέξετε. Αντίστοιχα και αν το ποτό σας είναι το ρούμι, η vodka ή το gin. κρασί με μεζέδες

Αν είστε φίλοι μου και προτιμάτε μια παγωμένη μπυρίτσα, ούτε εσείς θα μείνετε παραπονεμένοι. Στον κατάλογο φιγουράρουν και αρκετές ετικέτες κρασιού: κόκκινα, λευκά, ροζέ, γλυκά και αφρώδη, τα οποία συνδυάζονται ιδανικά με μια ποικιλία τυριών και αλλαντικών. μπαρ εστιατορίουΕν ολίγοις, θαρρώ πως το Black Duck Garden – Athens City Museum Bistrot είναι ένας χώρος που αξίζει να επισκεφθείτε. Φυσικά το Black Duck Garden – Athens City Museum Bistrot ανοίγει τις πόρτες του από το πρωί και σας περιμένει και για καφεδάκι με γλυκό ή χωρίς, ή προς το μεσημεράκι για να απολαύσετε το μεσημεριανό σας σε έναν χώρο κομψό και χαλαρωτικό. It is your choice. Enjoy!   

Διεύθυνση: Ιωάννου Παπαρρηγοπούλου 5-7, Αθήνα 105 61

Τηλέφωνο: 21 0325 2396

Ώρες: Κυριακή – Πέμπτη 10.00 – 01.00, Παρασκευή – Σάββατο 10.00 – 02.00 

Ακολουθήστε μας

Περισσότερα