Επισκεφτήκαμε το ολοκαίνουριο La Linda στη Γλυφάδα και δοκιμάσαμε rogels, bizcochos, focaccia και.. ελληνικό carrot cake.
«Πάμε La Linda για Rogel;» Αν είστε “ brunchaholics ” (όπως και του λόγου μου), είμαι σίγουρη ότι όλο και κάποιος από τη παρέα σας που ψάχνεται με τις νέες αφίξεις σας έχει «φάει τ’ αυτιά» να τραβηχτείτε μέχρι τη Γλυφάδα. Αν όχι, το πιθανότερο είναι το βλέπετε όλο και περισσότερο στο feed σας. Ως φύσει περίεργο ον, δε γινόταν να αφήσω την πρόκληση ανεκμετάλλευτη και να μην διαπιστώσω με τα ίδια μου τα μάτια τι είναι αυτό που κάνει το La Linda να ξεπουλάει από τις 2 το μεσημέρι..
Ο κύβος ερρίφθη και πριν λίγες μέρες βρέθηκα στο La Linda με τη γνωστή “partner in crime” για αυτές τις περιπτώσεις. Ομολογώ ότι ήμουν προετοιμασμένη να δοκιμάσω κάτι σχετικά νόστιμο, σ’ έναν ακόμα new age φούρνο, με industrial design, προζυμένια ψωμιά και τα σχετικά. Στο κομμάτι της διακόσμησης έπεσα μέσα, αφού το μαγαζί ακολουθεί τις τάσεις τις εποχής με τους κλασσικούς γκρι τοίχους, τις εμφανείς σωληνώσεις και τον minimal χαρακτήρα. Ο χώρος όμως είναι ιδιαίτερα cozy και γεμάτος φως από τις μεγάλες περιμετρικές τζαμαρίες, ενώ είναι δεδομένο ότι θα κολλήσετε με την open kitchen, πίσω από την οποία βλέπεις όλες τις παρασκευές να ετοιμάζονται real time.
Ο αρχικός στόχος βέβαια, ήταν να δοκιμάσουμε τις λιχουδιές του La Linda στον εξωτερικό του χώρο κάτω από τον ανοιξιάτικο ήλιο, αλλά τζίφος η υπόθεση μιας και δεν έπεφτε καρφίτσα. Καθόλου τυχαίο, μιας και πρόκειται για έναν υπέροχα διαμορφωμένο αστικό κήπο μέσα στη Γλυφάδα, που σε κάνει να ξεχνάς για λίγο ότι βρίσκεσαι κυριολεκτικά 5 λεπτά από τη λεωφόρο Ποσειδώνος. Πορτοκαλιές, κάκτοι, φυτά, χαλίκια, ξύλινα τραπέζια και πάγκοι, γκρι fluffy καναπέδες που θυμίζουν καλοκαιρινή βεράντα, διαμορφώνουν τόσο χαλαρά vibes που μπορείς να κάθεσαι με τις ώρες.
Και τώρα στο προκείμενο, aka τι φάγαμε στο La Linda.. Σταθήκαμε λοιπόν μπροστά στον μεγάλο πάγκο, όπου ήταν όμορφα απλωμένες όλες οι φρεσκότατες παρασκευές. Φυσικά δεν ήξερα τι να πρωτοδιαλέξω.. Εσείς δηλ. τι θα κάνατε αν βλέπατε πίσω από τη βιτρίνα rogel, lemon cake, cocada, μπισκότα με dulce de leche, empanada σπανακόπιτα, φρέσκιες focaccias άλλες stuffed και άλλες με ενδιαφέροντα toppings κτλ; Και επειδή εκτός από περίεργη είμαι και ενοχλητικά αναποφάσιστη, ευτυχώς εμφανίστηκε η Ισαβέλλα, ιδιοκτήτρια του La Linda, σαν από μηχανής θεός να σώσει τη μέρα και την υπομονή της παρέας μου.
Το brunch μας κινήθηκε κυρίως στις γλυκιές λιχουδιές του φούρνου, καθώς το La Linda έχει γίνει τόσο viral που 2 το μεσημέρι, από τις αλμυρές παρασκευές δεν είχε μείνει ψίχουλο. Όχι ότι είχαμε πρόβλημα να παίξουμε μόνο σε γλυκά βέβαια, ειδικά όταν μάθαμε ότι δε χρησιμοποιούν ίχνος ζάχαρης, παρά μόνο stevia και μέλι! Πραγματικά είναι ν’ απορείς πώς τα γλυκά τους ήταν τόσο νόστιμα και πληθωρικά. Για παράδειγμα, το διάσημο Rogel (φέρνει σε millefeuille), με στρώσεις crispy μπισκότου, dulce de leche να ξεχειλίζει από τα layers και καψαλισμένη ελβετική μαρέγκα on top ήταν από άλλο πλανήτη.
Το «ελληνικό» carrot cake, έξτρα ζουμερό και μ’ ένα frosting σαν σύννεφο, είναι από εκείνα τα γλυκά που μετά την πρώτη μπουκιά, γίνεται ένα pause σε όλα γύρω σου μέχρι να το τελειώσεις όλο. Και το λέω επειδή όσο το έτρωγα μου εξηγούσε η Ισαβέλλα την ιστορία που κρύβει η συνταγή. Το μόνο που θυμάμαι είναι πως έρχεται από τη γιαγιά της.. Γεμιστά μπισκότα (bizcochos), lemon cake και μια αφράτη focaccia με ελιές και κρεμμύδι έφυγαν σε χρόνο dt. Φυσικά μετά από όλα αυτά μου λύθηκε η απορία γιατί γίνεται τέτοιος χαμός με το La Linda, ένα μήνα αφού άνοιξε (όλα ήρθαν σε χάρτινα cups, αφού δεν έχουν προλάβει καν να πάρουν πιάτα!).
Με γεμάτη τη κοιλιά και το κουμπί στο jean να ασφυκτιά, άρπαξα την ευκαιρία να τα πω λίγο με την Ισαβέλλα. Γέννημα θρέμμα Βραζιλίας και με στενές σχέσεις με την Ουρουγουάη, με ιταλικές, λιβανέζικες και αργεντίνικες ρίζες, άνοιξε το πρώτο της κατάστημα στην Ουρουγουάη, στα 19 της. 12 χρόνια μετά, ήρθε στην Αθήνα για να μας μυήσει στις φουρνιστές λιχουδιές της Λατινικής Αμερικής, φτιάχνοντας ένα new age bakery που αδιαμφησβήτητα έχει να προσφέρει κάτι ξεχωριστό και σε γεύση και σε ατμόσφαιρα. Γι’ αυτό εδώ θα δεις θαμώνες όχι μόνο από τα Νότια Προάστια, αλλά και από κάθε μεριά της Αθήνας.
Η επόμενη μου επίσκεψη στη Γλυφάδα πάντως, σίγουρα θα περιλαμβάνει το La Linda και γίνει με στοχοπροσήλωση: να απολαύσω empanadas στον κήπο αυτήν τη φορά.
La Linda Bakery
Φούρνος
Διευθ: Κύπρου 13, Γλυφάδα, 166 75
Ώρες λειτ: καθημ. 07:30-19:00
Τηλ: 210 8949900