Καθώς περπατούσα στους κεντρικούς δρόμους της Τρίπολης με κατεύθυνση το εστιατόριο Villa Incognito μια δροσερή φθινοπωρινή βραδιά, συλλογιζόμουν, τι ακριβώς θα συναντούσα πίσω από την βαριά ξύλινη πόρτα του εστιατορίου, σε μια πόλη που η εστιατορική της σκηνή έχει να επιδείξει ελάχιστη [ έως καθόλου για να είμαι πιο ακριβής ] κινητικότητα.
Το εστιατόριο είναι το δημιούργημά δυο νέων ανθρώπων, του Σωτήρη Κούρου και της Υακίνθης Τυροβολά-Δαγρέ [μέλος της οικογενείας αλλαντικών Δαγρέ ]. Η ιστορία και των δυο συνδέεται άμεσα με την ταυτότητα του Villa Incognito. Ο πατέρας του Σωτήρη, Δημήτρης Κούρος για χρόνια ήταν ιδιοκτήτης της παραδοσιακής ταβέρνας <Τα κλήματα>. Μετά τον θάνατό του τα ηνία της κουζίνας αναλαμβάνει η μητέρα του Σωτήρη, Αθανασία, δεινή μαγείρισσά η ίδια. Αργότερα ο Σωτήρης με τη μητέρα του ανοίγουν το γνωστό και αγαπητό στους ντόπιους, παραδοσιακό εστιατόριο <Κούρος>, και αυτό με την σειρά του δίνει το 2012, τη θέση του στο Villa Incognito στον ίδιο χώρο που βρίσκεται σήμερα.
Στον αντίποδα οι πολυετείς σπουδές της Υακίνθης που συνεχίζονται έως και σήμερα με απώτερο σκοπό την μέγιστη διάκριση, δηλώνουν και την οινική διάσταση του εστιατορίου μέσα από μία ενδιαφέρουσα και πλούσια λίστα κρασιών που αριθμεί περισσότερες από 200 ετικέτες. Ο χώρος αποπνέει μια Μεσαιωνικού τύπου αισθητική με τα βαριά ξύλινα τραπέζια, τα σκαλίσματα στους διάκοσμους, τους βαθυκόκκινους τοίχους και τα γύψινα αγάλματα και προσωπεία με χαρακτηριστικότερο αυτό του θεού Πάνα[ θεού που γεννήθηκε στην Αρκαδία κατά την παράδοση ] να δεσπόζουν στο εσωτερικό. Η κουζίνα στο Villa Incognito εστιάζει στον παραδοσιακό χαρακτήρα των
πιάτων με δημιουργικό πρόσημο, δίνοντας έμφαση στις πρώτες ύλες απο ολόκληρη την Πελοποννήσο.
Δοκίμασα χειροποίητο ψωμί με κρεμμύδι και φέτα Τριπόλεως, μια νόστιμη σαλάτα με χόρτα ψητά στη σχάρα και αυγολέμονο, ενώ οι Τσακώνικες μελιτζάνες δημιούργησαν ένα επιτυχημένο παπουτσάκι με κιμά από φακές και μανιτάρια, και μπεσαμέλ με γραβιέρα της περιοχής, πριν συνοδέψουν υπό την μορφή καπνιστού πουρέ ένα γευστικό κοκκινιστό μοσχαράκι. Ο κόκορας με τις χυλοπίτες, είχε τον
πρωταγωνιστή υπό την μορφή μπαλοτίνας, συνοδεία μιας κρέμας από μυζήθρα και μανούρι, ενώ και το αρνάκι στην λαδόκολλα ειχε μια πιο μοντέρνα παρουσίαση και συνοδευόταν από μια σάλτσα παλαιωμένης γραβιέρας.
Έκλεισα το δείπνο μου με μια αρωματική και βουτυρένια τάρτα μήλου με υπέροχα μήλα Τριπόλεως.
Καθώς ο χειμώνας θα μπαίνει για τα καλά στο μενού θα προστεθούν και πιάτα χαρακτηριστικά της περιόδου με τοπικό χαρακτήρα όπως το περίφημο ΛΑΓΩΤΟ, το χοιρινό με σκόρδα-καρύδια και κανέλα. Αυτό και μόνο κάνει ενδιαφέρουσα την επιστροφή μου στο Villa Incognito.
VILLA INCOGNITO
Σύγχρονη Ελληνική Κουζίνα
Διεύθυνση: Tάσου Σεχιώτη 43. Τρίπολη
Τηλέφωνο: 2710222111
Τιμή: 25-35 [χωρίς το κρασί ]
Ωράριο: Τρίτη – πέμπτη 19.30μμ -23.30μμ, Παρασκευή –Κυριακή. 13.00μμ -16.30μμ & 19.30-23.30μμ, Δευτέρα κλειστά.