fbpx
FLIC ICONS
FLIC ICONS
FLIC ICONS
FLIC ICONS
/
/
5 Μεζεδοπωλεία στα Εξάρχεια, για να δεις πόσο φασαίος είσαι 

5 Μεζεδοπωλεία στα Εξάρχεια, για να δεις πόσο φασαίος είσαι 

Μεζεδοπωλεία
Εξάρχεια

Τα Εξάρχεια παραμένουν ένα απ’ τ’ αγαπημένα μέρη των νέων, για άραγμα και μεζέ.

Στον 21ο αιώνα, μια τεράστια κρίση ταυτότητας βασανίζει τους περισσότερους νέους. Όποιον νέο κι αν γνωρίζω, προβληματίζεται για τη ζωή του: μήπως έχω χαθεί στα social media; Μήπως έχω εφησυχάσει, όπως οι προηγούμενες γενιές; Αλλά κυρίως: μήπως έχω γίνει φασαίος; Ωστόσο, μην ανησυχείτε αναγνώστες του Flag. Εμείς ακούμε τις ανησυχίες και είμαστε εδώ, για να σας τις λύσουμε. Γι’ αυτό σας παρουσιάζουμε ωραία μεζεδοπωλεία στα Εξάρχεια. Στο τέλος του κειμένου, έχουμε ένα kinder έκπληξη-τεστ, βασισμένο σε «επιστημονικές έρευνες», που μπορεί σου δείξει με επιστημονική ακρίβεια, πόσο φασαίος είσαι…

Ρακουμέλ5 Μεζεδοπωλεία στα Εξάρχεια, για να δεις πόσο φασαίος είσαι  - FlagInLife

Εδώ και χρόνια, όλοι οι θεατές της πολυαγαπημένης σειράς Στρουμφάκια, προσπαθούν να βρουν το χαμένο επεισόδιο με το τέλος της σειράς. Όμως τώρα, αγαπητοί αναγνώστες του Flag, η αναμονή σας έρχεται σε τέλος: εμείς βρήκαμε το χαμένο επεισόδιο. Η πλοκή του έχει ως εξής: ο Δρακουμέλ πίνει ρακή με τα στρουμφάκια (ξέρω, ακριβώς αυτό που περιμένατε). Αυτά και πολλά άλλα μάθαμε στο κρητικό μεζεδοπωλείο Ρακουμέλ, όσο πίναμε ωραία κρασάκια, ούζα και φυσικά ρακή, κι ενώ τσίμπησαμε λαχταριστά μεζεδάκια. Προσωπικά ξετρελάθηκα με το ιδιαίτερο λουκάνικο από το κρητικό απάκι. Πολύ ωραίοι ήταν και οι τραχανοκεφτέδες.

 

Τηλέφωνο:  21 0380 0506

Εμμανουήλ Μπενάκη 71, Εξάρχεια 

01:00 μ.μ.- 1:30 π.μ.

10–15 € ανά άτομο (χωρίς ποτό)

Aylak 5 Μεζεδοπωλεία στα Εξάρχεια, για να δεις πόσο φασαίος είσαι  - FlagInLife

Το Πολίτικο μαγαζί Aylak προσφέρει πεντανόστιμες μερίδες με ανατολίτικες γεύσεις. Από τα πολλά ελκυστικά κυρίως πιάτα, για μένα ξεχωρίζει το Aylak Kefte. Πεντανόστιμοι κεφτέδες κολυμπάνε σ’ αυτό το γεύμα, μέσα σε ιδιαίτερη κόκκινη σάλτσα, γεμάτη μπαχάρια μαζί με γιαούρτι, πιτάκια και sticks πατάτας (σαν πατατάκια). Πολύ ωραίο είναι και το Aylak Chicken, με τη σαλτσούλα του, τα λαχανικά και τον πουρέ πατάτας. Τέλος, προτείνω να δοκιμάσετε τη μερίδα, όπου επιλέγεις 4 κρύα ορεκτικά (τα ντολμαδάκια και οι μελιτζάνες με τη σάλτσα ντομάτας τιμιότατα).

Εμμανουήλ Μπενάκη 73

Ωράριο: 01:μ.μ.- 2:00 π.μ.

