FLIC ICONS
FLIC ICONS
FLIC ICONS
FLIC ICONS
/
/
Panorama Restaurant: Με την υπογραφή του Γιώργου Μπακόπουλου, ένα μενού Μεσογειακό, με θέα το Αιγαίο στο νησί των Ανέμων
Avaton.exofyllo

Panorama Restaurant: Με την υπογραφή του Γιώργου Μπακόπουλου, ένα μενού Μεσογειακό, με θέα το Αιγαίο στο νησί των Ανέμων

Στο εστιατόριο “Panorama ” του ξενοδοχείου Myconian Avaton Resort, στη βορινή παραλία Ελιά στη Μύκονο, τα ηνία της κουζίνας κρατά από πέρυσι ο chef Γιώργος Μπακόπουλος και παρουσιάζει ένα μενού μεσογειακής κουζίνας με ιταλικές πινελιές

 

Στο εστιατόριο “Panorama”, οι γεύσεις και τα αρώματα της Μυκονιάτικης γαστρονομίας αλλά και της ευρύτερης Ελληνικής, δέχονται κάποιες επιρροές από την κληρονομιά που άφησαν οι Ιταλοί περνώντας από το νησί.
Ο chef Γιώργος Μπακόπουλοςγια δεύτερη συνεχή χρονιά – με εξαιρετική πρώτη ύλη και εστιάζοντας σε τοπικά και εποχιακά υλικά, μας καλεί να εξερευνήσουμε τη Μεσόγειο μέσα από τα πιάτα του.

Από τα τραπέζια του εστιατορίου, που είναι πάνω ακριβώς από την κεντρική πισίνα του ξενοδοχείου, μπορείς να απολαύσεις μια μοναδική θέα στον κόλπο της παραλίας «Ελιά», γεύοντας πιάτα που σε ταξιδεύουν από την Ελλάδα ως την Ιταλία, με τεχνικές που αναδεικνύουν τα υλικά και εξελίσουν την παράδοση του τόπου.

 

Ο chef επιλέγει φρέσκα και ποιοτικά υλικά, ανάμεσά τους λαχανικά από ντόπιους αγρότες, όταν δεν επαρκούν αυτά που καλλιεργούνται στους ιδιόκτητους κήπους. Επίσης δικής τους παραγωγής είναι τα οργανικά βότανα και αρωματικά.
Στο εστιατόριο φτάνουν φρέσκα ψάρια και θαλασσινά, από ψαράδες που έχουν μακροχρόνια σχέση και συνεργασίας  με τους ιδιοκτήτες και γνωρίζουν τα νερά γύρω από τη Ρήνεια όσο λίγοι! Τα χταπόδια από εκείνα τα νερά, δεν χρειάζονται πολλά για να προσφέρουν ένα ωραίο πιάτο!

Ακόμη και ο ιδρυτής της αλυσίδας στον οποίο ανήκει το ξενοδοχείο Avaton, μέσα στο οποίο λειτουργεί το εστιατόριο “Panorama”- ο Γιώργος Δαχτυλίδης – διατηρεί τη δική του κτηνοτροφική μονάδα από το 2011 που συνταξιοδοτήθηκε και από κει προμηθεύονται αρνιά και χοιρινά για το εστιατόριο.
Ποσότητα του αλατιού που χρησιμοποιούν στη μαγειρική τους, συλλέγεται γύρω από το νησί της Δήλου.

Τα υλικά όμως είναι μόνο η βάση. Πίσω από το πάσο της κουζίνας κρύβεται ένας μάγειρας με πάθος γι’ αυτό που κάνει και όταν γευθείς πιάτα του θα διακρίνεις καθαρά την καινοτομία να συναντά την παράδοση. Δεξί του χέρι στην κουζίνα, ο sous chef του – Γιάννης Χαραλαμπίδης – και τη φροντίδα του service έχει, ο restaurant manager Στέφανος Μάργαρης.

