fbpx
FLIC ICONS
FLIC ICONS
FLIC ICONS
FLIC ICONS
/
/
Το αύριο των bars και του bartending ακούει στο όνομα SIP

Το αύριο των bars και του bartending ακούει στο όνομα SIP

Στο πλαίσιο του Athens Bar Show, η Pernod Ricard Hellas παρουσίασε «το μέλλον των bars»

Τα τελευταία χρόνια έχει ανοίξει μια μεγάλη κουβέντα γύρω από το αύριο των bars και την βιομηχανίας ποτού γενικότερα. Sustainability, zero waste και άλλες τέτοιες έννοιες ακούγονται συνεχώς σε σεμινάρια αλλά εμφανίζονται και σε καταλόγους cocktail και δείχνουν ότι το μέλλον θα είναι διαφορετικό.

Αυτό το μέλλον είδαμε και στα πλαίσια του Athens Bar Show σε έναν ειδικά σχεδιασμένο χώρο στο περίπτερο της Pernod Ricard Hellas. Εκεί είχε στηθεί ένα bar που στην πλάτη του είχε τα R [refuse, reduce, reuse, repurpose, and then recycle] και στα πόστα του είχαν βρει καταφύγιο οι δημιουργίες του Γιώργου Καβακλή από το Spoiled και το Barro Negro. Τα δυο cocktails που δοκίμασα ήταν το Lokalism με Altos Tequila fat washed με ελαιόλαδο, vodka με συμπυκνωμένο βασιλικό, Ancho Reyes verde και clarified lacto fermented baby tomato cordial. Το δεύτερο ήταν το Spotted με Beefeater που είχε υποστεί επαναπόσταξη με υπολείμματα πράσινου μήλου, Italicus και clarified cordial πρασινου μήλου και λάιμ. Και τα δύο τους πολύ ιδιαίτερα και νόστιμα.

Το αύριο των bars και του bartending ακούει στο όνομα SIP - FlagInLife

Όλα αυτά τα sustainable cocktails, ήταν εμπνευσμένα από τις αρχές της νέας παγκόσμιας πλατφόρμας “SIP” (Share, Inspire, Pioneer), η οποία επιδιώκει να συνδέσει την παγκόσμια κοινότητα του bartending, με βασικό στόχο τη διαμόρφωση του μέλλοντος της εστίασης. Παράλληλα, η πλατφόρμα “SIP” λειτουργεί σαν «εργαστήριο», το οποίο περιλαμβάνει πολλαπλές δράσεις, online tutorials, επιμορφωτικά προγράμματα καθώς και sessions με εξειδικευμένα στελέχη από τον χώρο του bartending. Μέρος του σκοπού του “SIP” σε συνεργασία με το “The Bar World of Tomorrow”, το παγκόσμιο εκπαιδευτικό πρόγραμμα βιωσιμότητας, είναι η υιοθέτηση βιώσιμων πρακτικών στον F&B κλάδο – από τη χρήση φρέσκων συστατικών έως το υπεύθυνο σερβίρισμα αλκοολούχων ποτών και τη διαχείριση απορριμμάτων.

Αναμένουμε να δούμε το μέλλον των bars να περνά από τις εκθέσεις στην πραγματικότητα.

Ακολουθήστε μας

Περισσότερα