FLIC ICONS
FLIC ICONS
FLIC ICONS
FLIC ICONS
/
/
Yevo | Bill & Coo Μykonos: Ένα γαστρονομικό ταξίδι που απογειώνει τις αισθήσεις, με τιμονιέρη τον chef Άγγελο Μπακόπουλο
YEVO.VIEW

Yevo | Bill & Coo Μykonos: Ένα γαστρονομικό ταξίδι που απογειώνει τις αισθήσεις, με τιμονιέρη τον chef Άγγελο Μπακόπουλο

Με περιορισμένα covers και έμφαση στην πρώτη ύλη, ο Άγγελος Μπακόπουλος παρουσιάζει ένα μενού που αναδεικνύει τη σύγχρονη Κυκλαδίτικη κουζίνα και ξυπνά όλες τις αισθήσεις

 

Στο εμβληματικό ξενοδοχείο Bill & Coo Mykonos Suites and Lounge, λίγο έξω από τη Χώρα της Μυκόνου, το δείπνο στο εστιατόριο «Yevo» είναι εμπειρία, τόσο γιατί λειτουργεί σε ένα open-air χώρο – πλάι στην πισίνα όπου απολαμβάνεις ένα μοναδικό ηλιοβασίλεμα – αλλά και για την γαστρονομική του ταυτότητα.
Από την κουζίνα του εστιατορίου έχουν περάσει δυνατά ονόματα του χώρου της Γαστρονομίας και από πέρυσι ηγείται ο βραβευμένος chef Άγγελος Μπακόπουλος.

 

Η καλύτερη ώρα για να δειπνήσετε στο «Yevo» είναι κατά τη δύση του ήλιου, καθώς από τα τραπέζια που απλώνονται δίπλα στην πισίνα, θα απολαύσετε ένα μοναδικό ηλιοβασίλεμα, την ώρα που ο ήλιος θα χάνεται στη θάλασσα πίσω από τον κόλπο της Μεγάλης Άμμου. Ο χώρος minimal με κυρίαρχο στοιχείο την πέτρα και το λευκό χρώμα, τόσο στα τραπέζια όσο και στους μεγάλους αναπαυτικούς καναπέδες μπροστά στην πισίνα, όπου μπορεί κάποιος να απολαύσει ένα cocktail πριν το δείπνο του. Σε απόλυτη ισορροπία με το γαλάζιο της θάλασσας «μυρίζει» Κυκλάδες από την ώρα που θα μπεις!

Το service το διακρίνει μια φινέτσα χωρίς να γίνεται επιτηδευμένο και η χαλαρή ατμόσφαιρα σου αφήνει το περιθώριο να νιώθεις άνετα και να απολαμβάνεις τα πιάτα που φτάνουν στο τραπέζι σου και μοιάζουν με μικρά έργα τέχνης! Το εστιατόριο κάνει αυστηρά 18-20 κουβέρ τη βραδιά, ώστε να μπορεί η κουζίνα και η ομάδα του service να ανταποκριθούν στο ποιοτικό μενού που σερβίρουν.

Περνώντας στη μαγειρική του Άγγελου Μπακόπουλου, ο ίδιος έχει καταφέρει να δημιουργεί ένα μενού Κυκλαδίτικης κουζίνας με μια μοντέρνα προσέγγιση και με τεχνικές που κάνουν το κάθε πιάτο ξεχωριστό!
Στον κατάλογο θα βρείτε 3 διαφορετικά μενού για να επιλέξετε:
Οι «Απαρχές» είναι ένα μενού 3 πιάτων. Ένα ταξίδι στις ρίζες και στην κληρονομιά μας, όπου κάθε πιάτο ενσωματώνει την ουσία της φύσης.
Η «Ουσία του Coo-ing» είναι ένα ταξίδι στις αυθεντικές μεσογειακές γεύσεις μέσα στην ατμόσφαιρα της νησιώτικης ζωής, που προσκαλεί τον επισκέπτη να απολαύσει μια εμπειρία αυθεντική.
Και το τρίτο μενού, τις «7 Αισθήσεις», νομίζω ότι ο Άγγελος Μπακόπουλος το έφτιαξε ειδικά για μένα, γιατί είναι και αυτό το οποίο επέλεξε να γευτώ τη βραδιά της επίσκεψής μου στο “Yevo”.

Πέραν των πέντε βασικών αισθήσεών μας (της αφής, της όρασης, της ακοής, της γεύσης και της όσφρησης) μια έκτη αίσθηση συνδέεται με το ένστικτό μας… ίσως η πιο δυνατή από όλες για μένα, καθώς το ένστικτό μου τις περισσότερες φορές είναι αλάθητο!

Στο «Yevo» προσπαθούν να ξυπνήσουν και μια έβδομη αίσθησή μας, που έχει να κάνει με το συναίσθημα που γεννιέται μέσα από την αρμονία των γεύσεων, του περιβάλλοντος και της δημιουργικής αφήγησης του μενού του Άγγελου Μπακόπουλου και της ομάδας του.
Τώρα για το αν το καταφέρνουν, δεν ξέρω αν θα σας πείσω, αλλά εγώ το απόλαυσα και θεωρώ ότι έχουν πετύχει το στοίχημα.