Το εστιατόριο  καθώς και οι λοιποί χώροι, είναι αποτέλεσμα της  δουλειάς του interior designer Αντώνη Καλογρίδη, που επιμελείται όλο τον όμιλο των Myconian Collection Hotels. Τα τραπέζια και οι καρέκλες στα χρώματα του κόκκινου-μαύρου, σε μεγάλη αντίθεση με το μπλε των Κυκλάδων.

Το κοινό είναι διαμένοντες στο ξενοδοχείο – τουρίστες στην πλειοψηφία – αλλά και επισκέπτες του νησιού που θέλησαν να αφήσουν τη θορυβώδη Χώρα του και να αναζητήσουν το ήρεμο και χαλαρό περιβάλλον του εστιατορίου «Panorama», αψηφώντας τα 30 λεπτά οδικής απόστασης από το κέντρο.
Η πανοραμική θέα και το φαγητό είναι βέβαιο πως θα τους αποζημιώσουν από τη στιγμή που εισέρχονται στο Panorama.

Η βραδιά μας ξεκίνησε με σαμπάνια Veuve Clicquot στο ποτήρι μας και δυο amuse bouche για το καλωσόρισμα από το chef: ένα arancini Milanese από λεμονάτο ριζότο με μοσχάρι σιγομαγειρεμένο και gel από μεδούλι κι ένα air bread με guanciale και ξινότυρο Μυκόνου, μυρωδικά και χειροποίητη λιαστή τομάτα. Το ψωμί φτιάχνεται a la casa (όπως λένε οι φίλοι μας στη γειτονική χώρα) με προζύμι που ωριμάζει ο chef 5 χρόνια, και ήρθε σε πλατό μαζί με focaccia, καπνιστές ελιές και ιταλικά αλλαντικά.

Τα αμπελοφάσουλα συνδυάζονται με χειροποίητη πίκλα σταφίδα, παρμεζάνα και λιαστή τομάτα.
Ξεχώρισα το vitello tonnato, καθώς σερβίρεται με τον τόνο ωμό, μαριναρισμένο και όχι όπως είναι το σύνηθες πιάτο.

Το spaghetti cacio e pepe πήρε την τελική του μορφή στο τραπέζι μας, αφού τοποθέτησαν το ζυμαρικό σε ένα μεγάλο κεφάλι παρμεζάνας και σερβίροντας στα πιάτα, ολοκλήρωσαν με φρέσκια μαύρη καλοκαιρινή τρούφα.
Η φρέσκια σφυρίδα έγινε ψητή και συνδυάστηκε με φρέγκολα, ενώ τα αρνίσια παϊδάκια ήρθαν άψογα ψημένα (rare κατά προτίμησή μου) σε συνδυασμό με sour cream και radicchio στο grill.

Μπορείτε να κλείσετε γλυκά το δείπνο σας με μια μπάρα σοκολάτας με πραλίνα φιστικιού, κόκκινα φρούτα και κρέμα από παντζάρι, αφού όμως έχετε αλλάξει την γευστική σας παλέτα με ένα δροσερό pre-dessert… ένα tartare νεκταρίνι, ζωμό από τοματίνια και γκράπα, και αφρό lime.

Η λίστα κρασιού έχει πολλές επιλογές τόσο από τον ελληνικό, όσο και από το διεθνή αμπελώνα και είναι υψηλά κοστολογημένη.

Panorama Restaurant

Myconian Avaton Resort, Ελιά, Μύκονος ΤΚ 86400
Τιμή: 60€
- 70€

Ακολουθήστε μας

Περισσότερα

Επισκόπηση απορρήτου

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία χρήστη. Οι πληροφορίες των cookies αποθηκεύονται στο πρόγραμμα περιήγησής σας και εκτελούν λειτουργίες όπως η αναγνώρισή σας όταν επιστρέφετε στον ιστότοπό μας και βοηθώντας την ομάδα μας να καταλάβει ποια τμήματα του ιστότοπου μας θεωρείτε πιο ενδιαφέροντα και χρήσιμα.