Τα δείπνα της οικογένειας Missoni είναι τόσο ξακουστά, όσο οι δημιουργίες του Οίκου. Ο εγγονός των ιδρυτών του brand συγκέντρωσε μερικές από τις πιο αγαπημένες συνταγές της οικογένειας με σκοπό να μας βάλουν a tavola για παραδοσιακό ιταλικό φαγητό με τους Missoni.
Ενώ τα ρούχα Missoni έχουν λατρευτεί από τους fashionistas σε όλο τον πλανήτης από τη δεκαετία του 1970. Όπως επίσης είναι περιζήτητα και βραβευμένα, ο Francesco Maccapani Missoni, ο γιος της σχεδιάστριας Angela Missoni, αισθάνεται την ίδια λατρεία για τις ξεχωριστές συνταγές της οικογένειας. Με σεβασμό στην παράδοση, ο Francesco έχει συγκεντρώσει τις αγαπημένες συνταγές των προγόνων του. Για πρώτη φορά, το The Missoni Family Cookbook καταγράφει τη γαστρονομική παράδοση Missoni, καθιστώντας αυτές τις νόστιμες, καλά φυλαγμένες οικογενειακές συνταγές διαθέσιμες στο κοινό. Πέρα από τη λάμψη και τη γοητεία της οικογένειας που είναι τόσο γνωστή μέσω της μόδας, μπορούμε τώρα να μπούμε στην κουζίνα και να κάτσουμε a tavola μαζί με τους Missoni.
Η οικογένεια Missoni ζει σε μία πολύχρωμη καθημερινότητα. Δεν έφεραν επανάσταση μόνο στα πλεκτά. Σφυρηλάτησαν έναν τρόπο ζωής που, όπως και η μόδα τους, συνδυάζει την κομψότητα με τον ενθουσιασμό και τον αυθορμητισμό με την κομψότητα. Το στυλ Missoni αναγνωρίζεται και θαυμάζεται σε όλο τον κόσμο και συλλέγεται από fashionistas και μουσεία.
Αυτό το προσιτό glamour εμπνέει επίσης τη διασκέδαση της οικογένειας Missoni, καθώς στα dinner parties της, κατά τη διάρκεια των Fashion Weeks, όλοι αναμένουν την πολυπόθητη πρόσκληση. Πλούσια και άτυπη ταυτόχρονα, μια γιορτή Missoni δεν είναι απλώς ένα καλειδοσκόπιο από στυλ με τέσσερις γενιές οικογένειας να φοράνε Missoni, αλλά είναι ένα καλειδοσκόπιο γεύσεων, αρωμάτων και χρωμάτων.
Και είτε το γεύμα είναι για είκοσι είτε για διακόσια άτομα, περιλαμβάνει πάντα οικογενειακές συνταγές ανάλογες με την εποχή και την περίσταση, συνταγές που έχουν γίνει πλέον θρυλικές.
Και όπως οι θαυμαστές της Missoni σε όλο τον κόσμο συλλέγουν τα εμβληματικά ζιγκ-ζαγκ του Οίκου, ο Francesco Maccapani Missoni, συλλέγει οικογενειακές συνταγές — και όπως αποδεικνύεται, η κουζίνα τους είναι εξίσου μοναδική με το στυλ τους. Ο Francesco σέβεται την παράδοση και με το The Missoni Family Cookbook, καταγράφει τη γαστρονομική παράδοση Missoni.
Σχετικά με τον Συγγραφέα
Ο Francesco Maccapani Missoni είναι γιος της Angela Missoni και του Marco Maccapani και εγγονός των Tai και Rosita Missoni, ιδρυτών του ομώνυμου brand μόδας. Γεννήθηκε το 1985 και μεγάλωσε στην ύπαιθρο έξω από το Μιλάνο, περιτριγυρισμένος από την μεγάλη του οικογένεια. Σπούδασε αρχιτεκτονική στο κολέγιο και είναι παθιασμένος με το σχέδιο, τον κινηματογράφο και τη σύγχρονη τέχνη. Τώρα διευθύνει μια startup με έδρα το Μιλάνο και είναι, όπως λένε χαϊδευτικά, una buona forchetta (καλοφαγάς). Το φαγητό και η μαγειρική είναι τα πάθη του, με μεγάλη έμφαση στις οικογενειακές παραδόσεις, τις βιώσιμες πηγές, τα τοπικά προϊόντα και τα φρέσκα εποχιακά υλικά.
To βιβλίο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Assouline, αλλά εμείς το βρήκαμε στα καταστήματα Nakas concept, όπου πραγματοποιήσαμε και την φωτογράφιση.