fbpx
FLIC ICONS
FLIC ICONS
FLIC ICONS
FLIC ICONS
/
/
5 κρασιά για τους φθινοπωρινούς μήνες που θυμίζουν καλοκαίρι.
¶ö®ò≠Âò_0

5 κρασιά για τους φθινοπωρινούς μήνες που θυμίζουν καλοκαίρι.

Το καλοκαίρι ζεί τις τελευταίες ημέρες του. Παρ’ ολά αυτά, οι θερμοκρασίες παραμένουν υψηλές και αυτό μας επιτρέπει να σας προτείνουμε 5 καλοκαιρινά λευκά κρασιά τα οποία εξακολουθούν να είναι απολαυστικά και τον Σεπτέμβρη !

 

Καθώς τελειώνει ο Αύγουστο και οι θερμοκρασίες βρίσκονται ιδιαίτερα ψηλά κάτι που σημαίνει οτι πιθανότατα και ο Σεπτέμβριος θα είναι μια απο τα ίδια , σας προτείνουμε 5 απολαυστικά κρασιά, ώστε να τα απολαύσετε με την παρέα σας.

 

Dr. Loosen – Wehlener Sonnenuhr Kabinett5 κρασιά για τους φθινοπωρινούς μήνες που θυμίζουν καλοκαίρι. - FlagInLife

Από μια τέτοια λίστα δεν θα μπορούσε ποτέ να λείπει ένα Riesling. Εδώ, όχι ξηρό, αλλά Kabinnet, από το περίφημο αμπελοτόπι με το Ηλιακό Ρολόι, στο χωριό Wehlen, στην κοιλάδα του Mosel. 

Το κρασί είναι ημίξηρο και έχει χαμηλό αλκοόλ, το οποίο δεν ξεπερνάει το 8,5% abv. Φρέσκο, με λουλουδένιες νότες στη μύτη, που ακολουθούνται από άρωμα πυρηνόκαρπων φρούτων και μήλου. Στο στόμα, η οξύτητα εξισορροπεί εξαιρετικά την γλύκα και δίνει ένα ανάλαφρο, δροσερό και πεντανόστιμο κρασί, κατάλληλο να το καταναλώσετε με μια φρουτοσαλάτα ή μόνο του.

Εισαγωγή: Sofeast – www.sofeast.gr 

 

Παπαγιαννάκος – Σαββατιανό5 κρασιά για τους φθινοπωρινούς μήνες που θυμίζουν καλοκαίρι. - FlagInLife

Ο Αττικός Αμπελώνας, με τεράστια ιστορία, είχε μέχρι πρόσφατα υποβαθμιστεί, αφού είχε ταυτιστεί με την κακής ποιότητας Ρετσίνα. Μέσα από την δουλειά πολλών νέων παραγωγών έχει καταφέρει να κάνει μια στροφή 180 μοιρών και να αποκτήσει πλέον πολλούς ποιοτικούς εκπροσώπους. Πρώτη σε αυτή την άτυπη μάχη η ποικιλία Σαββατιανό, η οποία πλέον μας δίνει εξαιρετικά δείγματα.

Ένα από αυτά, από τα πλέον αναγνωρίσιμα του αμπελώνα της Αττικής, το Σαββατιανό από το Οινοποιείο Παπαγιαννάκος. Στη μύτη θα βρείτε νότες τροπικών φρούτων, όπως μπανάνα και ανανάς, ενώ το στόμα είναι ελαφρύ με μια ισορροπημένη οξύτητα. Θα συνοδεύσει άριστα τηγανιτά κολοκυθάκια και μελιτζάνες με κουρκούτι. Και όλα αυτά μόλις με 12% αλκοόλ.

 

Οινοποιείο Παπαγιαννάκος: papagiannakos.gr

 

Donnafugata – Anthilia5 κρασιά για τους φθινοπωρινούς μήνες που θυμίζουν καλοκαίρι. - FlagInLife

Μεταφερόμαστε στη Ιταλία και πιο συγκεκριμένα στην Σικελία, μια διάσημη οινοποιητική ζώνη της γειτονικής μας χώρας. Απο μια οικογένεια με ιστορία πάνω από 170 χρόνια στην παραγωγή κρασιών, το οινοποιείο Donnafugata έχει αμπελώνες σχεδόν σε ολόκληρη τη Σικελία. 

