Είμαι η Σμαράγδα Μακρή και ασχολούμαι με τον υπέροχο κόσμο της γαστρονομίας σχεδόν από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου.
Η γενέτειρα μου η Αφρική επηρέασε σημαντικά τις γευστικές μου αναζητήσεις διότι αποτέλεσε για μένα το σταυροδρόμι πολλών διαφορετικών γευστικών πολιτισμών. Βέβαια πρέπει να ομολογήσω εδώ ότι επηρεάστηκα και από τη Σαμιώτισα γιαγιά Σταυρούλα που μαγείρευε εκπληκτικά.
Το πάθος όμως και η προσωπική ενασχόληση δεν φτάνει για να φτιάξεις ένα εργαστήρι γεύσης για ερασιτέχνες, τη Μαρμίτα, στο κέντρο της θεσσαλονίκης. Αν και οι σπουδές μου ήταν πολύ διαφορετικές, απόφοιτος γαλλικής φιλολογίας Α.Π.Θ., με ένα Mba στην Ε.Ε.Δ.Ε. και τραπεζικός υπάλληλος , έφτασε εκείνη η στιγμή να εμβαθύνω στη μαγειρική τέχνη.
Μετά από αναρίθμητα ερασιτεχνικά σεμινάρια μαγειρικής σε διαφορετικούς γαστρονομικούς προορισμούς ανά τον κόσμο , ακολούθησε το Diplôme Escoffier στις κουζίνες του Ξενοδοχείου Ριτζ στο Παρίσι.
Μαθήματα Art de la table στη Marie de Broglie .Ιταλική κουζίνα στο Cordon Bleu της Φλωρεντίας το αλλά και επαγγελματική Γιαπωνέζικη κουζίνα στην chef Sakura Frank.
Αγαπώ την τριλογία των μεσογειακών θησαυρών και για αυτό είμαι κάτοχος του l3Hestia της Wspc στον οίνο, γνωρίζω τις αρχές γευσιγνωσίας ελαιολάδου από την Esao και είμαι και εμπειρογνώμων δοκιμάστρια μελιού.
Είμαι παθιασμένη γευσινώστρια και αγαπώ τις ιστορίες που κρύβουν οι συνταγές του τόπου μας, αρθογραφώ τα τελευταία 18 χρόνια στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο της πόλης μου και το «γραφείο» μου βρίσκεται στις 3 παραδοσιακές αγορές τροφίμων της Θεσσαλονίκης.