fbpx
FLIC ICONS
FLIC ICONS
FLIC ICONS
FLIC ICONS
/
/
Drunky Goat: Επιλεγμένα ελληνικά κρασιά και πλατό
Drunky Goat

Drunky Goat: Επιλεγμένα ελληνικά κρασιά και πλατό

Βρεθήκαμε στο Drunky Goat, δοκιμάσαμε ποιοτικά ελληνικά κρασιά και τα συνοδεύσαμε με ταιριαστά πλατό.

 

Το μόνο σίγουρο είναι ότι το κρασί τα τελευταία χρόνια κερδίζει όλο και περισσότερους φίλους. Το βλέπουμε από τα wine bars που ανοίγουν το ένα μετά το άλλο (ιδιαίτερα  στο κέντρο της Αθήνας), αλλά και από την όλο και πιο αναβαθμισμένη θέση του στα μπαρ και τα εστιατόρια. To Drunky Goat μπορεί να άνοιξε στο πνεύμα της εποχής, από την επίσκεψή μου όμως, διαπίστωσα ότι δεν είναι ένα ακόμα wine bar.

Πλέον, η κατανάλωση ενός καλού ποτηριού κρασί έχει απελευθερωθεί από τις βαριές προσεγγίσεις των βαθέων αναλύσεων και προσφέρεται εύκολα είτε μόνο του, είτε ακόμα καλύτερα συνοδευόμενο με κάποιο νόστιμο πλατό. Μπορεί στο κομμάτι του drinking, για ένα μεγάλο διάστημα το κρασί να ήταν μία οικονομική λύση συγκριτικά με τις τιμές ενός ποτού, παρόλα αυτή η λογική αρχίζει και δίνει τη θέση της στη σωστή και με γνώση προσέγγιση του προϊόντος. Το Drunky Goat λοιπόν στην Πλάκα, αντιμετωπίζει το concept με άποψη κάνοντας μία αρκετά ενδιαφέρουσα πρόταση.

Drunky Goat: Επιλεγμένα ελληνικά κρασιά και πλατό - FlagInLife
Πηγή: Instagram

Στο Drunky Goat θα βρείτε προσεκτικά επιλεγμένες ετικέτες ελληνικών και μόνο κρασιών, σε μια προσπάθεια ανάδειξης των εγχώριων ποικιλιών. Προσφέρονται σε μπουκάλι, μεμονωμένα σε ποτήρι –οπότε μπορείτε να δοκιμάσετε αρκετά-, αλλά υπάρχει και η επιλογή του take away αν θέλετε να συνδυάσετε τη βόλτα σας στα στενάκια παρέα μ’ ένα απολαυστικό κρασί. Στο όμορφο νεοκλασικό της οδού Νικοδήμου μπορείτε να συνοδεύσετε το κρασί της επιλογής σας με προσεγμένες προτάσεις σε πλατό. Εκτός από τα πλατό τυριών και αλλαντικών, θα βρείτε για παράδειγμα με ελληνική μπρουσκέτα, με μεζέδες αλλαντικών κρεμασμένα σαν μπουγάδα, vegan και ένα με ντιπάκια. Όλα πραγματικά καλοφτιαγμένα, έξυπνα συναρμολογημένα, με προϊόντα πολύ καλής ποιότητας και χωρίς εξτραβαγκάντζες που θα απογείωναν τον τελικό λογαριασμό.

Drunky Goat: Επιλεγμένα ελληνικά κρασιά και πλατό - FlagInLife
Πηγή: Facebook

Τα γεμάτα με μπουκάλια κρασιών και καλούδια ψυγεία, μονοπωλούν το ενδιαφέρουν, σ’ ένα χώρο που το design του καθορίζεται από την νεοκλασική αισθητική του κτιρίου και urban στοιχεία, με τα σκούρα χρώματα να κυριαρχούν, τα βαρελωτά στουλ να προσφέρονται για ένα ποτήρι κρασί στο γρήγορο και τα λίγα τραπεζάκια για όσους θέλουν να αράξουν και να απολαύσουν περισσότερο. Η μεθυσμένη κατσίκα τέλος, ζωγραφισμένη σε διάφορες version, δίνει μια funky πινελιά στην όλη διακόσμηση. Για όσους το προτιμούν το έξω, το απέναντι πεζοδρόμιο με τα τραπεζάκια κάτω από τις πρασινάδες είναι ό,τι πρέπει.

Drunky Goat: Επιλεγμένα ελληνικά κρασιά και πλατό - FlagInLife
Πηγή: Facebook

Ενδιαφέρον στοιχείο εδώ, είναι ότι αν έχετε όρεξη, μπορείτε να μπείτε σε μια διαδικασία δοκιμών, απόλαυσης και γνωριμίας με ιδιαίτερες ελληνικές ποικιλίες κρασιού. Δε χρειάζεται να έχετε παρακολουθήσει σεμινάρια οινογνωσίας βέβαια, αφού τα παιδιά του service είναι έτοιμα να σας κατατοπίσουν και να σας βοηθήσουν να κάνετε μια επιλογή ταιριαστή με τις προτιμήσεις σας όχι μόνο στο κομμάτι του κρασιού, αλλά και του ταιριαστού pairing του με τις επιλογές που δίνονται στα του προσφερόμενου φαγητού.

Drunky Goat: Επιλεγμένα ελληνικά κρασιά και πλατό - FlagInLife
Πηγή: Facebook

Στο Drunky Goat θα βρείτε έξυπνα επιλεγμένες ετικέτες, αν και για να πω την αμαρτία μου δεν είμαι απ’ αυτούς που δοκιμάζουν πολύ εύκολα παντελώς άγνωστες ετικέτες από πολύ μικρούς παραγωγούς. Είμαι λίγο πιο κλασικός και προτιμώ δοκιμασμένους -έστω και λίγο- δρόμους, από τα τελείως άγνωστα μονοπάτια, μιας και πλέον σε κάθε οινική περιοχή της χώρας μας ξεφυτρώνουν συνεχώς οινοποιεία τα οποία δε παράγουν σε όλες τις περιπτώσεις ποιοτικό οίνο και δε ξέρω αν θα ήθελα να τα δοκιμάσω όλα. Αυτό όμως που έχω να πω είναι να μπείτε στη δοκιμασία της δοκιμής-απόλαυσης, ακόμα κι αν κάποια ποικιλία δε θα ταιριάξει τελικά στα γούστα σας!

Drunky Goat
Wine Bar
Διευθ: Ναυάρχου Νικοδήμου 5, Αθήνα (Πλάκα), 105 58
Τηλ:  210 3319966
Ωράριο: καθημ. 15:00-23:00, Παρ-Σαβ. 15:00-00:30, Δευτ. κλειστά

Ακολουθήστε μας

Περισσότερα