Το εν λόγω κρασί παράγεται από αμπελώνες που βρίσκονται στην Νοτιο Δυτική Σικελία και βασίζεται σε 4 λευκές ποικιλίες, δύο γηγενείς και δύο διεθνείς, με προεξέχουσα την ποικιλία Catarrato. Στη μύτη έχει ένα ανθικό προφίλ μαζί με λευκόσαρκα φρούτα, ενώ το στόμα ακολουθεί τη μύτη αρωματικά, ιδιαίτερα νόστιμο και αρωματικό. Απολαύστε το δροσερό μαζί με ένα πλατώ λευκών μαλακών τυριών. Αλκοολικοί βαθμοί: 12,5%

 

Εισαγωγή: Jeroboam – jeroboam.gr

 

Οινοποιητικός Συνεταιρισμός Σάμου – Ψηλές Κορφές5 κρασιά για τους φθινοπωρινούς μήνες που θυμίζουν καλοκαίρι. - FlagInLife

4η στάση στο μικρό μας οινικό ταξίδι στη Σάμο και στον Οινοποιητικό Συνεταιρισμό του νησιού. Η ιστορία του ξεκινάει περίπου στη μέση της δεκαετίας του 1930 και παράγει πλέον 9 διαφορετικά κρασιά από λευκό Μοσχάτο Σάμου, με το μεγαλύτερο ποσοστό από αυτά να καταλήγει σε γλυκά κρασιά. Εδώ σας προτείνουμε ένα ξηρό Μοσχάτο, από σταφύλια που φυτρώνουν σε αμπελώνες που βρίσκονται στα 900 μέτρα υψόμετρο.

Η μύτη είναι ιδιαίτερα τυπική για το σταφύλι, με πολλά λουλουδένια αρώματα, όπως γιασεμί και τριαντάφυλλο, ενώ στο στόμα είναι ιδιαίτερα νόστιμο και απολαυστικό, με μια τραγανή οξύτητα η οποία μας δίνει ένα πολύ ισορροπημένο σύνολο. Αλκοολικοί βαθμοί: 12,5%

 

Οινοποιητικός Συνεταιρισμός Σάμου: www.samoswine.gr

 

Οινοποιείο Κεχρής – Αφρός5 κρασιά για τους φθινοπωρινούς μήνες που θυμίζουν καλοκαίρι. - FlagInLife

Κλείνουμε με κάτι εντελώς ιδιαίτερο και απροσδόκητο. Πρόκειται για τον Αφρό, μια pet-nat ρετσίνα από το Οινοποιείο Κεχρής. 

Τα pet-nat είναι αφρώδη κρασιά τα οποία παράγονται με τη μέθοδο ancestral της μιας και μοναδικής ζύμωσης στην φιάλη (σε αντίθεση με την παραδοσιακή μέθοδο – βλ. Champagne – κατά την οποία γίνεται δεύτερη ζύμωση στη φιάλη). Το αποτέλεσμα της μεθόδου ancestral είναι να παραχθεί ένα κρασί του οποίου ο αφρισμός προσομιάζει περισσότερο αυτόν της μπύρας. Επιπλέον, συνήθως είναι θωλό, ενώ στα κρασιά της μεθόδου αυτής δεν θα βρείτε τον παραδοσιακό φελό (ούτε τον φελλό των κρασιών της παραδοσιακής μεθόδου), αλλά θα τα βρείτε να είναι κλεισμένα όπως και ένα μπουκάλι μπύρας.

Στα του κρασιού τώρα, πρόκειται για ένα κρασί από την ποικιλία Ροδίτη. Στη μύτη θα βρείτε αρώματα πεύκου, μαστίχας, γκρέιπφρουτ και ροδάκινο, ενώ στο στόμα έχει ήπιο αφρισμό και τραγανή οξύτητα. Ιδανικό ταίρι για μικρά τηγανητά ψαράκια! Αλκοολικοί βαθμοί: 12%

 

Οινοποιείο Κεχρής: www.kechris.gr

 

Ακολουθήστε μας

Περισσότερα