Ένα νέο στέκι στην Ακτή Μιαούλη αλλάζει το γευστικό χάρτη της πόλης
Το Ναύπλιο είναι ένας κοντινός προορισμός που αγαπώ και πάντα αναζητώ ευκαιρίες για μια απόδραση στην πόλη. Όσον αφορά το φαγητό, ήταν χρόνια τώρα το αδύνατό του σημείο, αλλά φαίνεται ότι τα πράγματα αλλάζουν με το πέρασμα του χρόνου.
Στην τελευταία επίσκεψή μου στην πόλη, ανακάλυψα το “Wild Duck”, που ξεχωρίζει ανάμεσα σε όσα βρίσκονται στη σειρά, επί της Ακτής Μιαούλη.
Το Wild Duck είναι ένα εστιατόριο με minimal διακόσμηση όπου κυριαρχεί το ξύλο.
Στο bar μπορείτε να απολαύσετε δροσιστικά cocktails ή κάποιο κρασί από την ενημερωμένη λίστα τους, με finger bites. Στο βάθος του εστιατορίου βρίσκεται η ανοιχτή κουζίνα, όπου ο chef Ηλίας Κόσσυβας με τον sous chef Θοδωρή Σαλαπάτα και την ομάδα τους δημιουργούν πιάτα μεσογειακής και ελληνικής κουζίνας.
Τους θερινούς μήνες σερβίρει και στα τραπέζια στον εξωτερικό χώρο, λίγα μέτρα από τη θάλασσα.
Η μαγειρική τους βασίζεται στις αυθεντικές παρασκευές και τις σπιτικές γεύσεις!
Ο σεφ έχει στα χέρια του φρέσκα, εποχιακά προϊόντα από τα περιβόλια και τα κτήματα της οικογένειας, παρθένο ελαιόλαδο από τον ελαιώνα, λαχανικά, μυρωδικά, βότανα και πατάτες “Χωστής” από το “Λυκοτρούπι” – τον σημερινό Άγιο Αντώνιο Αργολίδας – ενώ τα αυγά είναι από τα κοτέτσια τους και τα γαλακτοκομικά παρασκευάζονται στο τυροκομείο τους, στον Άγιο Αδριανό.
Για το μενού του, επιλέγει φρέσκο ψάρι από την Κοιλάδα, αυγοτάραχο Μεσολογγίου, λουκάνικα Επιδαύρου, χειροποίητα ζυμαρικά από την Κάντια και χειροποίητο τραχανά.
Από το μενού, ξεκινήσαμε με σαλάτα με παντζάρι, πέρλες μπαλσάμικου και καραμελωμένο καρύδι, μια σαλάτα που προτείνω ανεπιφύλακτα αν γευματίσετε εκεί. Αξίζει να δοκιμάσετε και την πατατοσαλάτα με την καπνιστή πέστροφα. Τη βραδιά που δειπνήσαμε στο εστιατόριο, ο chef είχε βρει μανάλι ημέρας το οποίο έκοψε σε φιλέτα και μας το σέρβιρε ψητό, συνοδείας με πουρέ σελινόριζας και άγρια χόρτα.
Το spaghetti με σαφράν, ωμή γαρίδα και αυγά σολομού, ήρθε βρασμένο al dente και τα υλικά έδεναν καλά μεταξύ τους, με σωστές αναλογίες τόσο στην οξύτητα, όσο και στο αλάτι.
Η crème brulee με φιστίκι, ανέσυρε γευστικές μνήμες και η μπάρα σοκολάτας θα ενθουσιάσει τους chocoholics! Στη λίστα κρασιών, θα βρείτε πολλές επιλογές από τον ελληνικό αμπελώνα και, μάλιστα, εστιάζει στους ντόπιους οινοποιούς, αναδεικνύοντας το έργο τους για την περιοχή. Τα εύσημα στο προσωπικό της σάλας, για το άψογο service, καθώς σε κάθε πιάτο που κάναμε share στο τραπέζι, μας άλλαζαν τα σερβίτσια. Η λεπτομέρεια είναι που κάνει τη διαφορά!
Στον χώρο σερβίρεται επίσης παραδοσιακό καλοφτιαγμένο πρωϊνό σε buffet για τους διαμένοντες στα ξενοδοχεία Amymone Suites & Adiandi Boutique Hotel, τα οποία ανήκουν στον ίδιο επιχειρηματία.
Από το παραδοσιακό οικογενειακό τυροκομείο τους (πάππου προς πάππου, της οικογένειας Σταυρόπουλου) χρησιμοποιούν πρώτες ύλες από ντόπιο πρόβειο γάλα, όπως: φρέσκο βούτυρο, τυρί γραβιέρα, φέτα, ανθότυρο και γιαούρτι.
Εκτός των τυροκομικών προϊόντων, σερβίρουν τριών ειδών αλλαντικά και το χειμώνα θα βρείτε ακόμη και σούπα με τραχανά. Σερβίρουν επίσης διάφορα φρούτα εποχής.
Υπάρχει επιλογή για κάθε είδους καφέ, τσάι και άλλα αφεψήματα, καθώς φρέσκο χυμό πορτοκαλιού μια και τα πορτοκάλια είναι από το περιβόλι τους. Το ψωμί είναι προζυμένιο, ζυμώνεται από τη μητέρα των ιδιοκτητών, ψήνεται σε ξυλόφουρνο και τα αυγά προέρχονται από τις κότες της. Το μέλι είναι ντόπιο.
Κυριαρχεί μεγάλη ποικιλία από πίτες, όπως πορτοκαλόπιτα, γαλατόπιτα, σοκολατόπιτα, μπουγάτσα, τηγανίτες και cakes σπιτικά. Από αλμυρές πίτες, τεμπελοτυρόπιτα, σπανακόπιτα και ομελέτες φτιάχνονται από την κα. Δήμητρα, τη σύζυγο ενός εκ των ιδιοκτητών, χωρίς να λείπει ένα χέρι βοηθείας από τις μαγείρισσες της κουζίνας. Τις σπιτικές, εποχιακές μαρμελάδες τις αναλαμβάνουν οι γυναίκες της οικογένειας. Ξεχώρισα εκείνη με το παντζάρι και μια με πράσινο μήλο.