Ο Φεβρουάριος κρύβει εκπλήξεις στο Pelagos που υποδέχεται τον Γάλλο σεφ Maxime Gilbert από το Χονγκ Κονγκ, και γιορτάζει τον Βαλεντίνο με ένα special menu και σερβίρει ένα ακόμη μενού, εμπνευσμένο από την παιδική ηλικία του resident chef Luca Piscazzi.
Στις 10 και 11 Φεβρουαρίου 2023, το δημοφιλές concept Friends of Pelagos επιστρέφει, με τον σεφ Luca Piscazzi να ξανασμίγει με τον Γάλλο σεφ του εστιατορίου Écriture στο Χονγκ Κονγκ, Maxime Gilbert για μια απολαυστική γαστρονομική συνεργασία μεταξύ των δύο πρώην συναδέλφων.
Έχοντας διακριθεί ως «Σεφ της Χρονιάς» από την South China Morning Post για το 2021-2022, ο Gilbert είχε συνεργαστεί με τον Piscazzi στο βραβευμένο με δύο αστέρια Michelin εστιατόριο Amber του ξενοδοχείου The Landmark Mandarin Oriental, στο Χονγκ Κονγκ. Στη συνέχεια, ίδρυσε το εστιατόριο Écriture στο Χονγκ Κονγκ: ένα γαλλικό εστιατόριο-φαινόμενο εκλεκτής εστίασης που έλαβε δύο αστέρια Michelin στους πρώτους οκτώ μήνες λειτουργίας του.
Το εκθαμβωτικό μενού Piscazzi-Gilbert σχεδιάστηκε για να αναδείξει την τέχνη των δύο κορυφαίων σεφ. Ο Luca Piscazzi ανοίγει το μενού με ένα δροσερό ceviche από μαγιάτικο με salsify tagliolini cacio e pepe, ακολουθούμενο από το Caviar & Uni Tart του Maxime Gilbert με το χαβιάρι οξύρυγγχου του Σρεκν (Royal Caviar Club Schrenckii) και τον αχινό από την περιοχή Χοκκάιντο της Ιαπωνίας.
Το μενού συνεχίζεται με το Dover Sole Meuniere του σεφ Piscazzi με σαφράν, μαύρη ελιά και γλυκόριζα, και το Brittany John Dory του σεφ Gilbert με Kakinoki Take, ikura, chorizo και sauce vin jaune. Με τιμή 145€ ανά άτομο για ένα set menu οκτώ πιάτων, η γαστρονομική αυτή δημιουργική συνεργασία είναι ένας φόρος τιμής στη φιλία που δεν πρέπει να χάσετε.
Valentine’s Day
Απολαύστε τη ρομαντική θέα της Αθηναϊκής Ριβιέρας μαζί με τα γαστρονομικά θαύματα του Pelagos, με ένα special menu έξι πιάτων για την Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου που περιλαμβάνει Ossetra Caviar Spaghetti και Creekstone Beef Bourguignon. Η βραδιά ολοκληρώνεται γλυκά με σουφλέ σοκολάτας για δύο με παγωτό metaxa. Η τιμή για το Valentine’s Menu είναι 125€ το άτομο, με ένα ποτήρι Champagne Rose για τον καθένα.
Artisan Winter Menus
Επιδεικνύοντας την κουζίνα της παιδικής του ηλικίας στην Ιταλία και τις δεξιότητες της γαλλικής κληρονομιάς που απέκτησε κατά τη διάρκεια μιας λαμπρής διεθνούς καριέρας, τα Winter Menus του σεφ Luca Piscazzi συνδυάζουν παραδοσιακές τεχνικές με εκπληκτικά συστατικά για μια δημιουργική γαστρονομική περιπέτεια. Δύο επιλογές μενού επτά πιάτων –το 180° Land και το 180° Sea– απογειώνουν τα κλασικά αγαπημένα χειμωνιάτικα, όπως το bourguignon και το foie gras, ενώ το 360° Chef’s Menu με εννέα πιάτα ενώνει τα καλύτερα στοιχεία των δύο άλλων μενού για την χειμερινή surf and turf απόλαυση.
Το εστιατόριο Pelagos λειτουργεί Τρίτη με Σάββατο, 19:00-22:00. Kρατήσεις στο +30 210 890 1190 ή sτο email [email protected]