Στο μενού των 7 αισθήσεων, οι πρώτες ύλες μετατρέπονται σε ολοκληρωμένες γευστικές προτάσεις και το κάθε πιάτο αφηγείται μια μοναδικά αναπάντεχη ιστορία!
Αυτό το μενού δεν αφορά απλά τη γευστική εμπειρία, αλλά αποκαλύπτει μια ευαισθησία που ξεπερνά τον εαυτό μας, οδηγώντας μας σε βαθύτερες αλήθειες που ίσως κι εμείς οι ίδιοι να μην έχουμε ακόμη ανακαλύψει. Με τον ήλιο να βουτά μέσα στη θάλασσα και τα χρώματα να προσφέρουν ένα κινηματογραφικό σκηνικό, ξεκινήσαμε το δείπνο μας με τρία amuse bouche ξεχωριστά, που δεν ξέρω ποιο από όλα μου άρεσε περισσότερο…
Βελουτέ αχινού με νεράντζι και καφίρ lime
– Παγωτό γαρίδας με εικονικό κεφάλι γαρίδας και πούδρα από σύκα καπνιστά
– Κροκέτα αρνιού με κέτσαπ ρέγγα

 

Ένα καραμελωμένο ζεστό brioche συνδυάστηκε με 4 ράβδους βουτύρου: μια με μυρωδικά, μια με καμένο λεμόνι, μια με παντζάρι και κεράσι με μια με fermented μανιτάρι, που μου άρεσε πιο πολύ από όλες! Τα πιάτα που δοκιμάσαμε είχαν εξαιρετικές πρώτες ύλες.
Η κόκκινη γαρίδα συνδυάστηκε με φιστίκι Αιγίνης, εσαλότ και εσπεριδοειδή. Ο γόνος καλαμαριού με κρέμα στρειδιού, τριμμένη τομάτα και φύλλα kale. Ο φρέσκος αστακός με κρέμα σέλερι, σάλτσα περγαμόντου, καρότο και γογγύλι καθώς και πίκλες αγγουριού.

Ο φρέσκος μπακαλιάρος σε σάλτσα οστρακοειδών σε συνδυασμό με χόρτα, ρύζι ατμού, χαβιάρι beluga και σουσάμι. Το βιολογικό αρνί σε συνδυασμό με μαριναρισμένα ρεβίθια, μελιτζάνα, σύκα και κρεμμύδια. Ο chef θέλησε να γευτούμε και ένα  πιάτο από το μενού «Η Ουσία του Coo-ing» και πραγματικά άξιζε τον κόπο!
Το ονομάζει «Ύδωρ Γης» και είναι ένα πιάτο surf & turf που θα σας θυμίσει φρικασέ και κρύβει μέσα του θαλασσινά, γλυκάδια, μαρούλι, βότανα, μάραθο και σάλτσα λεμονιού.

Τα γλυκά στο Yevo αποτελούν ξεχωριστό κεφάλαιο, καθώς ο Άγγελος Μπακόπουλος έχει χρόνια στο πλάι του τον pastry chef Αργύρη Πόπτσιο, ο οποίος δημιουργεί εξαιρετικά επιδόρπια.
Μετά από ένα pre-dessert που καθάρισε τη γευστική παλέτα, γευτήκαμε έναν ανθό ροδάκινου με γιαούρτι και φιστίκια Αιγίνης με λουίζα και παγωτό λεμονόχορτου.

Τα σοκολατένια mignardises, τα έβρισκες ανοίγοντας τα συρτάρια μιας μικρογραφίας σερβάντας και φυσικά ήταν πολύ γευστικά!

Η wine list έχει πάνω από 300 ετικέτες φυσικών, βιοδυναμικών και χαμηλής παρέμβασης κρασιών και είναι υψηλά κοστολογημένη

Αν αναζητάτε μια ολοκληρωμένη fine dining εμπειρία στη Μύκονο, όπου η ποιότητα των υλικών συνδυάζεται με τη δημιουργικότητα του σεφ και την ονειρική τοποθεσία, τότε η επιλογή σας είναι σίγουρα το “Yevo” στο ξενοδοχείο Bill & Coo!

Yevo Restaurant

Bill & Coo Suites and Lounge, Παραλία Μεγάλη Άμμος, Μύκονος ΤΚ 84600
Ωράριο: Καθημερινά 20:00 - 23:00
Τιμή: 100€
- 190€

Ακολουθήστε μας

Περισσότερα

Επισκόπηση απορρήτου

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία χρήστη. Οι πληροφορίες των cookies αποθηκεύονται στο πρόγραμμα περιήγησής σας και εκτελούν λειτουργίες όπως η αναγνώρισή σας όταν επιστρέφετε στον ιστότοπό μας και βοηθώντας την ομάδα μας να καταλάβει ποια τμήματα του ιστότοπου μας θεωρείτε πιο ενδιαφέροντα και χρήσιμα.