10-15€ ανά άτομο (χωρίς ποτό)

Τηλέφωνο: 21 1425 9320

Μπερεκέτι5 Μεζεδοπωλεία στα Εξάρχεια, για να δεις πόσο φασαίος είσαι  - FlagInLife

 

Έχεις βαρεθεί να βγαίνεις να τα πίνεις με τους φίλους σου και την επόμενη μέρα να το μετανιώνεις από το hangover; Το Μπερεκέτι σού δίνει τη λύση: τσιπουρόμπυρες. Αν πιείς μόνο τσίπουρο, hangover. Αν πιείς μόνο μπύρα, hangover. Αν πιείς και τα δύο: παράδεισος (έτσι λένε επιστημονικές έρευνες). Σίγουρα βοηθά πολύ το γεγονός, πως με κάθε ποτάκι σου φέρνουν μεζεδάκια- κι όχι τίποτα ζαμπονότυρα. Πολύ συχνά, ο μεζές σου μπορεί να έχει κεφτεδάκια ή πατάτες. Ένα μαγαζί, που το τρέχουν αποκλειστικά γυναίκες, σκοτώνει την πατριαρχία, γκρεμίζοντας τα θεμέλια της: τα hangovers.

Διεθ: Ανδρέα Μεταξά 9,

Ωράριο: Τρίτη- Σάββατο 7:00 μ.μ.–2:00 π.μ.

Τηλ: 21 0381 0757

10-15 € (χωρίς ποτό)

Αντέστε 5 Μεζεδοπωλεία στα Εξάρχεια, για να δεις πόσο φασαίος είσαι  - FlagInLife

Η Κρήτη κυβερνά τη Βουλή, η Κρήτη κυβερνά και τα Εξάρχεια. Γεμάτο παλιά έργα λαϊκής τέχνης, ήρεμη κρητική μουσική (αρκετή, ώστε να νιώθεις πως πηγές στο νησί χωρίς να σ’ ενοχλεί) και πολλή κρητική προφορά, το Αντέστε εκπροσωπεί επάξια τον τόπο του. Αν το επισκεφτείτε, σίγουρα επιβάλλεται να πιείτε καμιά ρακή (ε, τι, ξεροσφήρι θα φάμε;). Μπορείτε να τη συνοδεύσετε με πολλά ωραία κρητικά μαζεδάκια, από απάκι, κρητικά παξιμάδια, τσιλαδιά και πατάτες οφτές.

 

Αντέστε, Κωλέτη 11, Εξάρχεια,

 Τηλ: 698 739 9383

Τιμή: 5-15 € (χωρίς ποτό)

 

5 Μεζεδοπωλεία στα Εξάρχεια, για να δεις πόσο φασαίος είσαι  - FlagInLife

Το Τεστ του Φασαίου: Αποτελέσματα 

 

Ξέρεις μόνο ένα: ντάξει, μια φορά όλοι έχουμε πάει Εξάρχεια 

 

Ξέρεις δύο: γενικά είσαι οκ παιδί, απλώς κάθε καλοκαίρι πηγαίνεις για free camping στη Σαμοθράκη και στην Ικαρία με τα λεφτά του μπαμπάκα σου (αν και δηλώνεις ανεξαρτητοποιημένος) και τότε ακούς μόνο Πυξ Λαξ και Μάλαμα. Αλλά, μόλις επιστρέφεις απ’ τις διακοπές αποφασαιοποιείσαι. Δεν έχεις χαθεί πολύ, αλλά ακόμα κινδυνεύεις.

 

Ξέρεις και τα τρία: που και που, ίσως κάνεις μπάνιο. Καταπίνεις τον έναν φραπέ μετά τον άλλον, όσο παίζεις τάβλι και ταυτόχρονα ανεβάζεις story με το νέο κουλτουρέ βιβλίο που διαβάζεις. Αλλα, δε βάζεις μαζί με το story #καποιααμπελοφιλοσφιαπουακουγεταιψαγμενη. Έχεις κάποιες ελπίδες να σωθείς.

 

Ξέρεις και τα τέσσερα: είσαι ούλτρα φασαίος. Φοράς μόνο χίπικα παντελόνια, το αγαπημένο σου φαγητό είναι τα «χόρτα» και μετά από κάθε τσακωμό με τους γονείς σου (μένεις στο υπόγειο τους), βγάζεις όλο τον θυμό σου, κράζοντας το Σύστημα- αν και πότε δεν κάνεις κάτι, για να τ’ αλλάξεις. Απλώς, που και που, κάνεις μπάνιο. Είσαι καμένο χαρτί. Αλλά, απ’ τις στάχτες αναγεννάται ο φοίνικας- οπότε ακόμα και για σένα υπάρχει ελπίδα…

Ακολουθήστε μας

Περισσότερα