fbpx
FLIC ICONS
FLIC ICONS
FLIC ICONS
FLIC ICONS
/
/
50ο Φεστιβάλ Βιβλίου στο Ζάππειο μέχρι τις 18 Σεπτεμβρίου
book_festival_

50ο Φεστιβάλ Βιβλίου στο Ζάππειο μέχρι τις 18 Σεπτεμβρίου

Tο 50ό Φεστιβάλ Βιβλίου, «άνοιξε τις πόρτες του» στο Ζάππειο την προηγούμενη εβδομάδα και ο ενθουσιασμός είναι μεγάλος για τους βιβλιόφιλους. Πρόκειται για έναν θεσμό - ορόσημο στη πολιτιστική ζωή της Αθήνας.

Φέτος, η μεγαλύτερη γιορτή του βιβλίου φιλοξενεί τις περισσότερες συμμετοχές εκδοτών και συγγραφέων από κάθε άλλη χρονιά. Οι εκδηλώσεις είναι αμέτρητες κι απευθύνονται σε όλα τα κοινά, καθώς οι συγγραφείς ανυπομονούν να συναντήσουν και πάλι το κοινό τους, από κοντά.

Key books
Key Books

Το 50ό Φεστιβάλ Βιβλίου διοργανώνει ο Σύνδεσμος Εκδοτών Βιβλίου (Σ.ΕΚ.Β.) και το Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων, σε συνεργασία με τον Οργανισμό Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων (Ο.Π.Α.Ν.Δ.Α.), το Εθνικό Ιστορικό Μουσείο, το Εθνικό Θέατρο, το Θέατρο Τέχνης Κάρολου Κουν και το Αθηναϊκό Καλλιτεχνικό Δίκτυο, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, του Δήμου Αθηναίων, του Ελληνικού Ιδρύματος Πολιτισμού και του Εμπορικού Επιμελητηρίου Αθηνών, και με την υποστήριξη του TikTok και του Οργανισμού Συλλογικής Διαχείρισης Έργων του Λόγου (ΟΣΔΕΛ).

εκδόσεις μεταιχμιο
Eκδόσεις Mεταίχμιο

Το αφιέρωμα στα 100 από τη Μικρασιατική Καταστροφή

Το Φεστιβάλ του 2022, αναγνωρισμένο πλέον ως το μεγαλύτερο εορταστικό γεγονός στον χώρο του βιβλίου, θα έχει επετειακό χαρακτήρα… Καθώς, εφέτος, γιορτάζουμε την πεντηκοστή διοργάνωσή του. Με αφορμή τα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή, φιλοξενεί στον χώρο του μια σειρά εκδηλώσεων γύρω από τη Μικρασιατική Καταστροφή ως στοιχείο ταυτότητας στην Ελλάδα του σήμερα. Ταυτόχρονα, το Φεστιβάλ Βιβλίου, αφουγκραζόμενο τα «σημεία των καιρών», δίνει βήμα σε ομιλίες ειδικών (ψυχολόγων-παιδαγωγών) με θέμα τη Διαφορετικότητα και τον Ρατσισμό στις διάφορες εκφάνσεις του. Τέλος, 10 χρόνια από τον θάνατο του ακαδημαϊκού, θεατρικού συγγραφέα και στιχουργού Ιάκωβου Καμπανέλλη, διοργανώνεται ένα αφιέρωμα στη μεγάλη συμβολή του Έλληνα δημιουργού.

εκδόσεις Ψυχογιός
Εκδόσεις Ψυχογιός
Πιο συγκεκριμένα:

Κεντρικό αφιέρωμα: Η Μικρασιατική Καταστροφή ως στοιχείο ταυτότητας στην Ελλάδα του σήμερα.
Αφιέρωμα: Διαφορετικότητα και Ρατσισμός.
Αφιέρωμα: Ιάκωβος Καμπανέλλης. Ο πρωτοπόρος του μεταπολεμικού και σύγχρονου ελληνικού θεάτρου.

Την αφίσα και το εξώφυλλο του καταλόγου του 50ού Φεστιβάλ Βιβλίου 2021 κοσμεί επιστολικό δελτάριο (1875-1880) με πανοραμική άποψη της Σμύρνης.

Μαρίνα Γιώτη, συγγραφέας παιδικών βιβλίων
Μαρίνα Γιώτη, συγγραφέας παιδικών βιβλίων

«Σας καλούμε όλους να ενισχύσετε, με την παρουσία σας, την προσπάθειά μας, γιατί για μας το φεστιβάλ θα είναι επιτυχημένο όχι επειδή θα αποτελέσει για άλλη μια χρονιά επετειακό προβεβλημένο γεγονός, ούτε γιατί θα έχει εμπορική απήχηση, αλλά γιατί θα επιβεβαιώσει τον βασικό του στόχο να είναι μια κοινωνική δράση που θα αγκαλιάσει όλους τους πολίτες.» – Πλαστάρας Γρηγόρης Πρόεδρος του Συνδέσμου Εκδοτών Βιβλίου (Σ.ΕΚ.Β.)

Στη βόλτα μας συναντήσαμε και τον συγγραφέα-ηθοποιό Κώστα Κρομμύδα
Στη βόλτα μας συναντήσαμε και τον συγγραφέα-ηθοποιό Κώστα Κρομμύδα
Ώρες λειτουργίας

Δευτέρα-Πέμπτη: 18:00-22:30
Παρασκευή & Σάββατο: 18:00-23:00
Κυριακή: 10:30-15:00 & 18:00-22:30

Διοργάνωση: Σύνδεσμος Εκδοτών Βιβλίου (Σ.ΕΚ.Β.), Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων

Εκδόσεις Διόπτρα
Εκδόσεις Διόπτρα

 

Ακολουθήστε μας

Περισσότερα